Румъния – евтиното бягство от брака

Северната ни съседка привлича туристи с ниски цени на разводите
Обновена: 1 ное 2011 13:37 | 1 ное 2011 13:37,
9
Румъния – евтиното бягство от брака
Изображение: www.scx.hu

Сватбата сама по себе си е достатъчно скъпо удоволствие. Ако се стигне до развод, разходите са почти двойни. Заради ниските цени на тази юридическа услуга обаче Румъния привлича все повече западняци, предаде DPA.

Това се превръща в печеливш бизнес модел за юристите на северната ни съседка, обуславящ се от сложното и скъпо право в Италия например. Според италиански юридически браншови съюзи през последните години над 8000 двойки са се развели в чужбина, като повече от една трета от тях са сторили това в Румъния. Тенденцията е възходяща.

"Елате на развод в Румъния, важи и в Италия", рекламира се в интернет агенцията Divorzio Comodo в провинция Реджио Калабрия.

Преди всичко заради ниските си цени Румъния успя да измести предишното Ел Дорадо на разводите Великобритания от лидерското място. Цените за адвокати и такси в Румъния варират между 1500 и 1700 евро.

Със самолетния полет и разходите за настаняване, за да може клиентът да получи местна адресна регистрация, цената на цялата услуга набъбва до между 3000 и 3500 евро. Това е близо два пъти по-ниска цена от исканата в Италия.

Но онова, което привлича най-силно италианците в Румъния, е несравнимо по-бързото решение – вместо за три-четири години, те ще са разведени само за няколко месеца.

И така, онова, което е Лас Вегас за желаещите да се обвържат официално, за тези, които искат да се разведат, стана Арад. Причината е, че в никоя друга румънска община процедурата по развода не е толкова бърза. Така Арад е на път да се превърне в европейското Елдорадо на разводите, разказва местният адвокат Киприан Бадеску.

Вижте още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Румънияразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да предложим комплексен продукт. ***, полупроститутка (българка която иска да се ожени за италианец), развод и хотел :-) Всичко за някаквиси 100-200 хиляди евро :-)
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България държавните такси за развод са 70-80 лева а общо адвокатите взимат 300-500 лева в зависимост дали развода е по взаимно съгласие или не е!За да дойде Италианска двойка в България и да си направи адресна регистрация очевидно трябва взаимно съгласие, така че развода ще им струва 300 лева. Ако някой ги чарджи по 1500-1700 евро ще има бая добра печалба :-)
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бре то за толкоз пари в бг 5 пъти щехме да ги оженим разведем а за бонус можеха и да гласуват даже
6
2
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Е то тъй , ама като нямаш лев, пак си не спокоен и пак се ядосваш :)
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС създава големи възможности, но явно румънците са по гъвкави от нас :-(Някой знае ли колко време изисква да се разведеш в България и колко струва?Някъде бях чел, че в Италия разводът по закон се протаква 10 години за да има време двойка добре да обмисли иска ли да се развежда!
4
6
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
2, аз предпочитам да работя за 300 лева вместо да правя бизнес! По спокойно е и човек не се ядосва!
3
3
 
9
 
! Отговори
мъж преди 12 години
сакън...тук за 1500 евра ша ва диворснем скъпи Макарони
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето един идеален бизнес за всеки начинаещ бизнесмен! Наемате една преводачка и един адвокат и правите сайт на италиански в Интернет. Чрез гугъл рекламирате сайта и ето ви един бизнес носещ десетки хиляди евро на месец приходи!По предприемчивите могат да поемат връзка с италиански бракоразводен адвокат който да ви праща развеждащите се на конвейр :-)
1
3
 
10
 
! Отговори
жена преди 12 години
Там съм