Втората по големина верига книжарници в САЩ обявява фалит до месец?

Веригата Borders, която има 500 книжарници, вероятно ще затвори поне 150
8
Втората по големина верига книжарници в САЩ обявява фалит до месец?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Borders Group – втората по големина верига книжарници в САЩ, може да подаде този месец молба за защита от кредитори при фалит, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация на Bloomberg.

Веригата, която има 500 книжарници, вероятно ще затвори поне 150 от тях.

Според информацията на Bloomberg няколко инвеститори в дялов капитал обмислят дали да отпуснат на компанията заем. Bloomberg не посочва кои са източниците на информацията.

Анализатори приписват проблемите на Borders на неспособността на веригата да се адаптира към факта, че купувачите се преориентират към дигиталните формати. Според експертите веригата има твърде много книжарници в момент, когато много клиенти предпочитат да купят онлайн дори и хартиени книги.

Освен 500 книжарници под марката Borders компанията оперира и по-малката верига Waldenbooks.

Borders закъсня много с включването си на пазара на електронни книги, пускайки електронния си магазин за книги осем месеца след по-големия си конкурент Barnes & Noble и близо три години след Amazon.com.

Още новини от комуникации

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: книжарница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Скалата до еко-меко преди 13 години
да ви попитам колко струва рециклирането на ел.книгата а обикновенната за една зима на двора става на прах ---това е същото като АЕЦ-а много евтин ток но отпадъка ни загробва за винаги ---БОРБАТА Е ДА СЕ КУПУВАТ ВСЕ ПО$СКЪПИ подаръци ей тъй простичко
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И все пак продължавам да предпочитам книгите на хартия. Не отричам прогреса и не че не ми пука за дърветата, белите мечки и глобалното затопляне, но просто не е същото да четеш електронни книги. Поне за мен. :)
6
2
 
2
 
! Отговори
разбирача преди 13 години
Ох мале ти си купуваш само ел книги.Оооох откачалко че спасяваш света и дърветата и белите мечки да не се потят на северния полюс.Боже какви *** има боже.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А клиентите предпочитат да си купуват онлайн, щото Амазон не дават пари за продавачи и наеми на магазини, следователно могат да си позволят да продават каквото им скимне за много по-малко.Много ясно, че Borders ще затворят. Очаквам същата съдба да сполети и останалите големи вериги.
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО САМО ТАКА.ДА ЗАТВОРЯТ ВСИ4КО В САЩ,
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами нормално е. Аз от една година купувам вече единствено ebooks. По-евтини са, по-бързо и удобно става, освен това не се използват дървета за хартия.Там е бъдещето
2
4
 
0
 
! Отговори
Antoaneta Georgieva преди 13 години
Dano ya zashtyay nyakaksi... Mnogo zhalko
1
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 13 години
Mnogo malko hora kupuvat.