Металурзи правят жива верига пред ОЦК

Опитват се да спрат източване на една от пещите
Обновена: 24 юли 2012 12:12 | 24 юли 2012 12:12,
25
Металурзи правят жива верига пред ОЦК
Снимка: архив БТА

Металурзите от ОЦК Кърджали блокираха тази сутрин входа за трета индустриална пещ в комбината, за да попречат на една от банките-кредитори на предприятието да източи съдържанието, съобщи БНР.  “БНП Париба“ е наела 15 леяри, които да източат метала.

Френската банка е отпуснала кредит от 70 млн. евро на предприятието. Около 30 000 долара струва това количество метал, което днес трябва да бъде източено от пещта, обясни областният лидер на синдикат “Защита“ и инженер-технолог в ОЦК Стефан Атанасов.

Протестиращите настояват за разговор с икономическия директор на предприятието Валентин Манев. Пред него те ще настояват с парите от продажбата на 20-те тона цинк в пещта да бъдат изплатени заплатите им.

Още по темата
Имаме притеснения, че една от банките, запорирала метала, може да го изнесе. Искаме с този метал, който се отлее, да се изплатят заплатите на работниците, обясни Стефан Атанасов.

Протестиращите имат опасения, че скоро може да се стигне до закриване на ОЦК. По думите на Атанасов в момента няма инвеститорски интерес към предприятието.

Според синдикатите ОЦК-Кърджали дължи над 400 хиляди лева за ток и ако сумата не бъде изплатена, ще спре дори непрекъснатият производствен процес. В комбината работят малко над 200 души, 300 са напуснали от началото на протестите през март.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неблагодарници,нали Борисов им заведе Тигрите да им порита мач!Какво повече искат???????Нещастници,как му се вързаха на тъпотиите и му го засмукаха с доволство,като всички ***,които очакват че един престъпник ще направи нещо друго освен да граби!!!!Само че вече останаха само апартаментите на хората(придобити от онова лошото време).Е то Боцко ви го каза ще залагате!!!!!Действайте!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
ДО 21 преди 11 години
Е ти пък с банка ли сравняваш ОЦК ! Там човече се е стигнало до банкрут ,защото са раздавали яко пари. А в ОЦК- Кърджали не са раздавали пари но пък собственика си е поспестявал и присвоявал .Разликата е огромна няма база за сравнение човече
15
0
 
7
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 11 години
БРЕЙ ЧЕ ПРОСТИ ХОРА ХОДЕТЕ И СТРОШЕТЕ ТИКВАТА НА МИЗЕРНИКА УНИЩОЖИЛ КРЕМИКОВЦИ И ОЦК - КЪРДЖАЛИ ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ ЗАЩОТО НЯМА ЗАКОН И СЪД КОЙТО ДА ГО СПАЗВА ЗА ГАРАНТИРАНОСТ В ЗАПЛАЩАНЕТО НА ЧОВЕШКИЯ ТРУД В МНОГО ДЪРЖАВИ ТОВА СЕ НАРИЧА НАРУШАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НО ТУК Е ДРУГО- МАЙЧИНАТА ДЪРЖАВНА ЛАСКА НА РАБОТОДАТЕЛЯ ЗАТОВА НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО АМИ НАМЕРЕТЕ СВИНЯТА И БОЙ БОЙ ЗА НАЗИДАНИЕ ЗА ВСИЧКИ МРЪСНИ *** ТЕТО СЕ ПРАВЯТ НА ТАРИКАТИ
14
2
 
8
 
! Отговори
Дереме ми на г..за преди 11 години
Ха сега момчетата да видят що е партия ГЕРБ. Аз помня когато Бойко PR-a им раздаваше по 300лв. и ги лъжеше, че всичко ще се оправи. Тия същите *** викаха 'Бойко-Боойко'!!! Ха сега да го ду..ат и следващият път пак за Герб да гласуват. Най - добре са си ***, чрез масонските си *** окрадоха държавата, а глупаците ги оставиха да се обиждат на комунисти и седесари. Да живее демокрацията, а България васална република по образ и подобие на африканските подобия на държави!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като фалираха Lehman Brothers сигурно работниците скачаха на държавата
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 16Да-а,да-а!Гениален си Пич!Точно така!Той,добрият Костов много умно и държавнически ги разпродаде старите и неефективни заводи за по долар-два на едни мно-о яки инвеститори,ама те после се оказали лоши спекуланти ... и . . .т.н и т.н . ..Добре,че тука не е пълно с *** Пич. Нямаш шанс да минат тия глупости.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да благодарим на ромчето Костов, благодарение на който производството ни остана в историята. Икономиката и тя.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ангел Вукадинов: В САЩ държавата стои зад фермеритеЗаконодателството там се подготвя с активното участие на бизнеса"Значи в САЩ може държавата да подкрепя малкия бизнес, а у нас не може да се бърка? Е да тук мафията си има държава и мафията начело с боко управлява. На простия народ никой не му е виновен, като вярва на мошеници.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе пич къв капитализъм къв социализъм намесваш.Заводите били стари и калпави.Ала бала.Костов наистина съсипа промишленост и селско стопанство.Завода работи с наша руда без пари,работниците работят също без пари и ти ще ми разправяш,че не е конкурентноспособен.Просто този на който са го подарили е откраднал милионите от заемите и не иска да ги връща.Ако не бяха заемите и задълженията към държавата веднага щяха да го лапнат.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе кво ревете уе? Фирмата е частна съдете собственика, кво ви е крива държавата? Аман от комунизъм!
7
2
 
4
 
! Отговори
Пешо до 9 преди 11 години
Тука никой не го интересуват нито хората, нито ОЦК... Важното е хейт да става и колкото се може повече.. Аман от дребни изпълнени със злоба душици...
6
4
 
6
 
! Отговори
CrossFire преди 11 години
До 8България не е Румъния. Не е Русия, Германия и т.н. индустриални държави. Те имат ресурси. Ние не. Още в началото на '60те СССР ни казва да спрем да развиваме тежката си индустрия и да се насочим към леката и хранително-вкусовата и туризма. Нашите вождове обаче си знаят най-добре. Затова имаме такива идиотизми като Кремиковци в цяла България. Кризата най-накрая ще ги разчисти заедно с калпавите шефове и ще имаме възможност за развиване на смислена икономика.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 5Но как и от кой е докарано до губещо, не казваш! Когато в България индустрията беше съсипана в Румъния работеха всички заводи! Не казвам,че е виновно сегашното правителство, а просто се набива въпроса: заслужаваме ли изобщо "държава" след като и х** не става от нас?
4
1
 
32
 
! Отговори
Разсипията преди 11 години
Просто това ще е поредният затворен завод. Крадлив собственик на който още Ванката Костов му подари Кремиковци, лъжливо правителство, което щяло да намери инвеститори...мила родна картинка през последните 23 години. Така беше разсипана цялата индустрия на България.После разни умници ни обясняват, че пенсиите били малки,нямало пари за здравеопазване и т.н. Ами тези заовди ако работеха щеше да има.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всичките тези на снимката ако им сложат сега пред тях една урна пак за ГЕРБ ще гласуват-а сега да седят гладни...
2
15
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Пич каква държава, каква мафия... Предприятието има дългове, които не може да плаща... Банката идва и взима каквото е останало за да покрие част от дълга.. Да не би по добре е ти като данъкоплатец да покриваш дълга към банката или с други думи Боко да покрива дълга към банката с парите на данъкоплатците за да не фалира предприятието.. А не мерси тоя филм го гледахме до 89... Стига комунизъм
1
6
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Kogato niama Darzava,a Mafia taka se polucava