Борисов удря рамо на Близнашки за подписката за референдум

ГЕРБ гарантира 500 хил. подписа в подкрепа на инициативния комитет
Обновена: 6 фев 2014 21:05 | 6 фев 2014 12:07,
43
Борисов удря рамо на Близнашки за подписката за референдум
Георги Близнашки. Снимка, архив: Булфото

ГЕРБ ще помага на инициативния комитет, начело с Георги Близнашки, да събере подписи за референдум в подкрепа на инициативата на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава поиска национално допитване за изборното законодателство едновременно с евровота, като постави  три основни въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Още по темата
Вчера се е събрал инициативният комитет. Неговата цел е да успее да събере необходимите 500 000 подписа и по този начин да инициира референдум с евроизборите. Близнашки обясни, че кампанията стартира заради нежеланието на мнозинството да подкрепи инициативата на президента.

"Ние ще направим всичко възможно тези подписи да бъдат събрани в най-кратки срокове, за да можем да постигнем този ефект за референдум в деня на евроизборите. Основните политически партии трябва да проявят здрав разум и да откликнат на желанието на българските граждани", заяви Близнашки.

По негови думи управляващите легално могат да забавят провеждането на референдума, но се надява да не го направят.

Предстои инициативният комитет да се срещне и с други партии – Реформаторския блок, ще има и консултации със Зелените, които имат известни резерви за начина на формулиране на въпросите.

От инициативния комитет са отворени за консултации, но подкрепят въпросите да бъдат зададени така, както ги е формулирал държавният глава.

"Аз съм поел няколко ангажимента към тях да подпомогнем техния щаб. Това обаче ще стане само след среща с другите партии и ако те пожелаят. Партията ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа.“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Утре Борисов събира в Казанлък всички кметове и областни управители на ГЕРБ, за да започне инициативата за събиране на подписи. "Всяко нещо има своето време. Сега е видно, че това време е дошло“, заяви Борисов на въпрос защо иска промяна на изборните правила точно сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИСТИНАТАИ сега понеже Боко бил казал, трябва да се ръчка навсякъде? Аз пък искам да не ми карат турци с автобуси, а българите от чужбина да могат да гласуват. Въобще не ме интересува кой подкрепя и кой - не заради някакви си свои причини.
15
7
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
до 17какъв граждански комитет е прави бе ... Защо този комитет не се организира още февруари 2013 година когато на протестите се искаше промяна на изборния кодекс и избори.Истината е че Плевнелиев е съгласувал точките с ГЕРБ и ги представи той за да си вдигне рейтинга, а Борисов още същата вечер малко след 21 часа излезе с подкрепа за искания референдум от президента.А още на следващия ден след като ДПС, БСП и Атака като един отхвърлиха искането за референдум, Борисов каза, че ще има подписка
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ отново да се намесят ... Подписката я прави граждански комитет и трябва да си остане гражданска. Който иска да подкрепя, но дотам. И да вземат да я пуснат онлайн, за да могат да се подпишат повече хора.
13
10
 
7
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен13 и 14:Алоо, ГЕРБавото, да не се наакаш от ентусиазъм. Пише се "С"***, негамотнико, не "Зган". А задължителното и електронното гласуване не го е измислило келемето Плевнелиев. В Гърция ги практикуват отдавна. Като гледам, какви неграмотни ***-лапачи сте от ГЕРБ и като знам, че от червен човек не става, па макар и Близнашки, кой знае пак каква измама готвите с тези въпроси. Не напразно Реформаторският блок искат по-друга формулировка. Иначе, подкрепям задължително и ел.гласуване.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да има подписка и в Англия и целият свят,задължително за референдома.Това не значи като сме в чужбина че сме умрели слава богом живи и здрави сме,напред към демокрацията.Ние сме длъжни дае докопаме поне за децата и внуците.Ние закъсняхме много за нас.Но никога нее късно.
11
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най после да излезне един съвестен човек от червената зган на които и на него муе дошло до гуша от мръсните червени кхмери.Браво гн Близнашки истински Българин сте.Правим ви чест,трудно БГ щесе отърве от тази *** долна червена Зган.Само напред ние сме длъжни да се доберем до демокрацията.Май тя нее далече ,сега мръсната тройна още по категорично ще разбере че няма да опръвлява скоро и за това сега ще държи още по яко власта,но трябва да я съборим както трябва по скоро,само газ напред.Бойко е велик.
10
8
 
3
 
! Отговори
ЧЕ ТО преди 10 години
ИМА ЛИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ НА ГЕРБ!!!!
9
26
 
11
 
! Отговори
факт преди 10 години
Айде стига с това ГЕРБ гарантира ! Тиквата и неговите мутромилиционери могат да гарантират само : глад,мизерия,простотия,рекет,убийства и безгранична тъпота... ГЕРБ=БКП
8
17
 
6
 
! Отговори
абв преди 10 години
Този Близнашки ми е отвратителен и само заради него НЕ на референдум. Кои ще ни решават проблемите - *** ли ,та те за пари и ще се подпишат и ще гласуват НЕ, НЕ и НЕ
7
11
 
4
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До Анонимен Изпревари ме. Партийната школа си казва думата. Комунист и лидер на партия от ЕНП се прегърнаха ???
6
8
 
22
 
! Отговори
БРАВО! преди 10 години
Давайте само подписката, ще я подпишем с две ръце! Да натрием носа на тия наглеци в парламента! ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ТРЕСЕ ДА НЕ ИЗПУСНАТ КОКАЛА! НЕЩАСТНИЦИ!!!
5
13
 
5
 
! Отговори
Добре е, но... преди 10 години
Добре е, че Борисов ще помогне но нали вече стана ясно, че този Близашки или Близнашки е типична к...***. Такива дето са предатели и бивши комсомолски активисти като Близашки те винаги си остават прадатели. Той и Бойко ще продаде.
4
4
 
8
 
! Отговори
ПРАКТИК преди 10 години
ПЪРВО ДА НАСРОЧИМЕ РЕФЕРЕНДУМА ...ПОСЛЕ ТОЧКИТЕ В НЕГО!!!АКО ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ТОЧНИ:ЕДНА НОВА КОНСТИТУЦИЯ ,МОЖЕ ДА ВКЛЮЧИ И ИЗБОРНИЯ КОДЕКС!!!!!ЕТО ВИ...."МНОГО" В --ЕДНО!КЪВ Е ПРОБЛЕМА....??!!!
3
2
 
7
 
! Отговори
що за въпрос преди 10 години
До Теоритикама че въпрос - гласуваш против и ако сте повече такива мислещи, си остава статуквото на избора от стадото.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите винаги са се подкрепяли един друг!
1
9
 
6
 
! Отговори
Теоритик преди 10 години
"за и против задължителното гласуване"И като не искам да гласувам за нищо или никого , защото си мисля, че депутатите за нищо не стават с техните закони ?Как ще се отчете моето мнение за задължителното гласуване.Теоритично казано. Ей така по-принцип бих искал да питам.