Засилва се интересът към ипотеките в лева

Лихвите по ипотеките в лева са се понижили заради търсенето
Обновена: 5 апр 2012 17:24 | 5 апр 2012 17:24, Миглена Иванова
9
Засилва се интересът към ипотеките в лева

 

Засилен интерес към ипотечните кредити в левове отчитат от Първа инвестиционна банка (ПИБ). Това е довело и до понижаване на лихвите по левовите ипотечни заеми.

Подобна тенденция отчетоха наскоро и от КредитЦентър.

Милка Тодорова, директор „Банкиране на дребно“ във финансовата институция, обясни, че интересът към ипотеките в лева е провокиран от една страна от нестабилността на еврозоната и опасенията около единната европейска валута.

От друга страна по-добре е финансирането на сделка с имот да е в същата валута, в каквато са доходите на кредитополучателите, каза още Тодорова.

От банката отчитат, че лихвите по ипотечните кредити продължават да намаляват и вече са по-ниски от предкризисните им нива. Подобна тенденция се отчита и при цените на жилищата.

Данни на финансовата институция, базирани на националната статистика, показват, че през последното тримесечие на 2011 г. средната пазарна цена на жилищата в България е била 887 лева за кв. м срещу 901 лева през третото тримесечие на миналата година и 946 лева година по-рано.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: жилищен пазарипотеки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО-СКОРО ЗАГЛАВИЕТО ТРЯБВА ДА БЕШЕ "ЗАСИЛВА СЕ ВЕРОЯТНОСТТА ОТ СКЪСВАНЕ НА ВАЛУТНИЯ БОРД ВЪВ БЪЛГАРИЯ" което води до повишен интерес от кредитиране в лева.
5
8
 
1
 
! Отговори
galia преди 12 години
*** предлагат наистина много добри оферти , така че този интерес е напълно нормален :)
4
2
 
0
 
! Отговори
Дороти преди 12 години
Ами не вярваме на еврото... какво да правим!
3
7
 
1
 
! Отговори
меган преди 12 години
Нормално- като не е сигурен пазара хората не искат да рискуват и гледат да е нещо, което няма да им е на минус....а *** си предлага доста добри условия и оферти.
2
1
 
9
 
! Отговори
ицо преди 12 години
аааааааааХХХХХХаххахаххахахахха,кво търсене бе,какви неща пак се опитвате да втълпите на горкия народ бе,вие не сте в час,търсенето се било засилило,на какво бе?На кредити и жилища ли ,вие не сте добре,Хаххахахахаххахахахахха.....Засилило са е и гледайте да не ви отнесе,тая засилка....
1
1
 
6
 
! Отговори
КредиСентър и Адрез преди 12 години
Засилиха се кредититеее, ох, дано да се засилят кредитите, дали ще се засилят кредитите ?, моля ви, засилете ни кредитите ....скъпи шаранчета, нашия охолен живот е във ваши ръце, или ни спонсорирайте или джипки палати и ку..ви отиват на кино. Вашото загробване е нашия стандарт на живот, моля не ни го отнемайте, ние сме умни докато вие сте родени да бъдете дъвкани и изплюти в калта където ви е мястото.