Президентът поздрави "Лъвовете" ни за среброто в Баку

Той се срещна и с президента на Азербайджан Илхам Алиев
28 юни 2015 20:40,
21
Президентът поздрави "Лъвовете" ни за среброто в Баку
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев поздрави българския отбор по волейбол за завоюваните сребърни медали на Европейските игри в Баку.

"Това е огромно постижение. Нека да им пожелаем успех за още по-високи резултати", заяви Плевнелиев, цитиран в съобщение на президентството, след като изгледа от трибуните финалния мач на националните ни срещу отбора на Германия.

"Нашите момчета играха с настроение, бяха невероятни. Показахме отново, че всички трябва да се съобразяват с нас. Отново придобихме самочувствието, от което имаме нужда", коментира пред журналисти държавният глава и оцени високо постиженията на българските състезатели на Европейските игри.

Още по темата

"Тръгваме си оттук със самочувствие. България за пореден път показа, че може много на най-високата световна сцена. Можехме да се представим и по-добре, с повече медали и в борбата, и в бокса. Очаквах малко повече и от художествената гимнастика, но не упрекваме никого. Просто знаем, че можем повече и се надяваме този потенциал да бъде разкрит на следващото голямо състезание", посочи Плевнелиев.

Държавният глава каза, че Европейските игри са организирани изключително добре и са на най-високо ниво. Президентът поздрави лично и сестрите Габриела и Стефани Стоеви, които вчера спечелиха златен медал на финала по бадминтон на двойки жени.

По-късно през деня държавният глава разговаря и с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

"България очаква да купува газ от Азербайджан. Страната ни направи силна заявка за диверсификация, а Азербайджан е наш стратегически партньор в тази посока", каза Плевнелиев. Държавният глава изтъкна, че стратегическата цел за България е да има различни източници на газ и пазарно ориентирана цена, а не страната ни да зависи от монопола на един или друг доставчик. "Защото не е тайна, че България все още плаща най-високата цена за газ. Българите и нашата индустрия не заслужават това да е така. С по-ниската цена на газта ще постигнем и много повече работни места и по-високи доходи в българската индустрия", заяви държавният глава.

"България обяви своето стратегическо партньорство с Азербайджан през миналата година", припомни президентът Росен Плевнелиев и подчерта, че има какво да се направи оттук нататък за развитие на двустранната търговия и стокообмена."Искаме много по-активно да търгуваме с лекарства и храни, с цигари, с български продукти на селското стопанство", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са от бившето БКП. И вездесъщият другар на Чоко от ''Дъга" е от там. Събудили се на 10 ноември 1989, като нови хора, като капиталисти и радетели за демокрация, за свободна пазарна икономика, с нови ценности, и т н т.
9
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
До КараибрахимЗа пребоядисани комунисти не гласувам!
8
3
 
3
 
! Отговори
Караибрахим преди 8 години
До ЩирлицАма си гласувал и за двамата !!! Нали ???
7
1
 
7
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Илхан Алиев и плевнАЛИЕВ ?!
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Националния отбор постигна успех и Роската реши да се отърка в славата.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква висока световна сцена ве ***, олимпиадата е европейска!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Plevneliev stojanova pratili li sa si biletite samolet i vobschte ili komandirovki i kef
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на момчетата не виждам защо тоя си показва грозната мутра да опорочава нещо с популизма си.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, защо не се срещна и не поздрави Путин за първото място на Русия по медали ?
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалка пародия на президент !