Цигарите скачат. С левче

Правителството и Булгартабак са се договорили, увеличението на акцизите трябва да бъде одобрено само от Парламента; така кутия Виктори ще струва 3.40 лв. от 2008 г.
20 окт 2007 16:59,
49
Цигарите скачат. С левче
Пушачите ще трябва да се откажат от навика си, или да плащат солено. Снимка: Дито
Акцизът на цигарите ще се увеличава плавно през следващите три
години, съобщи днес в село Старо Оряхово министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

По думите му това е съгласувано с двата синдиката в "Булгартабак" и ръководството на
холдинга. Министерството на финансите одобрява идеята и сега трябва да я приеме Народното събрание, посочи Димитров.

През 2008, 2009 и 2010 година акцизът на цигарите ще се увеличава с около 11 евро на хиляда къса.

Това означава, че от следващата година сегашните 74.75 лв. за 1000 къса ще станат почти 100 лв. за 1000 къса.

При това положение българските цигари ще се вдигнат с около 33% от 2008 г., или кутия от най-популярните цигари Виктори ще удари 3.40 лв.

Акцизът върху горивата ще се увеличи през следващата година с 5 стотинки на тон,
припомни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Киреза Стирянов преди 15 години
Ама че плавно.......римува се с главно!Главно е да има парички в бюджета за крадене.То бива крадене,но ние поставихме не световни а ВСЕЛЕНСКИ РЕКОРДИ ПО КРАДЕНЕ....За тези почти 20 години на хайдутяги поне десет пъти щяхме да изплатим онези 11 милиарда долара!Да ама не,както казваше Петко Бочаров.До сега са изкрадени над 120 милиарда лева,като всяка следваща мафия подобрява рекордите на предшествуващите управляващи.А заедно с постъпленията от незаконните канали за дрога,контрабанда и трафик на момичета сумата преминава 200 милиарда лева.Ха сега пресметнете....или новата образователна система ни е направила абсолютни вселенски ***???
47
0
 
0
 
! Отговори
antoonio преди 16 години
Аз си садя канабисче, и нямам никъв проблем с цената на цигарите .. с половин кило си изкарвам годината перфектно :) Кат ми стане на зор си свивам една саска .. пускам си едно порно и се радвам на живота :) а и тютюна си е вреден .. води до пристрастяване
46
0
 
0
 
! Отговори
Top Gear преди 16 години
Много е тъпо да се пуши.Да стават ако ще 10лв ,пуших 15 год ...мале колко съм бил заблуден.Плащайте си и се тровете.Цигарите са за слаби хора.Преди беше няква мода сега вече не е и модерно.
45
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
she minavame na droga cato se uveli4at cigarite
44
0
 
0
 
! Отговори
TKK преди 16 години
Това е най мързеливия, но затова пък най-тъпия начин за увеличаване на приходите в бюджета! Друг възможен отговор - са се обезцени БУЛГАРТАБАК и някое "наше" момче да го купи за 1 лев. Аз съм заклет пушач, но от повече от една година не съм пушил български цигари. Да му мисли Ахмед, който е осигурил държавна субсидия за производителите на тютюн. (За производителите на мляко напр. такава няма).
43
0
 
0
 
! Отговори
Tirol преди 16 години
Би казал добрия чичко Сталин! По 40 лева ще ги направят. Споко! Пак ще пушите. К'во толкова? Нали сте баш-майстори на оцеляването? Що плачете? Плащайте!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nepu6a4ite da traqt 6toto cigareniq dim e tolkova malka beda v sravnenie s vsi4ko tova koeto go di6ame v Sofia... a po temata 4 leva ni6to osobenno az 6te produljavam da si pu6a i 10 da stanat pak 6te pu6a za6toto osven 4e mi e navik pu6eneto mi haresva. po sladko mi e da piq kafeto s cigara naprimer ili s pieneto ve4er ili sled qdene. ako stanat bezbojno skupi vqrno minavame na treva :))) ama ako tova stane masovo sigurno 6te q legalizirat i na neq 6te i turqt akciz
41
0
 
