Google влиза в люта битка и със Skype

Ще предлага телефонни разговори от потребителските акаунти в Gmail
26 авг 2010 10:41,
47
Google влиза в люта битка и със Skype
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американският интернет гигант Google влиза в битка и със Skype. Това ще стане с новата услуга, представена от компанията.

Тя ще позволи на потребителите на пощата Gmail да провеждат телефонни разговори със стационарни и мобилни телефони през своя потребителски профил в пощата.

Като начало услугата ще бъде достъпна за потребителите на Gmail в САЩ и Канада, съобщава Financial Times.

Предвижда се телефонните разговори навсякъде в САЩ и Канада да бъдат безплатни до края на годината, а разговорите към чужбина ще струват по 2 цента на минута.

Не се предвижда начисляването на никакви други такси.

До момента Google предлагаше единствено връзка за пренос на гласови и видео данни от компютър до компютър.

„Това наистина е сериозна новина, тъй като сега стотици милиони потребители на Gmail ще могат да водят разговори от пощата си“, коментира за BBC Крейг Уолкър, продуктов мениджър в Google.

“Няма да има нужда от сваляне на допълнителни приложения или каквото и да било, за да почнат да провеждат разговори с високо качество и на ниска цена. За потребителите новата услуга представлява повече ефективност на по-ниска цена“, уверен е Уолкър.

През миналата година Skype се превърна във водещата компания в международния пренос на гласови данни. За последните 12 месеца потребителите на Skype са се увеличили от 397 млн. на 560 млн. души. Gmail пък има 200 млн. потребители.

Едва 8,1 на сто от потребителите на Skype заплащат за провежданите чрез програмата разговори. Сега за Skype може да стане още по-трудно, тъй като Google ще подкопае цените на международните разговори.

Skype става поредната компания, с която Google се опитва да води сериозна конкурентна борба. През последните седмици във фокуса на вниманието беше социалната мрежа Facebook, която заплашва Google с отнемане на все повече от рекламните бюджети на компаниите.

Още новини от сектора Комуникации

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: GoogleSkype
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
СИЛИСТРЕНЕЦ преди 13 години
МАРИЯ НЯМА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР, КОЙТО ЗА ЕДИН ЛЕВ НА ДЕН ДА МИ ПОЗВОЛИ ВИДЕОРАЗГОВОР ПО ТРИ ЧАСА С РОДНИНИТЕ МИ В АМЕРИКА.АКО ПОКАЖЕМ ЕДИНСТВО, СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ВЪЗДЪРЖАНИЕ ОТ ПОЛЗВАНЕ НА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН, /РАЗБИРА СЕ САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ/ ЩЕ СЕ РАДВАМЕ НА МНОГО ПО НИСКИ ЦЕНИ. ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПОТРЕБЯВАМЕ В БЪЛГАРИЯ.АЗ НЕ ПРЕОТКРИВАМ КОЛЕЛОТО А СЕ УЧА КАК ДА ЗАЩИТАВАМ ПРАВАТА СИ НА ПОТРЕБИТЕЛ И ДР. ОТ ГЪРЦИ, ТУРЦИ, *** ЕВРЕИ . САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ.
45
1
 
7
 
! Отговори
George Wheeler преди 13 години
Точно тая ''пуста'' конкуренция движи света към прогрес. Един елементарен пример: ако ги нямаше Глобул и Вивател, сега още да те дерат от Мтел... Това е най-елементарният пример, няма да ти пиша роман какво значение има за развитието и на технологиите и т.н., защото вместо да използваш iPhone или някой друг телефон, щеше да си мъкнеш батерията на телефона в куфарче и да имаш антена, като на радио, ако не беше конкуренцията!
44
0
 
3
 
! Отговори
след 10 год преди 13 години
Ами предлагам , който пита : - да плаща и да поддържа достъпа до интернет. А сега кой го поддържа бе умник. Много ясно, че всеки който иска достъп ще си плаща. Мисълта ми беше друга - Да верно че ще плащам за нета, ама няма да плащам за телефон. Това е един елементарен пример за полезното и практичното от развитието на технологиите. Есе ли да ти напиша. Питаш като 4 годишен. Я седни напъни се малко и може да родиш някоя мисъл и тогава може и сам да си отговориш на някои въпроси -Анонимчо.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГООГЛЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТВА Е МАЧКАТ ВСИЧКО ПЛАТЕНО НА РЕД ТАКА ТРЯБВА
42
1
 
5
 
! Отговори
George Wheeler преди 13 години
До 36 и 40Някъде да съм казвал, че интернетът е безплатен???? Аз си плащам за интернета вкъщи и когато се свързвам към мрежата ме праща на сайта на компанията, където ми иска юзър и парола. По този начин мога да използвам интернет отвсъкъде, където компанията, на която плащам предлага интернет. Това не означава, че е безплатен! Аз си плащам за него, както и човека, от чиято мрежа се възползвам когато съм извън вкъщи. В замяна той може да се възползва от моята със неговите си юзър и парола.
41
1
 
