Найденов обяснява какво ще прави спецорганът срещу „спекулата”

Държавата няма да определя, а ще контролира формирането на цените
Обновена: 5 мар 2011 19:04 | 5 мар 2011 19:04,
102
Найденов обяснява какво ще прави спецорганът срещу „спекулата”
Снимка: Булфото

Държавата няма да определя, а ще контролира формирането на цените на храните по производствената верига, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БТА.

В сряда беше създаден специален орган към правителството, който да следи „спекулата” с цените на основните хранителни стоки. Спецорганът ще се отчита на премиера.

Основанието за създаването му е, че в поскъпването на някои хрлани нямало пазарна логика.

Още по темата

Новото звено трябва да прави проверки, без да нарушава свободата на пазара и да не дублира работата на други вече действащи структури.

"Няма да определяме цени, а ще проследяваме производствения процес чрез стандарти, ако има драстични отклонения - нека хората да знаят, защото в крайна сметка изборът е техен", обясни в събота министърът.

Подобен контрол имало в Испания, Франция, Словения, Унгария и в други страни от Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
КАЛИНА преди 13 години
БОРКУР КУРБОР
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Найденов обяснява какво ще прави спецорганът срещу спекулатаСпецорганът ще си бара '*** докат ни съ смини властта
99
0
 
2
 
! Отговори
tregopras преди 13 години
Г-н Министър, спрете да пиете кофти ракия,че после Ви идват още по-кофти "мисли"......Що за соц.фантазии и простотии ?!Ако имате още приближени за уреждане на синекурни длъжности-ясно, но тези фантазии дето ги редите ,са просто нереални!Виж, ако върнем времето на Тато и фиксираните цени.....имате някакъв шанс!Ха, наздраве!
98
0
 
0
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
G-n ministar Naidenov, za da reshite problema sas taka nareshenata "spekula", a tya si e chista spekula, neobhodimo e da opredelite sas normativen akt, /chieto izpalnenie da se vmeni na oblastnite i obshtinski administratsii/ minimalni izkupni tseni za selskostopanskite produkti proizvedeni ot kooperativni sdrujeniya, ili samostoyatelni proizvoditeli. Taka, che prekupvacha na mlyakoto da ne moje da go kupi za 25-30st. za litar, ili pak da vzema domatite za 20 st., a da prodava na i nad 2 lv.
97
0
 
4
 
! Отговори
Електоратов преди 13 години
Аде стига с тия нови административни хрантутници бе...То не остана кой да работи! Оня ден ходих по работа в общината, там от входа до гишето имаше 5 (пет) охранители, един от друг по-пребозали...
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като сте си ги избрали, ще си ги къткате, ай ся.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредната простотия на ГЕРБ!Стройте заводи , трябва производство на тази страна , а не такива мижитурни службички за хора дето не знаят какво точно трябва да работят!С търговия и препродаване на стоки до никъде няма да стигнем!Спекула е имало и ще има , няма да можете да я преборите!
94
1
 
4
 
! Отговори
trunk преди 13 години
поредната Мирова глупост....или как да намерим държавна работа на наши хора.само ще изхарчи парите на данакопладците ....и нищо ще си я караме по старому....да ние честито новот попълнение в редиците на държавните хрантутници.
93
0
 
7
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Вносителят на 20г. ирландска ***, "бившият" комсомолски секретар още не е изгонил калинките от главата си...Давай Миро,давай ! С БКП напред !
92
0
 
6
 
! Отговори
Радио Ереван преди 13 години
Л.Каравелов:"Не вярвам аз, че калугер ще спаси раята свободата не ще екзарх, иска Караджата". Нека министерството да контролира , чрез постоянни проверки съставките и качеството на храните и да публикува на сайта си "Списък на фирмите , които лъжат и не обявяват вярно съставките и качеството на произвежданите и продавани от тях продукти". Например като: количество сухо мляко и растителни мазнини в сиренето и кашкавала;вода , соя , други примеси в кайма , наденици; вода , антибиотици и други вредни в месото , хербициди и нитрати в зеленчуци, плодове и консерви; съставките от които е направен хляба и т.н.Така самото потребление ще накаже спекулантите, и чрез търсенето и предлагането ще се саморегулира цената.
91
0
 
4
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
За всички стратегически хранителни суровини като:зърнени,бобови,млека,меса,риби,захар,олиа и др.,трябва да бъдат въведени държавни,базови изкупни цени съобразени със световните борси,за да може по нататък да се проследява веригата.Държавата не бива да е само бирник,длъжна е да бъде и регулатор!
90
0
 
2
 
! Отговори
частник преди 13 години
Тази вляво от Найденов що ли ми прилича на Калинка-та? Или снимката е стара, от "златния век"? Сега сериозно: Никакви агенции, служби и т.п. няма да помогнат. Само увеличават бюрокрацията. Защото всичко е така сплетено в най-ужасяващия корупционен октопод в света, че нормалният мозък не го асимилира. Просто е нужна конкуренция между собственостите - държавна и частна, всяка от които е производител. А щом има монопол (сега частен) - няма значение, какъв е - той е пагубен за обществото.
89
4
 
2
 
! Отговори
памет преди 13 години
До Спонги от 83 пост:Спонги от 1990 г всичко се руши ...предприятия ,банки ,пирамидки ,земеделие , и процъфтяват Прекупвачите ... и забравих вкуса на истинския зеченчук ,на чорбицата от домашно пиле и ред още неща.........Прав е министър Найденов!!
88
0
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Още някакви хора ще прибират някакви пари и няма да правят никакви конкретни неща!
87
0
 
7
 
! Отговори
Баста, Найденов преди 13 години
С каквото се е заел министър Найденов яко се е провалял и е постигал обратното на това което е говорил. Какво стана със стандарта БДС в крайна сметка получихме лошо качество на високи цени. Същото ще се получи и с борбата със спекулата, просто спекулата ще тушира набързо говорещия на ангро земеделски министър.
86
0
 
13
 
! Отговори
врели и кипели преди 13 години
до като българия се управлява от лукойл, няма да може да става дума за нормална държава. може да си говорим какво ли не, но не правителството решава, не народът, мафията решава. и всички сме част от матрицата.
85
1
 
5
 
! Отговори
до спонги преди 13 години
колега, излагаме се. даже каролев ще ти се смее.
84
0
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 13 години
не, не са. първите няколко дни се разчита на звукова сигнализация, след това се свиква.
83
3
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Има две условия за по-ниски цени на храните(като не броим инфлацията):1. Държавна субсидия.2. Нормална борса.Прави ги Държавата. Ние нямаме държава. Имаме мафиотска, мутренска, милиционерска страна. Шутове ни управляват.Кога ще прогледне този народ и ще се спре да избира "месии".
82
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой дали знае как изглежда метана когато някой космонафт пръдне ?Дали са го оцветявали със спрей за да видят как изглежда газа?