0
 
! Отговори
mente преди 16 години
mda kat gi yveli4at cenite baq narod 6te se zamisli dali da pu6i, az li4no sum pu6a4, no bih gi otkazal s ydovolstvie taz otrova ;)
40
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 16 години
Цигарите в България трябва да станат поне 50 или ако са малко 100лева България е на едно от първите места по тютюнопушене а от тук и по заболявания - много добре се знае че и една цигара е вредна Правеха се забрани във влакове кафенета -нищо и половина Всеки си пуши където си иска Обаче тези заболявания намаляват трудоспособността на хората увеличават разходите на държавата за лечение намаляват доходите на самия човек и вкайна сметка икономиката на цялата държава ще върви надолу Цяла западна европа ограничава пушенето по всякакъв начин но хората са го разбрали това нещо В Я пония се дава по висока заплата на работник който не пуши
39
0
 
0
 
! Отговори
Оня с коня преди 16 години
Хм, май догонихме цената за 1 кутия цигари в Испания. Там една кутиа от местните Фортуна чини около 4 лв. Може и малко повече, но и заплатата им е малко повече.Добре, че ръмунците не вдигат акциза и ще мога да си пуша румънския Асос. Само, че ми се чини че с тази политика целта е да се прецака изцяло БГ производството на цигари.А вие непушачи, не гледайте в купичката н другия, като всеки един българин, а помислете че страната ще проима още по-свито и смалено производство....
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
aa takaaa.dano stanat i 10 lv cigarite..nikoi ne e dlujen da disha gadniq vuzduh na pusha4ite..da ne govorim 4e te samite smurdqt otvratitelno,kolkoto i da se kupqt dima ve4e e popil navsqkude blqqqxx !
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
she minawame na gandja
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ае, честито вече надминахме по стандарт н цените много от държавите в ЕС. Цигари 4 лв, бензин 2, тока ни по-скъп от този в източна Европа, по евтино ми е да си поръчам маратонки от щатите, защото същите в БГ струват почти двойно. Евала ни на държавата и на цените и на хората, че с такива заплати все още са живи. Цигари ще си пуша, щото и румъния са в ЕС като нас ама явно техните акцизи не се дигат всяка годинас по 33%, но какво пък на нас пък не ни се дигат заплатите!
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
22 лева за 1000 къса означава, че за 20 кьса цената трябва да се вдигне с 44 стотинки, заедно с ДДС-то - 53 стотинки, а не с 1 лев ! Изглежда калкулаторите на тия във финансите са настроени да смятат по друг начин. Аз не пуша вече две години и нямам намерение пак да почвам, но мразя комунистически лъженици по съветски (руски) образец !
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
da re4eme 4lv??do #33-na tebe na tebeee m****a...
33
0
 
0
 
! Отговори
2pac преди 16 години
dano cigarite da stanat 10lv ot dogodina 4e da sprete da trovite nepu6a4ite..6e va *** az ne pu6a oba4e priqtelite mi si4kite pu6at dano gi napraqt i 20 lv cigarite da va ***!!!!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
Бъдете по толерантни, аз също не ми пуша, но всеки има право на избор. Уважавайте правата на хората до вас. Според мен винаги ще има пушачи, ако ще и тютюн ще почнат да си гледат и пак ще пушат. Просто трябва да се, спазва наредбата на МС и всички ще са доволни.
31
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 16 години
...и по-зле ще става :)
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
AX DA VI SA I DEPESARITE AZ DA IZLIAZA NA DISKOTEKA S PET LEVA DA DAM 3 40 ZA FASOVE I KO OSTAVA AAA DOBRE SA I CENETE SEGA NE GI NAMALIAITE
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
еми викторито да го духа че си пушим бело боро

Спонсорирани публикации