1
 
! Отговори
33 преди 13 години
абе тая пуста конкуренция ще погуби света някой ден :(,аз се кефя и н гугъли на сакйп!!!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен това хайде да не бъркаш "юзернейм и парола ", за да се използват корпоративни ресурси с достъп до интернет. Има огромна разлика м/у двете!
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие замисляте ли се, кой ще го поддържа тоя достъп, който се намира в "*** на географията" и колко ще струва това? И на кого?
38
2
 
6
 
! Отговори
след 10 год преди 13 години
След 10 години интернет достъп ще има и в *** на географията и тогава телефони няма да ни трябват. Браво на Google. Тая компания е съвременното олицетворение на Галилео Галилей. Бил Гейтс да духа супата. Досега колкото милиардчета е събрал да ги стиска и да излиза в пенсия, защото от Велик новатор и учен сега се е превърнал в едно ОГРОМНО ЗАТРУДНЕНИЕ за бързото и свободното развитие на технологиите.
37
3
 
0
 
! Отговори
gosho преди 13 години
ne e vqrno 4e vav vsi4ki razviti strani ima navsqkude WiFi..da na pove4eto mesta ima no toi e ograni4en. Naprimer po garite moje6 da tarsi6 samo razpisaniq vav site-a na garata..tva sas WiFi po zavedeniqta samo vav BG go ima. Vav EU ne go razreshavat zaradi security...a v Bg obratnoto.. zatva v Bg ima WiFi po kafetata, za6toto nqma kontrol vav internet prostranstvoto..
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А замислял ли си се, че някои хора не искат реклами и са готови да си плащат за това? Примерно бизнеса.Проблем с интернета няма. Има проблем с опростенческото мислене, че интернета е "безплатен". Интернета докато дойде до "вкъщи" има кабели, за които някой плаща, маршрутизатори, за които някой плаща, персонал, за който някой плаща. И това, че на дечкото по-долу интернета му е "безплатен", защото някой друг плаща за достъп, не значи моменталически, че интернета е free-of-charge. И т.н. и т.н
35
1
 
4
 
! Отговори
George Wheeler преди 13 години
Не анонимен, тези пари са ги спечелили от рекламите, които показват на многобройините си клиенти, привлечени от безплатните услуги. А иначе не виждам какъв е проблема с интернета, при положение, че смартфоните заемат все по-голям пазарен дял! Плюс това в много страни с добра икономика, съответно и добра конкуренция, много от фирмите дават на потрбителите си юзърнейм и парола, така че да могат да използват интернет от всяка точка, която се обслужва от същата фирма, а не само от вкъщи!
34
2
 
4
 
! Отговори
sled 10 god преди 13 години
След 10 години няма да има дори и телефонни компании. Интернет мрежата ще помете всички гиганти. Аз лично се кефя, щото пинтиите от М-тел ще го отнесат също. Всеки човек след години ще се разхожда с джобен компютър. СвръхКомуникацията която се задава, ще заплаши глобално много корпоративни интереси по цял свят и затова ще има отчаян отпор. Накрая разбира се ще лапнат чокарата и ще загинат.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Задаваш грешните въпроси. Питай го как НА НЕГО му се обаждат. Явно не му се. Това обяснява всичко.
32
1
 
0
 
! Отговори
Maria преди 13 години
Съгласна съм , че единственият вариант за потребителите да получат каквото желаят е един вид бойкот или в твоя случай не ползване на услугата, но все пак има обстоятелства , налагащи ни да ползваме моб. телефон.Не мога да повярвам , че не ти се налага, ами ако се случи на всеки любимото Windows-a да се бъгне и така нататък?Добре ти подбиваш цените на моб. телефони, но пък стимулираш тези на лаптопите и компютрите.Тоест с цел да притиснеш един бизнес , стимулираш другия....
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама ползвай си ако искаш сигнални флагчета, твой проблем. Разбира ти главата от ценообразуване на теб ...
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно Швеция е "почти всички развити страни" .. А дори и там няма. #fail
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В ШВЕЦИЯ ПРИМЕРНО ДОРИ И В СЕЛЦАТА ИМА WIFI ИМАШ ИНТЕРНЕТ ПРОУЧИ ЗА ТОВА Е НАПРАВЕН
28
2
 
6
 
! Отговори
СИЛИСТРЕНЕЦ, ДО 20ТИ преди 13 години
НЕ МИ СЕ НАЛАГА. ВЪПРОС НА ОРГАНИЗАЦИЯ!НЕ МЕ РАЗБИРАЙ ПОГРЕШНО МАРИЯ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТРЯБВА НА ВСЕКИ, НО НЕ С ТАКИВА ЛУКСОЗНИ ЦЕНИ. НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ САМО ПО ТОЗИ НАЧИ МОЖЕМ ДА ВЛИЯЕМ НА ЦЕНИТЕ, ЧРЕЗ ОТКАЗ ОТ ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГАТА. КОЛКО МИСЛИШ ЩЕ ИЗДЪРЖАТ ТРИТЕ ОПЕРАТОРА АКО НЕ ИМ ПОЛЗВАШ УСЛУГАТА?ЕДИН МЕСЕЦ. СЛЕД ТОВА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПО ЕВТИНО, В ПЪТИ БЪДИ СИГУРНА.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, и тези пари са ги спечелили, докато са предлагали безплатни услуги. Както казах - грам мисъл не се влага ...