Напрежението расте*

Изблици на насилие в София, Пловдив, Варна и Бургас
Обновена: 26 сеп 2011 22:24 | 26 сеп 2011 20:24,
1984
Напрежението расте*
Снимка: Dnes.bg

Изблици на насилие избухнаха тази вечер на много места в страната по време на протести по повод случилото се в Катуница.

София

Първоначално протестиращите тръгнаха от НДК към площад "Народно събрание", който бе отцепен от полицията.

Пред парламента стотици скандираха "Мафия" и "България, освободи се". Протестиращите започнаха да хвърлят и стъклени бутилки.

След това протестиращите се насочиха към сградата на джамията "Баня Баши" в столицата, но бяха пресрещнати от кордони с полицаи в района на Министерския съвет. Целият район е блокиран, движението е затворено.

Разгневени скандиращи започнаха да хвърлят камъни по униформените, както и да трошат по пътя си, да обръщат кофи и контейнери, да мятат столове от заведенията, през които минават.

27 души са задържани в столицата, съобщиха от МВР. Четирима от арестуваните са непълнолетни.

Пловдив

Протестиращи, с и без маски, се събраха на пловдивския площад "Съединение". Скандирайки откровено расистки лозунги и вулгарни определения за политици, протестиращите тръгнаха към Аджасан махала и Столипиново, населени предимно с роми, видя екип на Dnes.bg.

На площад "Съединение" протестиращи нападнаха журналисти на bTV, камерата на екипа е счупена. Свидетели разказват за сблъсъци между протестиращи и полиция.

Няколко буса на жандармерията вече са се отправили към ромските махали на Пловдив. Засилено полицейско присъствие има и около Джумая джамия.

47 души са задържани до момента, съобщиха от МВР. Сред тях предимно фенове на футболните отбори "Локомотив" и "Ботев"-Пловдив.

Варна

Счупени стъкла на прозорци на домове и търговски обекти има при протеста в морската ни столица.

Около 500 души тръгнаха на поход към квартал "Максуда", плътно следвани от полицейски кордон.

Варненската полиция твърди, че е успяла и е отблъснала протестиращите от ромските райони на града.

Няколко души са арестувани. Един от тях е кандидатът за кмет на града Костадин Костадинов. Той е задържан, когато шествието стигнало ромските квартали. Засега няма данни за пострадали.

Бургас

Продължава шествието на спонтанно организиралите се бургазлии във връзка със случилото се в Катуница. Напрежението обаче ескалира, след като протестиращите забелязаха в района на централна жп гара три жени от ромски произход. Те се опитаха да ги хванат, но бяха възпрепятствани от полицията и жените успяха да избягат, съобщава "Фокус".

През цялото време на протеста има засилено полицейско присъствие. Около 500 са в момента протестиращите, като от полицията опитват да ги разпръснат.

До момента са задържани трима души, като все още не са ясни причините и дали ще им бъдат образувани досъдебни производства.

Велико Търново

В града протестиращите минаха с плакати и скандирания през предизборните щабови на БСП и ГЕРБ.

Пазарджик

Протестът в града приключи. В него участваха над 200 ученици и младежи, които се събраха на централния площад "Константин Величков"  Те издигнаха плакат-надпис "В памет на Ангел и Павел".

След това всички участници започнаха да скандират "българи- юнаци" и развяха националния трибагреник. Полицията осигури спокойното протичане на протеста, който приключи без инциденти.

Плевен

Протестът в града е завършил с пожар на партиен клуб на ДПС. В непосредствена близост до него се намира и партийна централа на БСП, но помещението не е пострадало от огъня.

Протестиращите в Плевен са искали да отидат в индустриалната зона на Плевен, където има ромско гето. Те обаче са били спрени от полицията.

*информацията е актуална към 22,25 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1984
Още по темата: пловдивКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
2
 
! Отговори
вот преди 12 години
И АЗ НЕМОГА !
17
 
4
 
! Отговори
за Бога спрете преди 12 години
опомнете се. Проблемите са другаде. Те не са у ромите а по в страни. Опомнете се. Гамени *** си пъпките,*** недорасли. Нека Бог да ви прости,аз немога.
15
 
7
 
! Отговори
ГЛАС преди 12 години
КОМПЛЕКСАРИ И КОМПЛЕКСАРЧЕТА. НЕ СА *** ПРОБЛЕМА НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД А МАФИЯТА И ОВЧЕДУШИЕТО ВИ, ПО НАЙСТИНА ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ. НЕ СИ ИЗБИВАЙТЕ КОМПЛЕКСИТЕ А СЕ ИЗПРАВЕТЕ С ПРОБЛЕМИТЕ ОЧИ В ОЧИ. ПИЯНИ МИ НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ. нека БОГ ви прости,аз немога.
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко от вас бяха днес на протестите ??? Продължавайте да се възмущавате в интернет от ситуацията и си мислете, че някой ще ни обърне внимание !
11
 
