България – абсолютен хит при търсене на имоти в нета в Русия

Над $1 млрд. похарчили руснаците за имоти у нас за 3-4 г.
Обновена: 5 окт 2011 12:16 | 5 окт 2011 12:16, Елка Василева
49
България – абсолютен хит при търсене на имоти в нета в Русия
Входът на Слънчев бряг. Снимка: Архив Булфото

България е абсолютен лидер по брой търсения в мрежата от руски потребители за закупуване на недвижими имоти.

Статистиката на ключовите думи на „Яндекс“ през септември 2011 г. показва, че  „недвижим имот в България“ е вписан 34 959 пъти за търсене от руските потребители.

Според експертите само за последните 3-4 години руснаците са купили над 200 000 жилища и сгради в България, пише NEWSru.

Продавачите възлагат надежди на купувачите от Русия, тъй като днес предлагането съществено надвишава търсенето на българския пазар на недвижими имоти, особено по Черноморието и в планинските курорти.

На второто място по търсене в нета е Испания (15 387 търсения), а на трето – Черна гора (9 911). Следват Кипър (9 226) и  Турция  (7 347 търсения), съобщи порталът HomesOverseas.

Общата стойност на сделките с недвижими имоти в България с участието на руснаци за последните 3-4 години надвишава 1 милиард долара. И броят на руските купувачи нараства с всяка изминала година.

Хората от средната класа от Москва и Санкт Петербург предпочитат да купуват имоти в България поради благоприятното съотношение на цената и качеството на жилищата в българските курорти.

А предстоящото влизане на страната в Шенгенската зона, което ще способства за свободното движение на собствениците на жилища в Европа, още повече засилва интереса към българските имоти.

Руснаците, които разполагат със свободни средства, скоро дори може да изтласкат англичаните на българския пазар. В момента британците продават имотите си в България на половин цена, тъй като искат да погасяват банковите си кредити, взети преди кризата за закупуване на имота.

Анализаторите прогнозират, че броят на сключените от руснаци сделки по Южното Черноморие до края на 2011 г. ще е с 300% повече от сделките през 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Az trebva da kaja na moita brokerka da prodava samo na rusnazi.Ne iskam drugi zaselnizi.
50
0
 
0
 
! Отговори
ANONYMUS преди 11 години
NIKOI SREDNO INTELEKTUALEN BULGARIN,NE BI SE ZARADVAL,CHE IZKOPUVAT ZEMITE NI !I GOSPODA SYFORUMNICI,KOMUNIZMA SI OTIDE ..
49
2
 
1
 
! Отговори
славянин преди 12 години
вече всички сме съгласни че трябва да станем шеснайстата респ,блика советовь, нали ?
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пратете тази новина на Филип Киркоров и на някой други руски писатели, общественици, които си купиха имот до свинарник... Дали ще са на същото мнение тези руснаци, както пише тук?
47
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Както е казала баба Ванга Русия винаги ни е помагала и за в бъдеще ще ни помага. Също още е казала, че България има бъдеще само ако е с Русия. А, че това е вярно се вижда от последните 22 години.
46
1
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
приятел страхотно си прав,както винаги те ще ни спасят и помогнат в беда.велика русия.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно брокерите са го закъсали яко!Пак започнаха уговорките!
44
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Къде са нашите приятели от ЕС и Америка? Питам аз?Нали уж сме съюзници и приатели защо те неидват да си харчат парите у нас????Нямам нищо против западна Европа напротив аз съм за Европейската интеграция на България,но за кризата с имотите и жилищата както е тръгнало пак братушките от Русия ще ни измъкнат....!Братски славянски и източно православни християни сме!!!Трябва да си помагаме!
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платени глупости!!! Не ви минават номерата вече дори и полу-умните вече не се хващат.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нали се сещате за платени коментари.На някой много му се иска да е така и сънуват как руските кандидат купувачи изкупуват *** новото строителство на слънчев бряг и околностите от първа линия чак до бата, а пък за шенген немножко шъ подождем щот ни миришат краката.ами тяхната руската криза дето никой не купува и там нито средна нито богатите
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В момента цените са по скъпи от колкото в Германия,влизането ни в Шенген какво ще промени,или това са въдички за прости!Не останаха такива.Всеки втори продава по три,четири имота,а кой ще купува?!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имотите в Англия през 2012год-2013 год.ще падат на 50%-справка Housepricecrash.co.uk.Ще се срещните с интересни цени и факти,над които си струва човек да се замисли.Например дали ,като изчислим цената на финансовия ресурс теглен под форма на ипотечен заем при 0,2% там,на Острова и тук 7,6 %-панелка в Люлин,Столипиново,Меден рудник,Владиславово,Кайсиева градина не излиза по скъпа от колкото къща в Англия и САЩ?!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отворете руските сайтове-БГ имоти,които се предлагат там са уникално евтини,това е въдичката,която всеки би клъвнал.Идва следващият момент стотици фирми,които организират пътувания с цел огледи и като дойдат на място-бЕгат бързо обратно.И да това го правят руснаци,които изпраха милиони на мафията и е пълно с празни имоти.
38
1
 
19
 
! Отговори
baj hoj преди 12 години
Поредната поръчкови статия на гладни агенции за недвижими имоти. Руснаците купуват имоти от фирми, които са изпрали голяма част от парите на руската мафия. Най-вече по морето, защото там винаги си струва.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руснаците просто изкупуват България, това е държавна политика. Това трябва да се забрани.
36
2
 
3
 
! Отговори
go 31 преди 12 години
V tozi "kenef", ti si edin ot iniciatorite! Samo kato vida, kolko bylgari (ne ***!!!) hodqt po ulicata i si hvyrlqt hartiikite, makar 4e kosh4eto e na 2 metra, napravo pobesnqvam! Edno 90% ot naselenieto ni e syvkupnost ot mranka4i, 4e nqma pari, 4e se jivee zle i t.n., a v syshtoto vreme pushat kato komini i se nalivat s alkohol ejednevno...
35
3
 
19
 
! Отговори
бат Ристо преди 12 години
Дайте ги тука братушките по навътре из България да купуват къщи и най вече по селата да го питам бай *** къде на майка си в п... ще се вре. Руснаците не цепят басма на циглю, цепят му черния гъзец.
34
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е шит, ***, ***, плюя на България!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
rusnazite si iskat pak BG. izpolzvat ia sa stypka kym zapada.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така е, сега червените да кажат за какво похарчиха парите