Dawnay, Day: Обмисляме покупка на два търговски центъра в България

Фондът разглежда две оферти за закупуване на търговски обекти у нас, които е получил наскоро, каза за Investor.bg Пол Роджърс, генерален директор на управляващата компания
7 мар 2008 10:05,
Dawnay, Day: Обмисляме покупка на два търговски центъра в България
Снимка: AMY
Пол Роджърс е генерален директор на Dawnay, Day PanTerra – компанията, управляваща инвестиционния фонд Dawnay, Day Carpathian (DDC), който е листнат на Лондонската борса и инвестира в бизнес имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).
 
Роджърс има над 25-годишен опит в сферата на имотите. В Dawnay, Day е от 1995 г. Преди това е работил за компании като Conrad Ritblat (сега CCRE) и е бил партньор в Hammond Philips Property Consultants. Има опит в областта на сделки с недвижими имоти, управление на портфолио, съставено от многобройни активи, отдаване под наем и развитие на имоти.

Фондът DDC е част от групата Dawnay, Day, която е създадена още през 1928 г. и развива дейност на редица сегменти на пазара на имоти и финансови услуги. 
 
От създаването си през 2005 г. от DDC неколкократно обявяват, че наблюдават пазара в България и имат интерес за сделки у нас, въпреки че все още такава не е осъществена. Преди година Роджърс каза, че интерес представляват инвестиции в България на стойност между 20 и 200 млн. евро.

В края на февруари от компанията обявиха, че са инвестирали или разпределили за инвестиции 95% от капитала на фонда.

С Пол Роджърс разговаряме за инвестиционната стратегия на компанията в ЦИЕ и в България и за мнението му за развитието на пазара на имоти в региона.

- Миналата година бяхте казали, че имате интерес към инвестиции в България. Наскоро съобщихте, че сте идентифицирали проекти за инвестиция на стойност почти 100% от вашия капитал. Има ли някаква промяна в инвестиционната ви политика или просто досега не сте могли да намерите подходящата сделка?

Ние наблюдаваме целия регион на Централна и Източна Европа, от който България несъмнено е част. Размерът на пазара в България обаче е сравнително по-малък в сравнение с някои от другите държави в региона. Честотата на сделките и проектите на него не е толкова висока както другаде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание