Съкращения в "Български пощи" няма да има!

Зам.-министър Тодоров откри реконструиран пощенски клон в София
22 апр 2014 22:19, Анисия Иванова
3

Реновираният пощенски клон на Орлов мост. Снимка БТА

Съкращения в "Български пощи" няма да има, заяви заместник-министърът на информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, който откри реконструираната пощенска станция 2 в района на Лъвов мост.

Той уточни, че там, където има дублиране на дейности и функции, дружеството ще се освобождава от такова дублиране, за да бъде по-ефективно и да стои много по-добре на пазара.

„В момента текат преговори между синдикално представените организации в дружеството и мениджмънта на компанията. Все още няма нов подписан Колективен трудов договор“, добави той и уточни, че договорът ще бъде подписан, когато и двете страни постигнат съгласие по параметрите, по които преговарят. По думите му между двете страни няма сериозни противоречия.

„Основните синдикални искания винаги са били съсредоточени към подобряване условията на труд и размера на възнагражденията и различните социални придобивки”, обясни зам.-министър Тодоров.

При откриването на реновираната пощенска станция на Лъвов мост зам.-министърът съобщи, че скоро ще бъдат открити нови реновирани пощенски офиси в страната - в Шумен, Стара Загора, Бургас, Варна и Смолян. 

Клонът на Лъвов мост е 32-ият, който е реновиран изцяло, и това е част от програмата на „Български пощи” по отношение на предоставяне на по-качествени услуги и подобряване условията на труд. Тодоров допълни, че в него ще се предоставят не само стандартните услуги на „Български пощи”, но ще има стелажите с продажба на книги, ще се продават талони на националната лотария и др.

Офисът ще обслужва близо 40 000 софиянци и от неговите услугите ще се възползват граждани, държавни институции и фирми, допълни той.

Зам.-министърът припомни, че през тази година българската пощенска марка чества 135 години, а пощенската станция на Лъвов мост 124 години. Тя е открита на 25 февруари 1890 г. на тогавашния така наречен Шарен мост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
3 преди 10 години
Защо да има те са толкова ефективни и печеливши? 4 лелки ровят в една тетрадка гледайки ден по ден дали евентуално ми е дошъл колет за месец назад.За който те самите предолагат, че пощальона не е доставил известието или го е хвърлил до пощенските кутии?!Цялата тази работа можеше да се свърши от комп, една лелка и читав пощальон май а? Но иначе са усвоили милиони за сървъри, софтуер, разработчици и т.н
1
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Малко...остана,Царят на времето да раздържави и...пощите както Енергото и да опъне голямата комисионна.Само че го...досрамя,защото такова...чудо няма в цял свят.

Спонсорирани публикации