25-метров роден флаг вече се вее край Резово

Уверяват ни, че е на еднаква височина с турското знаме
18 май 2016 19:30,
24
25-метров роден флаг вече се вее край Резово
Снимка: Facebook

В пограничното село Резово днес бе издигнат български трибагреник на 25-метров пилон.

До него е разположена и обозначителна пирамида, която отбелязва най-югоизточната точка на Европейския съюз в континентална Европа. Проектът е разработен от кмета на Царево Георги Лапчев.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков бе официален гост на събитието и  отбеляза, че днес се слага край на спора кое знаме се вее по-високо - българското или турското.

"След като помолих геодезисти да направят измерване, се оказа, че двете знамена са на еднаква височина", посочи Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
арх.Георги Долапчиев преди 7 години
Нека да уточня лично аз съм направил проекта за този флаг. Кмета на Резово дойде при мен, изпратен от Лапчев и ми каза искам да проектираш знаме точно на границата ни с Турция и нашето да бъде по високо от Турското.
14
0
 
1
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
Да беше продължил с цитата бе, 19-ти! Хората са ти написали, че е най-югоизточната чат в КОНТИНЕНТАЛНА Европа! Ама нали трябва да напишем простотия
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До него е разположена и обозначителна пирамида, която отбелязва най-югоизточната точка на Европейския съюз__________Най-югоизточната точка на ЕС се намира в Кипър, но явно и политиците ни и журналистите ни са бягали от часовете по география
12
6
 
6
 
! Отговори
шипка преди 7 години
Да живее братска Русия! Господ да я благослови!
11
3
 
9
 
! Отговори
:( преди 7 години
Един наш завод да направим. Колкото и да е високо това наше знаме , първо да премахнем простотията.
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Родният флаг" си го заврете там където слънце не огрява.Държава Оправяна от гламав селянин от село Банкя не ми е родина и ме бОли К..ра за нея!
9
2
 
5
 
! Отговори
ONGYLA преди 7 години
ДВ, бр. 13 / 16.02.20102. Частите от съоръженията, подлежащи на разчистване и преоформяне, са следните:а) на десния бряг на реката-трите буни (TS3, TS2 и TS1) и районът около полигонова точка Т-53 (на пясъчната коса);...........................................................Проектът ще бъде изработен не по-късно от дванадесет месеца след влизането в сила на това споразумение и ще бъде предложен за одобрение на компетентните органи на страните.Само 16 години са минали от срока :)
8
9
 
13
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия, слава на Владимир Владимирович!!
7
1
 
18
 
! Отговори
ONGYLA преди 7 години
Малко българи знаят че реално турското знаме е на българска територия. След като избутаха реката с бетона който се вижда на снимката , устието е преместено около 50м към нашата граница. Бетонните заграждения трябваше да бъдат бутнати - обнародвано в държавен вестник - актуално към ДВ, бр. 13 / 16.02.2010 г. Явно някои има интерес това да не стане - с 50м избутване на реката турция печели хиляди квадратни мили морска акватория, понеже границата се определя от устието на реката.
6
1
 
15
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
Знамето да ни е проблемът. Как-то правилно попита някой "Брегът изчистиха ли?". Пречиствателните по крайбрежието работят ли, или и тази година ще плуваме с кафеви придружители.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българското е по-ниско от ЕС.
4
9
 
33
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Анонимендо 5 "Откога русофилията е равна на патриотизъм?"Ами откогато войнстващата туркофилия се приема за евроатлантизъм!Тия неща са като скачени съдове-ако нямаше засилваща се турска заплаха,кой щеше въобще да се сети за Русия????Колкото и да не ни харесва,срещу агресивната мощ на Турция имаме само един аргумент-Русия!Да се надяваме,че няма да се наложи да го използваме,щото тогава пък се получават едни неприятни зависимости.
3
10
 
24
 
! Отговори
весели преди 7 години
ок, но ЗЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ Е ПО-ВИСОКО ОТ ЦИ*АНСКОТО ЗНАМЕ? ИЛИ ДА НЕ ОБИДИМ ИБРИКЧИИТЕ С НЕЩО ПО-ГОЛЯМО ОТ ЖИВОТА ИМ НА МИШКИ И РЕЗКИ ;) :)
2
1
 
34
 
! Отговори
българин преди 7 години
Дано да са оправили интериора ,защото всичко беше голяма мизерия !! Знаме не се вееше , а беше нарисувано на една голяма ламарина ,заварена между две тръби ,а от турска страна всичко светеше ! Голям срам ме хвана тогава !!
1
28
 
38
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
Нашето трябва да бъде по високо и заедно с руското знаме.