Наш дълг е да върнем доверието в институциите, зове Орешарски

Това е възможно само с усилията на цялото общество, смята премиерът
Обновена: 16 апр 2014 13:59 | 16 апр 2014 13:58,
28
Наш дълг е да върнем доверието в институциите, зове Орешарски
Снимка: БТА

Mинистър-председателят Пламен Орешарски призова народа си да продължи да следва фундаменталния завет на Търновската конституцията - да пази и укрепва държавността, върховенството на закона и свободата, по време словото си на тържественото заседание на парламента по повод 135-та годишнина от приемането на Търновската конституция.

Според Орешарски това е възможно само с усилията на цялото общество. „Понякога забравяме защо съединението прави силата, трудностите, през които премина страната ни през последните години, особено във вътрешен план, силно засегнаха авторитета на институциите“, каза Орешарски и добави, че е "наш дълг да върнем доверието на хората в тях".

По думите му пред това предизвикателство е изправено и настоящото Народно събрание, защото е ключово спазването на основния принцип на конституцията- разделението на властите и гаранция за правата на гражданите.

Премиерът отбеляза, че в историята на всеки народ има моменти, когато прави голяма крачка напред в своето израстване. „Тези моменти са резултат от преминати много изпитания, натрупана мъдрост и разбира се - стремеж към обновление. Тогава погледът на обществото придобива нов фокус – този на отговорността пред собственото бъдеще. Такъв момент за нас, българите, е приемането на Търновската конституция“, подчерта министър-председателят.

Той напомни, че преди 135 години нашите предци са изковавали устоите на свободна България, показвайки самочувствието си на древен народ, който може да възкреси своята държава и да намери достойно място в Европа и в света.

„Безспорно трябва да се гордеем с този основен закон, който е един от най-демократичните, новаторски и прогресивни за своето време“, посочи той.

Премиерът заключи, че в ден като днешния, когато всички обръщаме погледа си към дълбоките ценности и постижения на нашата страна, трябва да се надяваме, че и за напред ще можем да гледаме в обща посока към по-добро бъдеще на нашата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
popul преди 10 години
mai iskat da registrirat narodnoto sabranie za religiosen hram?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да стане това, като за начало вие трябва да напуснете институциите !
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имаме ли Министър председател?Това объркано и бездарно човече трябва по-скоро да си замине!
24
0
 
5
 
! Отговори
perko777 преди 10 години
Представете си днес управлява-етническа партия с еничарите си представител на поробителят ни, антидемократична във всичките и аспекти! Наследници на Осман и Сюлейман-Кагебистка партия , нарекла се БСП, присвоила активите на държавата и съдбите ни 80 г вече .Наследница на Сталин и Берия , в лицето на днешните си водачи , дошли току що от Жабокрек. youtube/watch?v=25EJIu_Rjdwyoutube/watch?v=yU0Np0ecQ9Y
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ваш дълг г-н Премиер е да си подадете оставката! Не може да дойдеш на влсат с измама, не може да работиш в интерес на най-деструктивните слоеве и в ущърб на всички активни, отговорни и работещи хора и да искате да връщате доверие.... Доверието във Вас (колкото и малко да е било то) се изпари още като стана ясно, че сте кукла на конци (след назначението на Пеевски в ДАНС). Кукла, но с претенции... това сте вие г-н премиер. Колкото и да ви лъскат имиджа някой уж медии ще свършите като всяка кукла!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министър-председател Пламен Орешарски министър на финансите когато спират на България европейското финансиране заради ограбване на средствата от Европа виж БАТКО И БРАТКО И много други.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой, кой, кой? Кажи бе! Извини се бе!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яна, Тодор, Алек, Даниела, Иван ......ТРОЛОВЕТЕ НА ПОЗИТАНО ВЕДНАГА ПОЛАЗИХА ФОРУМА. ЖАЛКИ СТЕ
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка бе бухал..................
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще го върнете като се махнете
17
16
 
2
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Пожелавам успех на правителството на Орешарски в справянето с трудните задачи завещани от лошото управление на ГЕРБ, дано наистина да успеят да обединят партиите и народа, за да може държавата ни да започне да се отърсва от кризата
16
15
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Много е добре, че в този труден за държавата период управляват качествени политици, като Орешарски, а не унищожителите от ГЕРБ
15
17
 
3
 
! Отговори
Алек преди 10 години
Много ясно се вижда огромната разлика между Орешарски и некадърния Бойко, който можеше само да се излага с глупави и недостойни изказвания
14
15
 
2
 
! Отговори
Даниела преди 10 години
Това трябва да го чуят най-вече саботиорите от ГЕРБ, които цялят с поведението си именно обратното
13
14
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Много добре казано от Орешарски хубаво е да се напомнят тези мъдри сентенции
12
1
 
18
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Премиер с под 15% доверие в него трябва веднага да си подаде оставката, за да има доверив в институциите.
11
1
 
19
 
! Отговори
пак аз преди 10 години
Най-бързия начин да върнете доверието в институциите е като си подадете вкупом оставката и се скриете някъде да не могат да ви намерят и със следови кучета.Колкото по-скоро се разкара тази безпринципна коалиция - толкова по-малко щети ще има за страната.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво доверие,кви институции бе седенков? Всичко е прогнило от корупция и е пълно с дремещи кияци, които кесят до пенсия и се пазят да не свършат нещо. Бафму и *** куманизки.
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орешарски няма алтернатива, това е! Боко може само да се учи от него, но е *** и това не иска да прави дори.
8
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ни срина, сега тръгваме нагоре. Това е истината!