Какви се развива пазарът на бързи кредити?

През следващите години онлайн сегментът ще се засили
17 авг 2016 16:14, Екип на Bloomberg
6
Какви се развива пазарът на бързи кредити?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Обемът на раздадените кредити от т.нар. дружества, специализирани в кредитиране, остава най-високият за последните осем години. Кредитният пазар едва сега достига нивата от 2011, но се наблюдава тенденция за растеж на пазара като цяло, в това число и на микрокредитирането. Това каза Николай Цветанов, председател на АОНК, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Проучване на АОНК сочи, че от всички дружества, лицензирани като небанкови финансови институции, активните участници на пазара на бързи кредити са не повече от 40, коментира той. 

Последните данни от доклада и прессъобщението на БНБ не дават абсолютна оценка за пазара на бързи кредити, отбеляза Цветанов. В категорията кредити с матуритет до 1 година влизат и кредитите с остатъчен срок от 1 година, лизинговите и други финансови услуги, различни от микрокредитирането. Според него оценката на пазара на бързи кредити е в пъти по-малка.

По думите му се наблюдава тенденция за повишаване на процента на онлайн кредитирането. През следващите години председателят на АОНК прогнозира, че онлайн сегментът ще се засили, но вероятно конвенционалното кредитиране ще запази значителния си обем.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
тъп преди 7 години
Ама нека някой ми помогне и да ми каже какво точно означава заглавието?
3
0
 
0
 
! Отговори
Смуки преди 7 години
Питайте Динко атв-то! ;)
2
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Мойте кредит се развива, страхотни. Тая статия да не ориентирана към тъмните шерита та род и число са на балистичен подход - кадето падне...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
балъците не свършиха ли