Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
3
 
15
 
! Отговори
sasa преди 9 години
Да си кърми в тях бе, никой не е длъжен да и гледа .... Плюс това пише, че имало стая за тази цел, помолили я да отиде там...
334
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До еленитаправа си това е най-естественото нещо, а сега си пресдтави че си охрана в този МОЛ, знаеш че за целта има специално пригодено помещение, виждаш жена с кърмаче, която го кърми на пейката ....... казавш си "жената сигурно за първи път е тук и незнае, че ние имаме специална доста по-удобна стая за целта", отиваш при нея дискретно и се опитавш да я насочиш, а тя се оказва някаква "тетка" дето след половин година те обвинява в дискриминация :)
333
4
 
7
 
! Отговори
? преди 9 години
-10, да не сте вие оная от фотоса, че толкоз се изнервихте, че хората не споделят нахалството ви?
332
1
 
2
 
! Отговори
400, преди 9 години
До -10Вашето мнение, като на прасета, не го знам.Всъщност виждам го- държите *** ви да стане общо достояние. На хората от това общество мнението е изразено в различна насока.
331
3
 
7
 
! Отговори
! преди 9 години
Мазни дюнери не ям и не виждам какво общо имат със случая те. Не навирам нуждите си в очите на хората, обаче и държа останалата част от обществото да се съобразява с неговите норми. Нахалница!
330
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка______________И къде виядхте тук дискриминация ??? охраната е видяла жена, която кърми и просто са решили да и кажат, че за целта има специално и по-подходящо място, където и тя и детето ще се чувстват по-кнфортно
329
1
 
12
 
! Отговори
Кривондел преди 9 години
Кърменето е ваша кауза?!?!Браво! А ще желаете ли да организираме и публично състезание по кърмене?По дяволите, дискриминация на полов признак ли е ако охраната на мола ми забрани да разсмивам сина си, пощипвайки зърната на косматите си гърди. Ама много го успокоява и много се смее, наистина, каква е тая дискриминация, че сме смущавали хранещите се например.
328
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До Анонимен с призива за Анадола,Ние живеем тук и тук мнението на преобладаващата част от населението е, че дори и кърмачките трябва да съблюдават определените правила. Тази е нарушител и вместо да си вее нахалството, да се беше покрила.
327
21
 
5
 
! Отговори
еленита преди 9 години
Абе вие нормални ли сте, бе?! най - естественото нещо като имаш дете и е гладно да го нахраниш. Не знам защо толкова естествено нещо като майка да накърми детето си става повод за гадни коментари. Който не иска да гледа как кърми, да не гледа! Вие не сте ли от майка раждани и кърмени?! Егати колко сме се изродили вече!!!
326
1
 
2
 
! Отговори
388, преди 9 години
388, ако не искате да гледате мачовците как правят това, което казаха, че се канят да направят по пейките и из парковете /всички сме виждали ексхебиционисти/,- ми обърнете се! Толкова е лесно!
325
0
 
20
 
! Отговори
Кривондел преди 9 години
В кърменето само по себе си няма нищо, ама нищо срамно и грозно - но има много начини да бъде правено без да изглежда зле и без охраната да прави забележка. В предвидените за това помещения. Завит със слинг/шал/кърпа или застана настрани. Много се съмнявам, че охраната на мола просто се чуди за какво да се заяде. А видя ли в цялата история БХК, за които опитът за опазване на ел таблата на ЧЕЗ от кражби е дискриминация - значи, ще прощавате уважаема майко, но историята ви СМЪРДИ.
324
4
 
21
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Да взема и аз да отида с двегодишното си дете до Мол-а. После ще го "изчишкам" на ескалатора или на някоя пейка- к'во като имало тоалетни в Мол-а?! Там влизат хора и не ми е комфортно да го водя. На детето му се *** и ще *** навсякъде- ескалатори, пейки, саксии и т.н.. А и ако ми направи някой забележка, че чишкаме на ескалатора - ще го съдя!!! :-))) Нали искаме повече деца и демографски проблеми да решите?!
323
4
 
12
 
! Отговори
дедо преди 9 години
Ми къде си ги повлякла тез гладните деца ***??? видяла тя, че Николети -парцалети са вървежни все в моловете киснят и няшата решила и тя...
322
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде нека хейтърите, които са против, че били големи моралисти /виждам и жени с такова мнение/ се хванат за ръце и право в Анадола с бурки, че това било голям срам, а не виждат простите си писаници.
321
2
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Стига с тези Права! Нейно Задължение е в мола да кърми на определеното за това място!!
320
2
 
17
 
! Отговори
извратена майка преди 9 години
На българина пъпът му е хвърлен у МОЛА...пика, сери, кърми, ибе, сичко там...извратен народ, извратена работа
319
19
 
6
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Абе хора, майката като е родила да не би да й е свършил живота. Да си кърми където иска без да се натрапва, а съм сигурна, че жената е била дискретна. Какво общество сме, че се изяждаме в спор за кърмето, а не за далеч по-важни теми, които засягат бъдещето ни?! Ако не искате да гледате кърмеща майка, просто се обърнете на другата страна, и аз не искам да гледам азис на билборд и затова си обръщам главата на другата страна. Всеки има право на избор.
318
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От мола всички работници пи6ат глупости и техните 6ефове.На съд всичките.Несе чудете че пи6ат такива *** не6та теса от мола.Нормален Българин никога няма да пи6е такива глупости.До е М Д.
317
21
 
6
 
! Отговори
внимание! преди 9 години
Внимание, не кърмете децата си в мола! Очаква ви поток от невъздържана омраза.
316
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И туй ми било майка...бе да та е.. в майката