Лукарски си пожела безвизов режим със САЩ

Искаме в преговорите за търговското споразумение между ЕС и САЩ да залегне и визовият режим за българите
Обновена: 26 ное 2014 17:44 | 26 ное 2014 17:42, Екип на Investor.bg
26
Лукарски си пожела безвизов режим със САЩ
Божидар Лукарски Снимка: Архив, Булфото

България няма да подкрепи подготвяното Трансатлантическо търговско споразумение (The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), ако не бъде премахнат визовият режим за пътуване на българите до САЩ. Това обясни министърът на икономиката Божидар Лукарски по повод на подготвяното споразумение за търговия между ЕС и САЩ.

TTIP бе един от основните въпроси, който бе залегнал в работата на Съвета по външна търговия. Официалното становище на България не се различава много от това на другите страни членки, с разликата, че ние искаме като основен въпрос в преговорите да залегне и визовият режим за българите за САЩ, поясни Лукарски.

Той обясни, че преговорите не са стигнали до момента за обсъждане за визовия режим за българите. Официалното становище на правителството е, че в преговорите по търговското споразумение трябва да се разгледа и въпросът за визите за българи. Лукарски участва на последното заседание на ЕК по отношение на преговорите за споразумението.

Малко по-късно от икономическото министерство допълниха, че по време на преговорния процес за TTIP трябва да се разгледа и визовият режим за българските граждани, пътуващи за САЩ. Според Лукарски споразумението е сред основните дискутирани въпроси в рамките на Съвета по външна търговия, проведен през миналата седмица в Брюксел.

„Визовият режим е частно искане на България, което заложихме в позицията на страната ни по време на Съвета”, добави министърът.

Той бе категоричен, че правителството държи този въпрос да бъде разгледан по време на преговорите, но изрично подчерта, че страната ни не го поставя като условие, уточняват от пресцентъра.

Още новини от Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
х-м преди 9 години
Бе на който му трябва виза е взел. Това да подготвяш емигранти държавна политика ли стана? Стремежът трябва да е добър живот в България а не визи. И Лондон е против Русия, ама не връща милионери-руснаци. Толкова за принципите им...
22
1
 
1
 
! Отговори
паси преди 9 години
Заявява позиция Лукарски, това е добре!
21
1
 
5
 
! Отговори
БАНДИТИТЕ ОТ ПРЕХОДА преди 9 години
отдавна нямат визи. На другите и без това не им трябват, че нямат пари
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано без виза.Ще си направя екскурзия и ще се върна с Шеви Bel air,стига сме карали скъпи евро кочини
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TE (OKUPATORITE) IMAT BAZI U NAS ,POROBENI SME,A SE MOLIM ZA EDNA KIRLIVA VIZA.
18
3
 
6
 
! Отговори
AZ преди 9 години
PRODAJDNA SGAN ! SLUGI I LOBISTI NA ZAPADA !!!
17
1
 
1
 
! Отговори
Ivancho преди 9 години
До Анонименne obijdai amebite :)
16
1
 
7
 
! Отговори
az преди 9 години
Трансатлантическо търговско споразумение (The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) nashte pak se nagaziha !!!
15
1
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
TTIP - nishto dobro za naroda i BG, s tova sporazumenie pravite usluga na golemite koncerni i tova e ! shte zarobite BG otnovo, DOLNI PRODAJNICI....LAKEI NA ZAPADA, POMISLETE EDIN PAT ZA BALGARSKIA NAROD !
14
1
 
5
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Ха-ха като ,че ли зависи нещо от него май не са го викали скоро за да му понабият обръчите.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той бе категоричен, че правителството държи този въпрос да бъде разгледан по време на преговорите, но изрично подчерта, че страната ни не го поставя като условие- както винаги безгръбначки политици, никакви умения за преговори. проиграваме всеки шанс за добър живот с това слагачетсво. Словения поиска територия от Хърватска и чак тогава се съгласи да стане член,а ние- никога не поставяме условия, нищо. Пълни безгрбъначни амеби
12
13
 
5
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Защо да отпада визовия режим с жидомасоните?! По-добре да отпадне визовия режим с братушките. Така всички *** и копейкаджии ще могат да закупят еднопосочни билети за Сибир и там да бутат самолети на воля. :D
11
2
 
16
 
! Отговори
безвизов износ преди 9 години
Реформаторската политика на Лукарски е да се улесни износа на мизерстващи българи към ЕС и САЩ вместо да се развие българската икономика и българите да останат в България.
10
2
 
14
 
! Отговори
135 преди 9 години
Ха дано, ама надали! Първо, в Европа се надига недоволство от подобно търговско споразумение и не се знае дали ще го бъде. И второ - визите за БГ няма да паднат и то беше ясно казано, явно само министъра не е разбрал.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех,този Лукарски бил много добър фокусник какви трикове прави само.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите задокеански "братя" продължават да налагат демократични визи на българския си "партньор", както те се изразяват.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако паднат визите за сащ и канада още 2 милиона българи ще се спасят от тука
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ не разрешават безвизов режим, защото болшинството българи са безработни в САЩ и принудени от мизерията стават престъпници и разбиват банкомати.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО ПАДНАТ ВИЗИТЕ ПРЪВ ТИ ОТИДИ ДА ТИ ГО ОТПЕРАТ У ЗА.НИЯТ ДВОР И У БЕЖОВИЯТ САЛОН МАЙМУНЕТАТА ОТВЪД ОКЕАНА..
4
4
 
13
 
! Отговори
Бохем преди 9 години
Нормално е Лукарски да иска безвизов режим със САЩ. Все пак в САЩ стрийптизьорките са по- добре платени, отколкото в България.