Работодателските организации бойкотират тристранката

Били несъгласни със закона на Янев за публичност на имуществото
1 апр 2013 21:15,
43
Работодателските организации бойкотират тристранката
Деяна Костадинов свика утре заседание на тристранката. Снимка: БТА

Всички национално представителни работодателски организации напускат Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата.

На провелата се днес среща в БТПП четирите национално представителни работодателски организации взеха решение да се подготви декларация до председателя на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), с която да се обяви, че напускат Съвета.

Работодателските организации изразяват несъгласие с противоконституционните промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Решението за прекратяване има незабавен ефект, се посочва още в съобщението.

Промените, предложени от лидера на РЗС Яне Янев, предвиждат пред Сметната палата да декларират доходите и имуществото си всички представители на тристранката (синдикалните лидери и представителите на работодателските организации).

Утре в Министерски съвет ще се състои заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което се очаква да бъдат обсъдени мерките, предприети в икономическата и социалната сфера.

На заседанието, свикано от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, ще бъде обсъден и проект на Актуализирана стратегия по заетостта на България 2013-2020 г.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ НИ МАЧКАТ,СТРИЖАТ И УБИВАТ,КАТО ДОБИЧЕТА В СКОТОБОЙНА И ТОВА СИ Е!
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-грозна снимка не можахте ли да намерите на тази жена?
12
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 11 години
П.С.: Синдикатите са слуги на олигархията и политиците! Подкрепаджийте Тренчев и Олег Чулев бяха видни СДС-ари и след като разграбиха държвата сега лижат *** на милионерите!
11
1
 
30
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Наглите *** дето се правят, че мислят за хората ама станаха милионери с откраданите им пари са сърдите и напуснали тристранката. Еми ще напуснат, че ако видите колко пари имат тези дето уж се борят за правата ви ще ви паднат шапките! Егаси наглите ***, чак се сърдят, че официално ще обявяват, че са милионери, а може би милиардери с откраднатите народни пари! Дано да се пържат вечно в АДА! АМИН!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 6 И какво стана в Кипър? В Кипър 100 квадрата дворно място за 100 000 евро - на някои да са му взели двора?
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Баш МайстораНе е проблема до криенето - проблема е че едва ли не всеки трябва да обявява какъв номер *** носи за кефа на бай *** - това и през комунизма го нямаше. Синдикалните лидери са изборни длъжности, дет се вика - които се интересува - няма да избере човек дето не познава. На който му е все тая - няма да погледне и регистъра.
8
1
 
15
 
! Отговори
криско преди 11 години
Хайде като в Кипър!!! Само че сумата да е 10000лв...Голямо шоу ще стане! И ако има хора дето са поизлъгали...конфискация на всичко, до 9-то коляно!!!
7
1
 
18
 
! Отговори
Баш Майстора преди 11 години
И какво толкова има да крият тези от работодателските организации?
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да бегат. То за конфискация на суми над 100 000 евро, а после и на имущество над тази стойност не ни трябват тристранки ни парламент. Справка Кипър.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Чичо Ако бяха крадци дето са застанали срещу "народеца" с пищов в ръката и са му обърнали джобовете - да им теглиш една майна. Ама те са в ролята на стригача дето стриже оФцете (сиреч народа), ми на такива оФци, такива стригачи и касапи. Това иска народа, това получава. Псуват синдикатите, ама съм бил свидетел как "бай ***" напускат един синдикат и отиват в друг, щото даваха по 50 лв на всеки дето се запише. ПОсле се оказаха че са хора на шефа, ама късно чадо....
4
1
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Синдикатите са същите маймуни като политиците ,преди промените крадяха, но сега се нас.аха.
3
1
 
38
 
! Отговори
Чичо преди 11 години
Как да кажат хората колко са окрали от народеца! То не беше алчност,не беше наглост!А сега искат и амнистия! Ако народа разреши това,да се нареди за приготвените им от същите тези хора въженца за бесене. Не ни остава друго.И без това тези хора съвсем скоро ще ни ограбят и спестените парици за черни дни.Съвсем скоро... Къде са въженцата?
2
1
 
38
 
! Отговори
batevale преди 11 години
Не харесвам Яне,но,тези пък от какво ги е страх?Нали уж всички са почтени...
1
1
 
45
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 11 години
При тази изродена форма на вълчи капитализъм глутницата богаташи нямат сметка да показват за 23 години колко вълна са настригали от българското стадо!