Васил Грудев поема ДФ "Земеделие"

През последните 2 месеца той беше временно изпълняващ длъжността директор
Обновена: 21 окт 2013 21:52 | 21 окт 2013 18:44, Надежда Бочева
0
Васил Грудев поема ДФ "Земеделие"

Новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" е Васил Грудев, реши Управителният съвет на фонда.

Грудев завършва право в Юридическия факултет на университета "Franche-Comté" в Безансон, Франция, през 2003 г., а година по-късно – и магистратура по административно право в същото висше училище. През 2005 г. става доктор и асистент към Юридическия факултет на университета "Robert Schuman" в Страсбург.

Започва трудовия си стаж в изграждащата се през 2006 г. Разплащателна агенция в ДФ "Земеделие" и изкачва всички нива на институционалната йерархия. През 2008 г. е назначен за главен експерт в отдел "Технически инспекторат", а през 2009 г. оглавява отдела. От септември 2011 г. заема поста зам.-изпълнителен директор на ДФ "Земеделие", с ресор "Технически инспекторат" и "Пазарни селскостопански механизми".

През последните 2 месеца Грудев беше временно изпълняващ длъжността директор, след като шефът фонда Румен Порожанов поиска да бъде освободен от поста.

Агроминистърът Димитър Греков заяви по повод назначението на Грудев, че през последните месеци ДФ "Земеделие" активно се е включил в разработването на новата Програма за развитие на селските райони и по приключването на сегашната програма.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари