Петър Докладал: Обвиненията, че ЧЕЗ изнася печалби извън България, са безпочвени

Човешкият капитал е най-важният капитал за една компания, твърди той
Обновена: 27 фев 2014 14:58 | 27 фев 2014 12:13, Екип на Bulgaria On Air
9
Петър Докладал: Обвиненията, че ЧЕЗ изнася печалби извън България, са безпочвени
снимка: Bulgaria On Air

Твърденията в публичното пространство, че електроразпределителните дружества реализират свръхпечалби, които изнасят от България, са безпочвени и не почиват на никакви реални факти, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

„ЧЕЗ е публична компания, подлежи на постоянен одит и всички резултати на дружеството са публични, не можем да си позволим да крием нищо. Държа да припомня също така, че все още не сме си върнали инвестициите, които направихме в България. Реинвестирали сме печалба за 9 години“, допълни Докладал.

 

През 2010 год. ЧЕЗ изплати дивиденти с парични средства взети от първоначалната инвестиция в размер на 124 млн. лв., от които 83 млн. лв. на мажоритарния собственик ЧЕЗ а.с. и 41 млн. лв. на българската държава, каза Петър Докладал.

 

Припомняме, че ЧЕЗ България стана победител в категорията „Инвеститор в човешки капитал“ на тазгодишното издание на Българския форум на бизнес лидерите. Проектът „ЧЕЗ – инвеститор в здравето и знанието на служителите” е част от политиката на компанията за осигуряване на непрекъснати възможности за професионално и личностно развитие на служителите.

 

„Човешкият капитал е най-важният капитал за една компания. Нужно е винаги да се търсят нови и млади кадри, които да подмладяват дружеството“, заключи още Докладал.

 

Според Стела Узунова, изпълнителен директор на ЕЙМС Хюман Кепитал България, тайната на екипната и успешна работа са предизвикателствата и това как те се приемат от колектива. „В работата винаги има трудности и предизвикателства, но когато хората работят в единство и общи приоритети, постигат успехи. Общата сила дава съвсем друг начин на мислене и дългосрочност на инвестициите“, посочи Узунова и призова държавата да се включва по-активно в проектите на бизнеса, особено когато се отнасят хора в неравностойно положение.

 

ЕЙМС Хюман Кепитал България грабнаха специалния приз “Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. За целия екип в ЕЙМС Хюман Кепитал корпоративната социална отговорност е желание да промени света наколо не само днес и сега, а устойчиво, като дейностите им със социална насоченост и участието им в различни каузи увличат все повече съмишленици и партньори по пътя към по-добро и единно общество, добави Узунова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой продаде остатъчните държавни дялове в ЕРП-тата през есента на 2012 г.? Бойко Методиев Борисов от Банкя!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цената на тока не е висока заради електроразпределителя, а заради: - акциз в тока - такси за зелена енергия. Да, искаме чист въздух, но някак си забравихме колко ли е далаверата в огромни цени за години напред за изкупуване от фотоволтаици и перки - кражби в производството на тока. Тук са ОГРОМНИ СУМИ- само покрай Белене вече минаха май 3 милиарда евро в годините, а Цанков Камък, далавери с цени на горива през фирми на политици, шефове като Топлото, които от комисионните си заделят стотици милиони евро, разходи за ремонтни дейности на завишени цени и т.н. - износ на ток от партий
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, ама много боси коментари. Още ли има хора, коото си мислят, че ЕРП-тата определят цената на тока ? Те са едни обикновени оператори на Мрежата Ниско напрежение, за което получават межде 2 и 4% от крайната сметка.Другаде е заровено кучето, а именно в държавните мафиотски НЕК, ЕСО и БЕХ.Както и ВЕИ-тата на Олигархията.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези 3 компании, откак са влезли в България, са повишили цената на тока както следва:ЧЕЗ със 159%; ЕВН с 161%; и ЕОН с 175 %, без насреща да има каквото и да било подобряване на качеството на услугата.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
През 2010 г. излезе одитният доклад, поръчан от ДКЕВР, в който бяха констатирани груби нарушения на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, включително фабрикуване на несъществуващи разходи с цел раздуване на сметките на потребителите и ескалиращи искания ДКЕВР да вдигне цената на тока. Най-известен е примерът с т.нар. аутсорсване на услуги към привидно външни фирми, което е нарушение на лицензията. Установено бе огромно източване на пари чрез фиктивни консултантски договори и неплащане на дължимия дивидент на държавата. Докладът бе укрит от Мартин Димитров. Заради това, след като в крайна сметка получи достъп до не
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакай да спрем корабоплаването по перловската река и тогава ни разправяй че не инасяте средства!
3
3
 
3
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Не е луд този който яде зелника... Не е!
2
5
 
8
 
! Отговори
Още един измамник! преди 10 години
Не не изнасят печалби! Изнасят национален капитал от България! Дебалансират икономиката, спъват развитието ни и управляват лошо, много лошо ЕРП-та. Нискоквалифицирани са - годишно плащат стотина милиона за консултации. Ако ЕРП-татат бяха български щеше енергията да е 70% по-евтина защото ние сме грамотни, можем и знаем.
1
6
 
6
 
! Отговори
НАРОДНА ВЛАСТ преди 10 години
Щом и тоя лъжец и крадец се прави на невинно оклеветен - трябва отново НАРОДНА ВЛАСТ и НАРОДЕН СЪД