С щурм разбиха барикадата в Пловдив

55-годишният Стоян Стоянов е задържан
Обновена: 25 мар 2011 21:48 | 25 мар 2011 20:39,
145
С щурм разбиха барикадата в Пловдив
Снимка: Булфото

Въоръжени полицаи от специалните части щурмуваха сградата, в която цели 22 часа се беше барикадирал 55-годишният Стоян Стоянов. Мъжът от Пловдив беше заплашил, че ще взриви апартамента си на улица "Скопие" №47 с газови бутилки.

Заради заплахата му днес полицията евакуира цял 8-етажен жилищен блок, училище, детска градина и банка в района.

„Колегите проведоха една успешна операция, задържаха мъжа и сега предстои окръжната прокуратура да реши дали да му повдигне обвинения“, това заяви минути след акцията шефът на пловдивската полиция Тодор Чонов.

По непотвърдена информация мъжът има психични проблеми. По тази причина не се знае какви обвинения ще му бъдат предявени.

В късния следобед на място пристигна майката на Стоян, която обясни, че синът й е в депресия, защото нямал работа.

Още по темата

„Услужих му със 100 лева, които взех назаем. Когато синът ми разбра това, се почувства много зле и реши да се барикадира", разказа притеснена майката на Стоян.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който живее зад блока на пиромана, обеща да намери работа на своя съсед, ако той излезе невредим.

Тепърва полицията ще изяснява какво е подтикнало 55-годишния мъж да иска да се самоубие.

Органите на реда разполагат със запис от телефонно обаждане на тел. 112, с което снощи около 22 часа Стоянов съобщил, че ще се самовзриви, защото жена му иска развод.

През целия ден психолозите на МВР се опитваха да убедят пловдивчанина да се предаде доброволно, но преговорите с него останаха без резултат.

След щурмуването на сградата предстои оглед на апартамента и изнасяне на газовите бутилки от сградата.

Към 20 часа всички семейства от блока продължаваха да стоят зад оградителните полицейски ленти и да изчакват приключване на полицейската акция.

Съседи от блока коментираха, че от утре започват подписка, в която ще настояват 55-годишният Стоян Стоянов да бъде изселен от блока, за да не им създава повече проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: пловдивбарикада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
18
 
6
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
Като ви чета злобните коментарчета и *** размишления ми потвърждавате на максимум по-горните постове. Не знам от къде го измислихте това ИТ, но моят бизнес няма нищо общо с ИТ, освен, че ползваме компютри.
113
12
 
30
 
! Отговори
DEDO NASKO преди 13 години
FUTBOLIST-- KMETPOJARNIKAR-- PREMIERtriabva li pove4e dumi ?
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tia pa...podpiska da go izselvat!!!E*a ti kolko sa jestoki bulgarite...choveka e izpadnal NE PO SOBSTVENA VOLIA,obache umnite SELIANDURI shte go izselvat!!Nikoga niama tazi durjava da se opravi dokato e naselena s tova gnusno pleme...veche se chudia dali ne e po dobre tova koeto stava v durjavata v momenta ta barem izmrat tia defektni semki i se opravim vednuj zavinagi....prostaci
111
5
 
11
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Фирмата вече не е в България , жалко за такива като теб . И да прав си , всички работеха в чужбина , ама сега няма работа там и е трагедия .Реклама на фирмата не ми трябва , аз не работя за тях вече !!! Сега работят в ФЦЦ с заплати от по 350 лева ... ако беше ходил да беше отишъл на моста да видиш с очите си !!! Прощавам ти простотията , въпреки всичко не бих се обърнал с такава злоба към теб .....
110
8
 
7
 
! Отговори
капо преди 13 години
В лудницата и да не излиза от там!
109
5
 
11
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
До 111 да ти дам ли телефона на фирмата изпълнител на Дунав Мост 2 да се увериш сам ..... принудиха се да сложат охрана на входа за да не влизат. Болеше ме от гледката знаейки че повечето от тях няма да имат шанса да работят за Тератест България ЕООД . Видин е безкрайно беден град , повярвай ми !!!
108
1
 
7
 
! Отговори
cooper преди 13 години
Това са сигурно брой преглеждания в ***.bg плюс една прибавена нула в края за по-ефектно.8000 молби...за президент ли? :))
107
1
 