1
 
! Отговори
не са виновни другит преди 12 години
не са виновни всички други а само тези в Кътуница и в парламента и презиентството ГАМЕНИ НЕВЕЖИ И ПРОСТОЛЮДНИ НЕДОРАСЪЛЧЕТА. *** СИ ПЪПКИТЕ И СИ ЛЯГАЙТЕ.
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo sa vinovni drugite romi.v katuniza jiveyat bratyata na rashkov no vsicko e spokoyno.a vie kakvo iskate ot *** koito do gusha sa pilni s zaemi varvete pred parlamenta tezi tam sa go ostavili da si razvyava bayraka.kato ovze ste edin kato trigne vsicki sled nego.
3
 
32
 
! Отговори
... преди 12 години
РАВНОСМЕТКАТА : 2 МЪРТВИ ДЕЦА 3-*** РАНЕНИ ПОЛИЦАИ 127 АРЕСТУВАНИ БЪЛГАРИ В КАТУНИЦА 1 АРЕСТУВАН ЦИГАНИНSpravedlivost...???
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата щял да подпише на инат ако продължаваме да го ядосваме...представете си! А сега вижда ли какво се случва?! И още по-лошо, какво може да му се случи когато ядосва тези, които го ядосват? С неговата просташка арогантност, изцяло съпоставима с ***, той е на път да си изпроси точно линч и бой до спукване! И родната полиция няма да го опази. Тя е точно толкова оперетна, колкото са измислени началниците й и най-вече министъра-физкултурник!
4
 
7
 
! Отговори
До 1858 преди 12 години
От Ахмед ТъмръшлиятаДа тогава убивахме само - ***, крадците и хайдуците които грабеха народа. И трепахме и убивахме всички такива без значение дали са - бъгари, турци, помаци, *** и евреи, всички онези които вие днес наричате олигарси и мутри. Да - убивахме тези *** и затова имаше ред, а сега виж какво става - убиват невинни младежи от вашите, и затова трябва пак нашите помаци да вземат да управляват тази скапана държава, защото вашите мутри се провалиха и искаме да има ред ТУК.
10
 
4
 
! Отговори
MAFIATA преди 12 години
VIE PRODALJAVAITE DA SE ZANIMAVATE S *** A NIE MAFIATA GLEDAME SEIRA I TOVA E GOLIAM KEF ZA NAS KU4ETO LAE KERVANA VARVI.
1
 
3
 
! Отговори
dada преди 12 години
vreme e da pokajem che sme tuk i ni ima Obiknoveniq vhovek
1
 
6
 
! Отговори
10 преди 12 години
Всеки политик,който му се е обаждал по телефона да даде обяснения за какво са говорили.Да се спре масовата раждаемост на *** със закон,повече от 3 деца - съд и затвор.Ако държавниците не искат да изпълнят исканията протести до дупка и ако трябва по агресивни след всеки ден.Това според мен е начина с обърнати маси и счупени маси и расистки обиди пред камери на телевизии от целият свят няма да се постигне нищо .
0
 
5
 
! Отговори
край преди 12 години
Всички политически *** сега се опитват да спечелят дивиденти от гнева на хората. Гледам че и Волен се я появил от дупката, ама като трябваше да ближе *** на Бойко не беше толкова отворен. Всеки нормален българин трябва да гласува сега за Светльо Витков и да им го набие на всичките депутатски муцуни отзад!
0
 
3
 
! Отговори
dada преди 12 години
Vlasta v Momenta sa Mutrite
1
 
22
 
! Отговори
НЕ НА МАФИЯТА преди 12 години
Народа срещу мафията !Народа срещу тези, които 22 години покровителстват разни *** царе, мутри и всякакви други престъпници !!!дойде времето да се разправим с държавната мафия, която ни краде, лъже, убива и покрива престъпниците и арестува 17 деца излезли на протест !!!днес цар Киро беше в 4 звезден хотел на Самоков, пазен от полицията !!!!... вас хора, кой ви пази ?
1
 
19
 
! Отговори
CHAVEZ преди 12 години
Силно се надявам да се насочи всичко към властта, която е виновна за мизерията и безаконието в българия!
1
 
0
 
! Отговори
do Ахмед Тъмръшлията преди 12 години
aa ubivahte li hora ?
1
 
5
 
! Отговори
10 преди 12 години
В момента сме в много изтодна позиция да предявиме искания към политиците и да ни ги изпълнят съгласен съм ,че *** имат нужда от един здрав бой , но в момента можем да постигнем големи резултати си точни искания.Нека баретите да арестуват Киро пред няколко телевизионни екипа,но не по нежният начин,нека полицейските кубинки му стъпят на лицето.Нека извадят всички оплаквания срещу Киро и да покажат кои хора не са го арестували,всеки който е замесен съд и в затвора защото е съучастник.
2
 
11
 
! Отговори
Ахмед Тъмръшлията преди 12 години
Абре, по мое време в моята помашка република близо до Пловди съществувала през 1830г.-1912г. - всички българи, турци, помаци, ***, евреи и малкото арменци, си живееха мирно и щастливо, защото имаше голяма сопа за непослушниците, а сега гледай тая държава в какво я превърнаха. Някакави си мързеливи и крадливи *** убиват невинно момче и днешните тиквеници управници Бройковци, а и вчерашните дори - Царе, Доганчовци и Мангалчовци трепят мирните младежи и никой не му пука. Май е време, за НАС
1
 
7
 
! Отговори
dada преди 12 години
az utre v 19:00 sym pred parlamenta za drugi neznam