Поемаме председателството на ЕС 6 месеца по-рано

Бивш говорител на МВнР: България ще посредничи за трудните решения
8 юли 2016 22:35,
27
Поемаме председателството на ЕС 6 месеца по-рано
Снимка: Архив Reuters

България ще поеме председателството на ЕС половин година по-рано от предвиденото. Промените в графика се налагат заради планираното излизане на Великобритания от ЕС, пише bTV.

Според предварителния план България трябваше да участва в ротационното управление на Европейския съюз през 2018 г. заедно с Естония.

Към двете държави, като стара страна членка на съюза, беше прикрепена Великобритания. Сега обаче ще я замести най-вероятно Финландия.

"Тези шест месеца ще са много по-интензивни. България ще трябва да посредничи за вземането на трудните решения, за това какъв Европейски съюз ще имаме", коментира бившият говорител на МВнР Весела Чернева.

Според последното проучване на "Отворено общество", ако у нас има референдум, подобен на този във Великобритания, 57% от българите биха гласували "за" членството ни в ЕС, а 24% биха били против.

Само преди три години обаче делът на хората, които биха искали да видят България извън ЕС, беше доста по-нисък – 14%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Expres taxi преди 7 години
Expres himichesko chistene, expres service i expres samolet sa vinagi mnogo skapi...:-):-):-):-)
16
0
 
1
 
! Отговори
Комунист преди 7 години
Да живее Съветският съюз! По -скоро той ще възкръстне отколкото ЕС да остане
15
0
 
1
 
! Отговори
Йорго преди 7 години
Сега Буулгаристанците ще срутят и ЕС, както срутиха Кене фистан. Българите не заслужават собствена държава, нямат този капацитет.
14
1
 
2
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Сега вече ЕС ще го разпаднем...каквото било било ....
13
1
 
4
 
! Отговори
Това е въпросът преди 7 години
Защо Отворено Затворено общество прави такова социологическо проучване, като не е демоскопска агенция и не е правило до сега такива проучвания? Това е въпросът!Моят отговор е следният.До сега от близо 10 млн. души, българите се стопиха на 7,2. Т.е. чрез отровената демокрация българите намаляха с 1/3-та. Но явно има още 24% от тях които пречат на САЩ, НАТО и асимилаторско- изтребителната политика на евробюрократите за войни с Русия. Значи тези 24% от 7,2 също трябва да бъдат изметени/изтребени
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжиите по-долу, яко заработват в писане срещу Европа.
11
0
 
2
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Да ще има *** от България а ще управлява Обонго и Меркел и Оланд останалото е за неграмотните.Е дано да успеем да ги доведем да стигнат икономическите успехи на България под ръководството на Плевнелиев и Борисов зада започнат да ни разбират...
10
7
 
3
 
! Отговори
se преди 7 години
Колкото по рано излезем от ЕС толкова по добре за всички нас.
9
0
 
5
 
! Отговори
додо преди 7 години
....пълна излагация с 6 месеца по-рано
8
16
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
НИМА СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖИТЕ ЕС?АЗ ДАВАМ КОРОНИ,СВАЛЯМ ЦАРСТВА,СЪЗДАДОХ ВАВИЛОН,РАЗПНАХ МЕСИЯ,АЗ ВИ ДАДОХ НАУКИТЕ И СТАРТ НА РЕВОЛЮЦИИТЕ, РЕНЕСАНСА. АЗ СЪЗДАДОХ ВСИЧКИ ИМПЕРИИ И СЪЮЗИ. АЗ СЪМ ТУК ОТ ПЪРВИЯ ДЕН. ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ДАДЕТЕ ЖИВОТА СИ? НЕ!?ХОРАТА НЕ СА КАТО ИИСУС. ВИЕ СТЕ СЛАБИ.МОЯТА СИЛА СРАВНЕНА С ЧОВЕШКАТА Е ВСЕ ЕДНО ДА СРАВНЯВАТЕ ЧОВЕК СЪС ***.ИМЕТО МИ Е ДЕНИЦА-САТАНА.АЗ СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ БОГ,ЗАЩОТО НЕНАВИЖДАМ НЕГОВОТО ПОСЛЕДНО ТВОРЕНИЕ.
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, кой си прави илюзиите че точно най -бедната държава в целия ЕС ще ръководи (председстелства ) съюза или ще взима някакви глобални решения.... хахаха Това с председателството си е чиста церемониална функция. Коя е България че да определя решенията в ЕС или да посредничи.... Жалка картинка , не им ли е неудобно на наште депутати там да стоят на една маса с богатите на Европа? И само да изпълняват заповеди на Големите. А Британия направо презрително им обърна гръб на всички канцеларски мишки в Брюксел. Просто осъзна каква глупост е тоя съюз.
6
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
predsedatelstvoto na darjavi kato na6ata e samo formalnost ,Germaniq 6te si rakovodi a na6ite 6te izpalnqvat vie kak mislite 6te ustavqt na6ite da upravlqvat li xa xa xa nie za tqx sme vtora raka xora i vinagi 6te si ostanem takiva
5
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
А някой смята ли, че ЕС ще съществува до тогава.
4
2
 
14
 
! Отговори
123 преди 7 години
А някой смята ли, че ЕС ще съществува до тогава.
3
14
 
9
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Mypзилките от Империята на Злото пак започнаха да се обаждат. Да, ама учителя завел децата на "мероприятие"си призна пред цяла България че са го подвели със 100 лева. Вижте колко евтини са *** четата.
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ако нашите селяни поемат председателството, наистина ще се разпадне ЕС. Това ще е краят.
1
6
 
25
 
! Отговори
без глупости преди 7 години
Поемаме председателството на ЕС! Глупости! Председателството на ЕС, още от създаването му, е поето от САЩ!