Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!

Каролев: Ляв завой в момента е немислим
Обновена: 6 юни 2013 22:35 | 6 юни 2013 22:31, Веселина Йорданова
89
Основният риск за страната е хулиганът Сидеров!
Владимир Каролев. Снимка: архив, БулФото

"Съществуването на Международния валутен фонд (МВФ) в сегашния му вид е напълно излишно. Това е така, защото се опитва да влияе на валутните курсове и създава огромен хазартен риск. Ситуацията е напълно сходна с даването на кредит на някой, който не може да го плаща, и после ходиш да събираш пари от съседите, за да погасиш задълженията му“, каза в ефира на Bulgaria On Air финансистът Владимир Каролев.

Той посочи още, че фондът е сбъркал поне 6-7 пъти при прогнозите си за това до каква степен мерките за икономии ще задълбочат рецесията в Гърция.

Относно състоянието на българския бюджет, Каролев обясни, че няма опасност за хазната, ако финансовият министър съумее да си свърши качествено работата.
„Няма основание, ако се окаже, че прогнозите за икономически ръст и приходи са прекомерно раздути, да се увеличават разходите. Това е задължение на Петър Чобанов в момента и смятам, че той ще успее да се справи и да удържи на натиска, на който ще бъде подложен“, каза още Владиир Каролев.

Той е категоричен, че в момента ляв завой е немислим, защото подобни стъпки се правят само в условия на ръст и пълен държавен бюджет. „Основният риск за страната в момента е хулиганът Сидеров, от който реално ще зависят гласуванията на важните закони, какъвто е този за държавния бюджет например“, каза още финансистът.

Вчера премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов заявиха, че има риск от драстичен скок на дефицита заради ниски приходи и отложени разходи.

Владимир Каролев прогнозира също така, че това правителство вероятно ще довърши информационния меморандум за АЕЦ „Белене“ и ще направи маркетинг пред чуждите инвеститори. Той не коментира дали все пак ще бъде намерен стратегически инвеститор за централата, но поясни, че няма пример в света, при който финансов инвеститор да се ангажира с ядрен проект.

Последната компания, която прояви интерес към „Белене“, беше американска, но нейните представители „само са се поразходили из бившия парламент“, посочи финансистът.

Още икономически новини четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
18
 
! Отговори
ТОНИ - ТО преди 10 години
Тази гнида Куроралплолев е най добре да се скрие.
28
38
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом този *** плюе по Сидеров, ще се даде подкрепа за Атака, гати наглеците, вече нещата прозират, че Атака е неудобна и кошмара за всички политически ***.
27
23
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нови избори и Сидеров ще е история!
26
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Siderow dasi bere gaileto.
25
22
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До къде я докарахме,от един *** като Сидеров,да зависи стабилността на държавата!2
24
14
 
35
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
К'ъв е тоя, ве?!?Какво работи? Един пирон забил ли е през жалкия си животец?Да го духа под вода, докато изстине!
23
16
 
29
 
! Отговори
Гея, бея и злодея преди 10 години
А бе какво сте ми сложили Каралев на снимката. Искам да гледам предателя Сидеров, защото ме мотивира!
22
50
 
20
 
! Отговори
Горо преди 10 години
тука 3-4 *** редовно си пишат и си отговарят сами в коментари против Сидеров. Ха-ха жалка картинка. И на идните избори АТАКА ще е с над 600 хил. гласа ЗА, колкото и да не ви се иска шепа нещастници
21
12
 
41
 
! Отговори
Eлена преди 10 години
До Куроландес:Естествено,че ще предпочиташ Волен Сидеров пред Владимир Каролев.Само Волен пуска на който плати.
20
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каролев е една гнусна *** вмирисана
19
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даа, хулиганът Сидеров е рисков фактор, а Хулиганът Бочко даже и това не е, че не му стига акъла, пък не му и стиска.
18
12
 
40
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
Да живее БЪЛГАРИЯ !!! --Коя България? Тази, която джуджето фюрерче продаде на турците ли? Заради такива *** като него България е била 500 г. под турско робство. И тогава и сега такива родоотстъпници са продавали България за шепа злато.
17
15
 
48
 
! Отговори
Лавро преди 10 години
Каролев, Каролев, тръгнал си да обясняваш икономически закони на недоучили ***....Поне три четвърти от българите в момента са такива, колкото и да ми е болно да го призная. Мързеливо и крадливо племе, но компетентно по всички въпроси. Изобщо няма светлина в тунела.А за Долен Пидеров си прав. Само че не е точно хулиган, а по-скоро клоун.
16
7
 
26
 
! Отговори
НФСБ преди 10 години
Да живее БЪЛГАРИЯ !!!
15
1
 
8
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ХУЛИГАНЪТ ЖЕЛЯЗКОВ.......
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vidqhte Li samo v razkritiq KAK Sergeq se pe4e na slanceto za6to vsi4ki medii mal4at po temata qvno mnogo vi e platil
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na 9 juni ot 12 4asa elate na protestite
12
6
 
19
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Да живее БЪЛГАРИЯ !!!
11
25
 
28
 
! Отговори
България над всичко преди 10 години
Основният риск за страната в момента е хулиганът Сидеров, от който реално ще зависят гласуванията на важните закони, какъвто е този за държавния бюджет например, каза още финансистът.Ей каролеф добре, че гласуванията ще зависят от Сидеров, а не от такива пишман финансисти където разбират от всичко и накрая и че* за зеле не става от тях.Аман от плюене по АТАКА, май бая настъпаха по мазола наречен ГЕРБ.Тепърва ще опознаете страданието по*логи на ши*аните америкаци !!!
10
5
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Каролефф е учил...самостоятено английски,като войник в Горна Баня,докато...бичел наряди,а другите му набори играели футбол,през свободното време.Затова е...напреднал толкова в зората на демокрацията.Умно момче,но с повредена представа за света.Макроикономист,който мисли че макароните растат по...дърветата,а туристите от Гърция,текат като...пълноводна река към Банско и за...това,си направи хотел там.Реката...пресъхна;ама устата на Каролефф...не.