Поскъпне ли газът, проблемите тръгват един след друг

Нова цена на тока и парното ще бъде непонослна, твърди омбудсманът
72
Поскъпне ли газът, проблемите тръгват един след друг
Снимка: Булфото, архив

Омбудсманът Мая Манолова прати да КЕВР писмо, в което призна, че е притеснена, защото готвеното драстичното поскъпване на цената на природния газ с 29%, ще повлече след себе си редица проблеми за хората и бизнеса.

Още по темата

Според нея с обсъждането на новата цена на синьото гориво на отрито заседание на регулатора се създава впечатление за хаос и замитане на следи от недалновидни решения или бездействия.

"Увеличението на цените на основни горива води след себе си увеличение на цените на стоките и услугите, но не и обратното. Увеличението на цената на природния газ неминуемо ще доведе до увеличение на цените на електрическата и топлинна енергия, на хранителните продукти, на транспортните и медицински услуги, фармацевтични продукти и т.н.", алармира омбудсманът.

Тя напомня, че при изпълнение на регулаторните си правомощия КЕВР следва да се ръководи и от принципите за осигуряване на баланс между интересите на енергийните предприятия и клиентите, както и за създаване на гаранции за защита на крайните клиенти.

Според нея обаче в случая убеждението на хората е, че при взимане на решенията надделяват интересите на енергийните предприятия.

"Рязкото увеличение на цената на природния газ е поредният натиск върху българския народ и ще доведе до трудно преодолими, а за някои групи от хора – непреодолими проблеми", обобщава Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това ли са обещаните промени от г-н радев, почвам леко да съжалявам ,че съм му симпатизант.. да направи нещо по въпроса с пенсиите най вече и то веднага и естествено и със заплатите , а на тези в парламента да ги намали до 2 минимални заплати максимума да взимат повече не им трябват ! кви са тия 6- 7 бона заплата в парламента а г-н радев отговорете де ???
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо не вдигнахте цената преди изборите? Чакаха да минат изборите овцете да се хванат за палците и тогава го надъ.рвиха! Преди изборите им беше мек и неможеше да го вка.рат дебелия. След изборите им дойде самочувствието и веднага го надър.виха. А офчиците се хванаха за палците разтвориха бузките и чакат да им го отмаат дебелия с котешката глава. Чакайте чакайте те и орално ще ви го подадът!
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вдигат цените на газта, за да е проблем за следващото правителство!
12
33
 
6
 
! Отговори
Руска работа преди 7 години
Поредните лъжи на Мая Общата.Газа няма да се вдигне повече от 3-5%.Това е работа на Москва, тя вдига цената, нейната фирма Газпром.Борисов не вдига цена на газ !
11
7
 
9
 
! Отговори
до9 преди 7 години
не съм от герб това да кажа първо второ, коментар 9е *** , тиквара няма общо с цените защото той нямаше думата от месеци ! ако ще псуваш и плюеш по някой направи и го по служебното правителство което е в момента и не знайно защо мълчи по темата
10
6
 
11
 
! Отговори
манипулации преди 7 години
Герджиков усложливо вдига цените на тока и газа за да може после Бойко да каже НЕ БЯХ АЗ.Те ги вдигнаха.
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСКАХТЕ БОКО, ПОЛУЧИХТЕ ГО. СЕГА ПЛАЩАЙТЕ СМЕТКАТА И МЪЛЧЕТЕ.Все недоволни тези хора, брей. Ми то всяко удоволствие се заплаща.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, при горивата не е само един доставчикът, но цените на бензина растат всеки ден с по стотинка-две.Дори честната и много почтена Комисия за защита на конкуренцията каза, че няма картел.Пък и Валентин Златев, който комендва парада е пръв приятел на Бойко, нали фирма "Ипон" охранява Нефтохима.
7
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквара чакаше да минат изборите и тогава да удари с новите цени. Обещаваше добруване и то дойде. Добрувате ли герберасти? Ще добрувате все повече. При първите сметки за парно и ток през зимата, от Тиквара и помен няма да има. Ще се повтори изритването му но в по-голям мащаб. Този път завинаги! Който гласува за него да отиде и го попита, защо се вдигат цените! За водата, държава продава един кубик за 00.02 стотинки на Соф.вода??? Краденето на Тиквара продължава. Искахте си го, набута ви го пак.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бате Бойко да внимава много иде ред на газа
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми "бизнеса" ,който инвестира в партии откъде ще си върне парите ? А,овчонки ?
4
1
 
20
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Така е и така ще бъде когато има само един монополист доставчик - държавният БУЛГАРГАЗ !
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** държава
2
6
 
2
 
! Отговори
Gri преди 7 години
Neka poskapva...koeto e hubavo, e skapo...Bulgarite ste sa na svetlo i toplo s loeni svesti i jelezni svetilnici ot magazin paissii hiliadaiski...bol loi i mas...sveti silno...
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пенсионерите на терминал 2!?

Спонсорирани публикации