Ракията поевтинява, ако я регистрираме в ЕС

Трябва да докажем и че 25% от нея се прави от винен дестилат
26 сеп 2010 12:36,
93
Ракията поевтинява, ако я регистрираме в ЕС
Снимка: Булфото

С 50% може да падне акцизът на гроздовата ракия, ако България успее да регистрира продукта като национален в Европейския съюз, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от „Фокус“.

По думите му, страната ни трябва да докаже, че 25% от ракията се прави от винен дестилат, а не от житен. 

В момента на пазара ракията, която се предлага у нас, е 10% от винен дестилат, а останалата от житен, на която пише, че е спиртна напитка, заяви министърът 

„За да можем да докажем, че това е национален продукт и да искаме преференциите по отношение на ракията, трябва да докажем, че 25 % от ракията се прави от винен дестилат”, каза Мирослав Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
0
 
! Отговори
4U4ULIGA преди 13 години
AZ NE PIQ NE ME INTERESUVA RAKIQTA DET SE VIKA E**L SIM MU MAMETO...
42
0
 
2
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
якото в случая е че си мисли, че някой му се връзва.Някъв 12 годишен мангус, където мисли, че надуването и избиването на комплекса, че е грозен,смръдлив и пъпчасал и в ретините, е висша форма на интелект.
41
0
 
14
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
точно такива като теб са тези, които пият най големите ментета в държавата и се мислят за голямата работа...комплексарче нещастно...и за това ни е**т "държавниците" както си искат, заради такива като тебе дето си мислят, че едното изчукване му е майката в живота...на някакви си нещастнички, падащи си по чалгата...
40
0
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 13 години
от 28 Ти на Буров син ли си
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама на сън ли бе СМРЪДЛЬО
38
9
 
1
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
Възползвах се от няколко българки, точно защото съпрузите им са отчаени пияници. И аз отдавам почит на алкохола, той работи в моя полза!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
моето момче, в ммента показа типичната черта на българина - завист и злоба. нека да ти обясня. форумът е човек спокойно да изразява своето мнение. аз това и правя. и ДА чувствам се добре със собственото си АЗ. и защо да не се чувствам? почти всичко ми се получава, както съм го планирал. а ако не се получи веднага то просто полагам по-големи усилия за да стане. така че момче не си изразявай жалката истерична злоба тука, и особенно пред мен. защото като ме видите и си мечатете да сте на мео място.
36
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и нас какво ни интересува това??? стой си в лондон и не се занимавай с България. ако толкова те бе грижа за страната сега щеше да си тук, а не в чужбина. ***.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе *** аз до сега трезвен *** от вашето племе не съм виждал,а за ***(туркините)просто нямам думи-добре че измират от сифилис
34
1
 
17
 
! Отговори
До 28 преди 13 години
До анонимния **ач с номер 19, 28Приятелю типичен пример за комплексар си ти, ще ти обясня, хората които се чустват комфортно със собственото си аз, обикновенно нямат нужда от това да се изтъкват особенно в някакъв си форум, в някакъв си сайт за новини.Подобно нещо е типично за средностатистически български селянин, който в интернет пространството казва че е такъв, какъвто болезнено мечтае да бъде.
33
14
 
1
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
По-добре смрадлив ***, отколкото отчаен пияница, на който многобройните разклонения на рогата му се виждат от няколко километра!
32
1
 
13
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
Ракията ще поевтинее когато си правим сами, и никой нищо не разбира за това. Купувам си материяла . купувам си захар, полагам труд за това , после я варя и накрая държавата ми иска акциз. Е няма да стане !
31
1
 
12
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
ВСИЧКИ ВИНЗАВОДИ ПРАВЯТ РАКИЯ ОТ ХИМИЯ , С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БУРГАС-63 БАРЕЛ ,НО 500ГР. СТРУВА НА МАГАЗИНА 15 ЛВ. ЗА ТОВА НАЙ- ХАРЕСВАМ ДОМАШНАТА ОТ КАЗАН , ВСИЧКО ДРУГО Е ***
30
4
 
8
 
! Отговори
20 до 24 преди 13 години
Пия рядко,не живея в България,излизам само с 1 момиче!Тук в Лондон 1 бут.от твоите "маркови" питиета струва точно колкото и бутилка карнобатска или пещерска мастика или гроздова :))))Пий си хапчетата редовно,така и така вече си си ги купил
29
1
 
16
 
! Отговори
селянка преди 13 години
Е поне разбрахме от какво правим в България ракията.Затова БЪЛГАРИ по-хубаво от домашно вино и ракия няма и трябва да го опазим.Аз съм от провинцията и сме си добре ,всичко си произвеждаме зеленчуци ,плодове ,имаме лозе от което си правим ракия и вино.Имаме две хубави прасенца за коледа.Яйца не копуваме ,защото имаме кокошки.Даже и хляб си месиме.Не искаме ГМО и др. добавки.По селата има много къщи изоставени, затово ако .някой иска да яде истенската храна - отидете и работете .Просто и ясно.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
питай *** тя знае бе *** смрадлив
27
17
 
4
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
Аз знам, защо българите обичат тази вълшебна напитка! Отпивайки всяка вечер от нея, от шизши и жалки създания, те се превръщат в мощни и смели исполини. Напитката е лек за отчаеното им съществуване!
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и защо да не се занимавам??? нима не живеем в свободна държава? нима не мога да си правя каквото си поискам. :))
25
0
 
12
 
! Отговори
психиатър преди 13 години
Върни се, знаеш че храната и леглото ти е осигурена на 4 километър, ако не си доволен от нас, ще те преместим в Раднево или Карлуково
24
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бреййй много минуси съм събрал. явно много завистливи комплексарчета има тука. хахахаххаа нищо селянчета. ударете няколко ракии както вие си знаете и ще ви мине. хахахаха. искам още минуси, за да може да ви се смея още повече на жалката злоба и завист.