Пускат част от "Тракия" предсрочно догодина

Изпълнението на двата етапа на софийското метро също е по график
Обновена: 15 дек 2011 17:14 | 15 дек 2011 17:14,
62
Пускат част от "Тракия" предсрочно догодина
Снимка: Impact Press Grouар

Строителството на отсечките на магистрала "Тракия" към момента върви по график, като се очаква те да бъдат пуснати предсрочно, съобщи председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Лазар Лазаров при отчитането на изпълнението на оперативна програма (ОП) "Транспорт".

Досега са приключени около 70% от дейностите по отсечката "Стара Загора-Нова Загора", където пусковият срок е юли 2012 г., припомни Лазаров.

По отсечката "Нова Загора-Ямбол" са изпълнени 62% от дейностите, но въпреки лекото забавяне фирмата изпълнител е поела ангажимент да завърши строителството също до юли следващата година.

Пусковият срок на трасето "Ямбол-Карнобат" (лот 4) е януари 2013 г., като е договорено изпълнителят да бъде готов с първите 16 километра още през лятото на следващата година.

Същевременно ръководителят на софийския "Метрополитен" Стоян Братоев отчете, че изпълнението на двата етапа на Софийското метро и разплащанията по строителството вървят по график.

Започва проектирането на третия етап на метрото, който ще свързва подземното трасе от бул."Цариградско шосе" до ж.к. „Дружба“ и летище София.

Отсечката ще е с дължина 5 км и ще има 4 метростанции. Този етап ще се изпълни през следващия програмен период след 2014 г, като се очаква отново да бъде финансиран с евросредства.

Към момента е избрана фирмата, която ще разработва „Метропроект Прага“, като в скоро време се очаква да бъде избран и инженер-консултантът на проекта.

Още новини за българската икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
8
 
! Отговори
Комарджия преди 12 години
Залагания!На къде ще тръгне магистралата?1. надясно;2. наляво;3.нагоре;4.надолу.
37
0
 
10
 
! Отговори
до Бай Господ преди 12 години
Какво значи "лайат". Ако означава звукът, който издава кучето, не ти ли беше по-лесно да напишеш "лаят".
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубаво е че се строи това е за народа. Нека си стои там пък да видим кой ще го краде. Стига с това крадене ако се прави нещо крадат ако не се прави пак крадат, та по добре да се прави.Радвай се народе.
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите за магистралите са от ЕС. Тогава къде са парите от дейността на стопанството? Или при Боко България е станала като БДЖ - губеща.
34
2
 
22
 
! Отговори
Бай Господ преди 12 години
Рапона, както го наричаш - не строи! Строят строителни фирми които за разлика от предишните си имат неустойки по договорите за строеж. Като си го построят зле, ще си го ремотират периодично. Но пък "добре е", че има такива като теб дето лайат когато се върши нещо и са по тихи от водата когато никой нищо не пипва. Надявам се, че довоно си караш по магистралата "Драгичево - Долна Диканя" - 19 км построени за 5 години.
33
4
 
15
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Дядо Петре,не те ли е срам червена тикво точно ти да ни говориш за качество на пътищата бре непрокопсаник такъв.Кажи ми какво е червеното качество
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I Kutev obesta ama ne ni e platil oste.Bavi se nesto.
31
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е възможно,как така ще я пуснат без мушморока.Той ще бъде президент.
30
3
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Emi, to kato potyne sega 2-3 pyti...i shte si vleze v grafika... :) :)
29
20
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Да бе, вчера пуснахме магистрала Люлин, днес вече я ремонтираме.Тихо и кротко, без много шум.А пък участъкът на магистралата Хемус до Правец, построен ударно за бай Тошова среща с дипломатическото тяло в родното му село, оттогава до сега непрекъснато се ремонтира. Така че по-добре да се бърза по-бавно. Но за Рапона е по-важно да реже лентички и да се перчи пред камери, отколкото да се строи качествено.
28
5
 
12
 
! Отговори
бсп-тиква преди 12 години
ние избрахме боко и герб само да построят малко пътища, щото наще много ги краднеха тия пари, ама сега след като направят пътищата, пак ще върнем бсп и аверите от дпс.
27
8
 
30
 
! Отговори
внимание пожар! преди 12 години
комунистите направо се наакаха от яд! от много напъване чак и огън всеха да хвърлят отзад та коли подпалват...МУАА-ХА-ХА! ама ще им свърши горивото... :)
26
1
 
9
 
! Отговори
Мхм преди 12 години
Да и малко критика към строежа на метрото! Защо приоритета е летището вместо Бизнес Парк-а? Едва ли през летището минават толкова хора на ден, колкото през БП и Младост 4. Има само един булевард към БП и през целия ден е пастет!
25
2
 
18
 
! Отговори
Гагаузов до 23 преди 12 години
Сус бре! Как да не съм построил нищо!!!! Ти таз къща в Лозана за нищо ли я имаш! ама ха!
24
4
 
17
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Ето колко си ***! Кой мислиш е наредил палежите на тия автомобили, а? Щото и за децата от детската градина е ясно, че е работа на трактора и работодателите му от БСП(ДС) А относно пенсионната реформа, няма какво да ти обяснявам няма да разбереш с твоето КИ <50!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо мълчат за отсечката до Бизнес Центъра в Младост. Вместо първо това да построят -т.е. по дължината на Младост, пресякоха квартала и вече 2 години се радваме на ужасни задръствания. А и Бизнесцентъра е огромен работодател и за там всеки ден 50 000 души се влачат че няма метро!
22
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са червените тикви , има нужда от палячовци. Траят си май не им плаща Кутев , а и какво да кажат, че не са построил нищо , а са били само гениални консултанти или започват да се обрязват вече и са заети. Може пък да са се включили всички в палежите на коли.
21
15
 
13
 
! Отговори
Бравос преди 12 години
Напънал се цял народ, мизерствал, работил и за 3 години направил 60 км. магистрала... и то с пари от ЕС :)
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз работя по Тракия :), на лот4. Наистина добре вървят нещата. Вече има участъци с положен основен пласт на асфалта. Като се има в предвид, че проучванията (които са правени преди 7-8год.) не бяха много коректни и на доста места ситуацията се оказа по-сложна от колкото е очаквано, трябва да ви кажа че добре вървят нещата :). Магистрала не се прави лесно, 2-3години е дори кратък период
19
2
 
17
 
! Отговори
мда преди 12 години
ми не се е кълнял, само го казваше. е ако останат няколко километра за довършване пак не е зле! май някой предпочита станишката или царя да му обещае че ще го оправи, пък на него даже да не му стане оная работа! хаха ! пак е повече от 20 години празни приказки! *** се от яд, ***!