Работим за себе си, не за правителството

29 май е денят на свободата от правителствена намеса в България
29 май 2008 11:58,
9
Работим за себе си, не за правителството
Снимка: БГНЕС

Днес, 29 май, е денят на свободата от правителствена намеса в България, съобщават от Института за пазарна икономика.

На тази дата се отбелязва денят, на който гражданите, образно казано, спират да работят за правителството и започват да работят и печелят за себе си.

Това означава, че ако всеки доход на данъкоплатците от началото на годината досега беше изземван от държавата на 100%, докато покрие предвидения годишен бюджет в хазната, 29 май щеше да е първият ден, в който доходите на гражданите щяха да остават в техните собствени джобове.

Въпреки въвеждането на 10% плосък данък за личните доходи (което ефективно намалява средното облагане на доходите на физическите лица) и намалението на осигуровките в края на миналата година с 3%, тази година празнуваме с един ден по-късно деня на свобода от правителството в сравнение с предходната година.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
32
 
! Отговори
Снежи преди 15 години
На 4години веднъж, преди избори.
7
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
аз пък не съм работил още ...таз година :)
6
8
 
32
 
! Отговори
BG преди 15 години
Работим и за политиците, и за монополистите, и за ***! И това са все бездънни ями! Да се задавят дано!
5
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Не се заблужавайте - досега за тях, а следвашите 6 месеца пак за тях! Нали трябва да им платим бездействието по банките вече толкова години! Колко поколения работят все за тях, българи? Спестявайте, че догодина няма да има с какво да живеем, и НЕ ПЛАЩАЙТЕ данъци! Нека да ни изгонят от къщите, без това само разходи! Ни да имаш, ни да нямаш, това е България!
4
8
 
32
 
! Отговори
благия преди 15 години
Или както казваше един непризнат гений , " В България живеят 8 милиона факири "
3
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Аз спрях да работя за държавата в края на април. Не знам тия какви сметки са правили, но аз като си попълвах данъчната декларация, го сметнах доста по-лесно.
2
8
 
32
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Кой в тази скапана държава се осигурява на реалната си заплата, и коя фирма не укрива печалбата си??? Цялата тази статистика е толкова далече от реалността, колкото България е далече от развитите страни.Хората масово работят за себе си, а не за държавата и това е съвсем нормално, след като институциите правят всичко възможно да ти стъпят на шията и да ти пият кръвчицата.САмият факт, че държавата прибира колосални суми от ДДС, акцизи и мита, говори, (те формират на 80% от бюджета) че в страната има огромен стокооборот, обаче заплатите са ниски и фирмите имат мизерни печалби. Е коя фирма ще прави обороти за милиони и ще има облагаема печалба в хиляди?Икономиката ни е 50% и повече в сивия сектор, и това всъщност позволява на хората да живеят, защото могат да укриват данъци. Ако едно 4-членно семейство с доход от 1200 лв си плати всички данъци, осигуровки, такси, и режийни, остава с 300 лв за храна и дрехи. Е как да не укриваш данъци и да не се осигуряваш на минимална заплата?
1
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
това какво точно означава?