3
 
! Отговори
asdfasd преди 13 години
hora tova sa stari taktiki ama pak 6te kajete 4e sym lud, kato se praqt nqkoi wajni ne6ta bih kazal super wajni ot strana na uprawlqwa6tite ili durjawata ili tam kakto iskate go razbiraite se otwli4a wnimanieto s takiwa nowini za da se otsrani wniminanieto na i bez towa promitite mozuci na naroda:)))tez trikowe otdawna se izpozlwat i ima dosta primeri
106
1
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 13 години
А този "Глас народен" който пише коментарите за парите и за хората усмихнати е поредния *** и ***, което потвърждава че *** е *** дори да работи в този момент на добра работа. Не може всички да сме ИТ и затова не трябва да се съди на базата на това. ИТ не произвежда в България а наема телефонисти и ниско квалифицирани програмисти да вършат черната работа. Но понеже сме си ние и трябва да обясним колко сме повече от другите.
105
1
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 13 години
Не знам хора .. но да спомена че при всичките ви коментари и плюене помежду си, никой не видя какво пише в края на статията. То най интересното е че съседите са казали че ще съберат подписка да го изселят за да не им прави проблеми. Никой дори не се замисля че този човек го прави това, просто за внимание, той няма на никой лошо да направи.Обаче живущите ще го изселят и то забележете, чрез подписка. Затова мили ми сънародници, ние винаги ще бъдем никъде. Все едно не го знаете,то по лесно е плюене
104
3
 
10
 
! Отговори
cooper преди 13 години
Второ: заплатите в България не са плод на това, че сме работили малко. Виж за качеството е отделен и много дълъг въпрос, но да твърдиш, че трябва да работим по 434543 часа за да има просперитет, е крайно налудничаво.В Япония нямаха over time, ако не греша, но горките бедни душички някак си се справят и си "въртят" икономиката...;)
103
7
 
6
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 13 години
То в тая махала "Кичук Париж" само откачалки живеят..Македонци, помаци, селяци и тем подобни!
102
3
 
5
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
до 101- И аз съм на това мнение , жалко че няма как да проумеят !!! Делят се на цветове и партии и не мислят логично , разделени са безсилни и само ги насъскват едни срещу други !!! Заплатите на политиците дами и господа се образуват от вашите пари!!! Вие сте длъжни да им искате сметката , Вие сте длъжни да питате ,,Защо?,,Вие сте техните работодатели , не те вашите , и като не си отворите очите ще сте си там ... в калта !!! Единството прави народа !!! Бъдете добри един с друг !!!
101
1
 
8
 
! Отговори
до 101 преди 13 години
.." Кога народът всъщност бе добре през тези 21 години?"...Беше по добре преди 21 години- обикновения народ, обикновените хора. Престъпниците от преди 21 години сега управляват БГ.
100
4
 
3
 
! Отговори
cooper преди 13 години
До потребителя "Глас Народен":Ако това, което казваш е истина, то едно браво от мен. Само че имам няколко забележки:От малки се научаваме, че няколко частни случая не създават правило, както и не олицетворяват истината. В твоята фирма, ако допуснем, че наистина е така както описваш, може да е всичко изрядно, но всеки нормален българин-умерено умерено амбициозен и работоспособен-му е безкрайно ясно за какво иде реч в нашата страна по принцип.
99
9
 
11
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
Народът тъне в простотия, комплексарщина и мързел. Мизерията е само продукт. Бойко не ви е виновен. Не го защитавам, всъщност не мога да го понасям. Ама хайде кажете ми за последните 21 години, кога народът не е тънел в мизерия? То не бяха червени, сини, жълти, лилаво-червено-жълти...? Кога народът всъщност бе добре през тези 21 години?
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, строй си магистралите, народът тъне в мизерия!
97
8
 
5
 
! Отговори
уф ! преди 13 години
жена ми ме остави, любовницата ме заряза, баницата изгоря, кучето ме напика....оле мале ... кво да правим сега да мрем или хич .....
96
4
 
9
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Не съм съгласен че всички фирми имат чадър !!! Просто има шефове които уважават хората си и са наистина екип , а не господар и кукли на конци !!! От 8000 молби избрахме 28 човека , някои дори без образование , но вдигнахме производството от 25% на 90% само за 3 месеца !!! Защото бяхме задружни !!!
95
5
 
8
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
93 кое ми е ясното бе? Всичко ви е ясно. За това мрънкате по цял ден по новинарските форуми. Защото всичко ви е ясно и сте много умни. Нищо не ти е ясно. Ако претендираш, че имаш акъл, си сядаш на *** и създаваш ти фирма. Управляваш я. Назначаваш хора, плащаш им заплати, управляваш ги. Ако имаш акъл ще прокопсаш, ще я развиеш. Ако не - нямаш право да мрънкаш! Всеки трябва да се разпростира според чергата си. Нещо, което в България отдавна е забравено!