БЕХ емитира облигационен заем за 500 млн. евро

Емисията е с падеж ноември 2018 г., а доходността е 4,287%,
Обновена: 31 окт 2013 21:12 | 31 окт 2013 21:04, Елка Василева
21
БЕХ емитира облигационен заем за 500 млн. евро
Снимка: архив, Reuters

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е приключил предварителното записване на облигационна емисия в размер на 500 милиона евро. Емисията е с падеж ноември 2018 г., а доходността е 4,287%, съобщават от БЕХ.

“След интензивни срещи с инвеститори във Франкфурт, Мюнхен, Лондон и Виена бяха подадени заявления в размер на над 1,2 милиарда евро”, посочва се в съобщението на холдинга.

Припомняме, че в началото на март от компанията съобщиха, че планират изтеглянето на облигационен заем, с помощта на който да покрият задълженията, свързани със строителството на АЕЦ „Белене“.

Още през март ръководството на БЕХ обяви, че планира да изтегли около 1 млрд. лева заем, за да погасява стари дългове на Националната електрическа компания (НЕК) и да си подсигури участието в други инвестиционни проекти, включително газовите връзки със съседните държави.

Икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: облигацииБЕХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
500милиона нов заем, при само 30 милиарда национален продукт на цялата държава. Много скъпа ни излиза поддръжката на тази държава. Колко години ще трябват да ги заработим??? Живот на заем - като в Гърция ...
17
1
 
8
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Надупи ни руската мечка и това си е. Лошото е, че по-голямата част от гласувалите за тея ***, нямат достатъчно мозък да осъзнаят какво се случи току-що.
16
2
 
9
 
! Отговори
... преди 10 години
С лихвите ще върнат сигурно 1 милиард. Т.с. ние ще го връщаме .И още един милиард взет от Орешарски. А следващата година се канят да вземат заем от 4.4милиарда. Е как да не им искаме оставката!!!!
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАЙДЕ ОТНОВО ЗАЕМ ,ДЕТО ЩЕ СИ ГО РАЗПРАДЕРЕЯТ ОТНОВО ЧЕРВЕНИТЕ АТУЛИ А СИРОМАЩСИЯТ НАРОД ЩЕ ПЛАЩА. ТЕЗИ *** КОМУНИСТИТЕ НИ ДОКАРВАТ ДО ТАМ ,ЧЕ ЩЕ НИ ДАДАТ ПО 5 ЛЕВА И ЩЕ НИ ВЗЕМАТ ПО 500
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16БЕХ ЕАД е акционерно дружество със 100 % държавно участие.
13
7
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
До АнонименГлупости итеята на БАХ е че е търговско дружество. Активите и пасивите му трябва да се разглеждат като на отделна компания не като перо от бюджета. Да не говориме, те дълга е добре обезпечен. Лошото е че покриват далаверите на ББ и компания. Ай са излизайте да протестирате. Празни сте като балони.
12
4
 
12
 
! Отговори
american boy преди 10 години
А така! Още един милиард лева откраднаха от турско-комунистическото дружество кабинета на палячото "Хуйрешарски"! Нека ви е честито! Тъкмо де, те нали дадоха увеличение на пенсиите с по 3 лева и 60 стотинки, тези пари трябва да дойдат отнякъде и Хидро- Резняка и Момата да си възвърнат инвестицията! Смело емитирайте държавен дълг другари и ефендилер! Взимайте огромни заеми в левове, после като бутнете борда и ще връщате по 5-6 стотинки на лев кредит! Ама тоя *** народ си го заслужава до кокалаа!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очаква се януари или февруари да се вземе още един заем което може да застраши валутният борд тъй като се натрупва голям външен дълг.
10
4
 
21
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Баси тия от кат дойдоха всеки ден се чува заем нз си колко милиона,заем нз си колко милиона.....До кога така бе червени другари.
9
6
 
37
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Теглете ***, окупаторите студенти да плащат докато се пенсионират. Хаха пенсионират.. през 2100
8
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ибасииии майката, за 4 години още 20 млрд ще изтеглят...
7
31
 
14
 
! Отговори
True преди 10 години
Браво, отлични условия!!! Поздравления. Който не разбира от икономика и финансови пазари да не пише глупости в сайта - това е облигационна емисия на търговско дружество.
6
7
 
44
 
! Отговори
студент преди 10 години
Станишев и компания трябва да се пребият с камъни на оръжие братя.
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тези 500 млн.евро 500 000 евра са преведени по сметката на великия хидроинжинер Ахмед Доган те ще нарастват през следващите 5 години с още , ха да ви е честито безпросветни мишлета дето ходите на контрапротестите
4
4
 
32
 
! Отговори
off преди 10 години
аи хаирлия да е а те нека си правят протести не ни пречат
3
5
 
31
 
! Отговори
Мене преди 10 години
Интерсно дали и той ще бъде похарчен за текущи разходи на НЕК,както стана с предишния заем от един милярд,дето го изхарчии Папазян. В мандата на скедващото правителство тока ще е с 200% по скъп
2
5
 
15
 
! Отговори
ISTINATA преди 10 години
Mmmdam TAKA SE PRAVI V ABSURDISTAN. EDINSTVENATA DYRJAVA KYDETO ENERGETIKATA E NA MOSHTEN ***!!! DYRJAVATA NA ABSURDITE, KYDETO PREDPRIQTIQ I INSTITUCII VMESTO DA PRAVQT PARI TE KARAT NA MOSHTNI MNOGOMILIARDNI BORCHOVE. EVALA I CHESTITO NA PECHELIVSHITE!!! SEGA I TOQ MILIARD SHTE OTIDE PO NECHII BANKOVI SMETKI I OHOLEN JIVOTEC ZA MAMINI SINOVE DYSHTERI KUMOVE I SVATOVE....BATIOVI I BRATIOVI, A NARODNOTO STADO PAK SHTE BLEE NA PUSTA KOSHARA I SHTE PLASHTA LI PLASHTA.
1
8
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честит нов заем взет от червения бахур,то 1млрд пара ли е.

Спонсорирани публикации