Дядо Коледа, който раздава щастие, топлина... и помощ

Как един мъж решава да помага на хора в нужда?
Обновена: 29 ное 2015 12:23 | 29 ное 2015 12:19,
1
Дядо Коледа, който раздава щастие, топлина... и помощ
Снимка: Facebook

Мъж от Горна Оряховица, който страда от церебрална парализа за втора поредна година ще се преобрази на Дядо Коледа, за да помага на бедни и болни хора. Георги Симеонов споделя, че отново ще влезе в ролята на Добрия Старец, защото обича да вижда повече усмивки на лицата на хората.

"Идеята ми хрумна, когато посетих русенското село Черешово и видях в каква тежка ситуация са двама трудноподвижни мъже, на инвалидни колички. Реших да им помогна", разказва 31-годишният горнооряховец.

Преобразен като Дядо Коледа срещу 5 лв посещава домове, фирми и институции, пише в. "Труд". Освен предварително приготвените подаръци, той носи и много добро настроение. Споделя, че често хората му дават повече пари и подкрепят активно благородната му кауза. Миналата година е успял да събере 500 лв., които дарил на хора в беда. Заради това е бил удостоен с отличието "Достоен българин".

"Със събраните средства от следващия месец ще подпомогна Росен Атанасов от Черешово, който страда от мускулна дистрофия, както и 7- годишната Вики от Горна Оряховица, болна от диабет", сподели Георги Симеонов.

Изстрадалият благодетел е решил да зарадва възрастни и бедни хора и от Велико Търново. За целта в една от механите в старта столица той ще прави истинско шоу за баби и дядовци. Срещу виц, песен или танц, младият мъж ще раздаде три награди. "Искам просто да видя техните усмивки, защото повечето от тези хора са много тъжни", коментира горнооряховецът.

При реализирането на благородната кауза му помагат семейството, приятелите му от сдружение "С вяра в доброто" в железничарския град, както и таксиметрова фирма, рекламираща начинанието. Георги Симеонов търси съмишленици и в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е мило как няма нито един коментар. Браво на човека!