Внук на наш космонавт уби жена с мощен джип в София

Тийнейджърът бил зад волана при дъждовния сблъсък на "Цар Борис III"
1 дек 2015 09:07,
226
Внук на наш космонавт уби жена с мощен джип в София
Снимка: архив Булфото

Внукът на космонавта Георги Иванов е тийнейджърът, който с мощния си джип причини смъртта на 72-годишна жена.

Крис-Антъни Желев, който все още е ученик, в петък навлезе в насрещното с BMW Х5 и се удари челно в баничарка рено. При сблъсъка на столичния бул. "Цар Борис III" почина майката на благоевградския строителен предприемач Георги Шимбов, съобщава "24 часа".

Крис заедно със свои приятел и приятелка се прибирал с джипа от училище. Тримата карали в посока центъра по бул. "Цар Борис III". Валял дъжд. Подлъган от мощността на колата си, 18-годишният младеж навлязъл в насрещното с висока скорост. Ударил челно рено, тип баничарка, което пътувало към Благоевград. Последвал зверски сблъсък, при който 72-годишната Янка Шимбова загинала на място в реното. Шофьорът до нея счупил глезен.

Още по темата

Мощният джип на Желев продължил, хлъзгайки се по мократа настилка, и се забил в оградата, отделяща пешеходната зона на булеварда. Крис имал книжка едва от 2 месеца. От автошколата, в която я е изкарал, разказаха, че по време на курса младежът е бил изряден шофьор. Времето обаче било сухо и младежът нямал опит при шофиране при дъжд.

Желев още не е обвинен, няма и мярка за неотклонение. След катастрофата момчето слязло от джипа и изпаднало в паника, твърдят очевидци. Когато разбрал, че е убил жена, започнал да скубе косите си. Притеснен, повикал приятели, които се отзовали за минути.

Според тях шофьорът на реното налетял на бой на внука на Георги Иванов. Хора, присъствали на погребението на Янка Шимбова, обаче са категорични, че Крис наистина е ял бой, но от бащата на момичето, което било с него в джипа. От удара девойката е със счупен нос.

Катаджии също твърдят, че няма как шофьорът на реното да е налитал на бой. Мъжът бил заклещен в колата и се наложило да я режат, за да го извадят.

Самият Крис също бил прегледан в "Пирогов", след което е освободен за домашно лечение. Заради преживения шок младежът не е отишъл на училище в понеделник. Желев е абитуриент в Италианския лицей в столичния кв. "Горна баня". В гимназията го описват като отличен ученик. През март т.г. Крис завоювал трето място в конкурс на Младежкия център за поезия.

Мощното BMW е подарък за 18-ия му рожден ден от баща му Владимир Желев. Крис е доведен внук на Георги Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: джипСофиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
41
 
! Отговори
Алов 2 преди 8 години
Чуй му името и виж какви подаръци получава, и ще разбереш до каква ценностна система и възпитание водят парите в БГ. Дечкото се е чувствал по-по-най и е мислил, че лети в облаците редом с господ, дано сега съдебната ни система го приземи, ама на дали.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дядото се казва Георги , внука - Крис-Антъни!!"-------------------------Виж последното изречение! "Крис е доведен внук на Георги Иванов."
14
3
 
40
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Във Великобритания е решен проблема при застрахователите - на тях не им е нужен закон - застраховател няма да даде на 18 годишен застраховка на автомобил по-голям от Опел Корса (или производен) независимо от цената.
13
1
 
19
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Може и той да изчезне безследно ..... Еххххх.... В каква държавичка живеем ...
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така е като на вчерашни лапета купуват мощни коли
11
1
 
50
 
! Отговори
Сачмалия преди 8 години
Готов съм да се обзаложа, че тоя ако получи ефективна присъда аз ще му я излежа лично, вместо него. Това Л**НО ще се размине със справедливата присъда, бъдете сигурни.
10
2
 
51
 
! Отговори
аз преди 8 години
Болно ни е обществото това е положението...трябва да вкарат закон от 18 до поне 25 годишна възраст да не може да се качваш в нещо над 100 коня. Не че решава проблема ама пак е нещо. Учил съм в Германия и 18 20 годишни пикльовци в такива коли не съм видял никъде. Само побелели старци.
9
1
 
74
 
! Отговори
slfh преди 8 години
Дядото се казва Георги , внука - Крис-Антъни!! 3то място в конкурс по поезия - т.е. поет с X5 !?Боже, колко мъка има по-този свят...
8
1
 
46
 
! Отговори
Мурихей преди 8 години
много хвалебствена статия за крис,жалко че сме в българия и криско няма да получи това което заслужава понеже е богаташко синче,а има на нужда да го любят роми в пандиза.Иначе Георги Димитров е сред великите Българи оставили следа в историята не виждам защо го намесвате.
7
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Италианиския лицей....плащаш и излизаш вече мнооооого образован.....
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E hubavo de ... bil vnuk na nash kosmonavt , nashia kosmonavt kakvo e vinoven che vnuk mu e kelesh , zashto go pishete tova , razbiram da e deputatsko sinche , da go napishete za da demonstrirate bezsilieto na naroda , kogato go machkat deputatcheta i mutri , ama kosmonavta kvo vi e vinoven , shtom e ubil jena vliza v pandelata 50 godini , kato izleze da hodi na onia sviat da i se izvini vnuk na kosmonavt ..pa sin na kominochistach ... gluposti
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гнусна ***...
4
1
 
70
 
! Отговори
Без коментар преди 8 години
На такъв сополанко да му дадеш Х5-ца - НЕ ЗНАМ колко *** трабва да си!!!!Ама сме си така - всичко е под контрол, кораба потъва по план!!!
3
3
 
53
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Да , така е ! Жалко , че се взимат за нещо повече от смъртни ... Възпитанието вероятно е било в стил " Аз съм нещо повече ."
2
1
 
108
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Бащата е за е... Колко трябва да ти е мозъка и колко комплекси трябва да имаш, за да купиш мощен автомобил на 18 годишния си син. Жалко за жената.
1
5
 
73
 
! Отговори
666 преди 8 години
Няма страшно, деди е с връзки в партията,ше мине!