Греков доволен: Агнешкото за Гергьовден е на поносима цена

"Не е засечена нито една негодна пратка месо при проверките"
Обновена: 3 май 2014 15:53 | 3 май 2014 15:50, Анисия Иванова
41
Греков доволен: Агнешкото за Гергьовден е на поносима цена
Димитър Греков в Арбанаси. Снимка БТА

Не е засечена нито една негодна пратка агнешко месо по време на масираните проверки в навечерието на Гергьовден, съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред журналисти след откриването на третия Национален събор на овцевъдите около Лясковския манастир "Св. Св. Петър и Павел" край Арбанаси.

По думите му е налице постепенно излизане на бранша от сивия сектор, тъй като самите животновъди предпочитат да фактурират продажбите. "Самият аз си купих агнешко месо на цена 13.50 лв. за килограм, което за мен е нормална цена", отбеляза той.

Министър Греков призна, че животновъдството като отрасъл не е в цветущо състояние и държавата е длъжник на животновъдите. Той очерта пакет от мерки, които министерството е предприело за подобряване на ситуацията.

Сред тях е заповед, според която ливадите и пасищата от държавния поземлен фонд трябва да се предоставят с предимство на животновъдите, навременното плащане на единица площ и промяната в наредбата, регламентираща дейността на частно практикуващите ветеринарни лекари.

От 16 май ще влезе в сила намалената акцизна ставка за газьола, използван от селскостопанските производители, а до края на месеца ще започне изплащането на субсидиите по програма "Де Минимис" на ДФ "Земеделие". Засега по нея са гласувани 11 млн. лв., но ще се търси възможност за набавяне на още 4 млн. лв., отбеляза министърът.

Организатор на събора е Националната асоциация за развъждане на Синтетична популация Българска млечна. Гост на събора беше председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов, както и кандидати за евродепутати. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Вчера международната агенция "Керкенез" публикува последните си данни за Евровота в България. ГЕРБ-25 % , БСП - 15 % , ДПС - 6 % и това е . Другите партии взимат някакви проценти, но не стигат . Сега вече данните на пишман социолога червен Кольо да си ги носи на голф-игрището.
14
8
 
5
 
! Отговори
До инжинерПенсионер преди 10 години
Бойко защо не ти вдигна пенсията или заплата? Защо ти я замрази? Защо всички цени се вдигнаха и доходите намаляха докато Бойко беше на власт?
13
4
 
7
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 10 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
12
1
 
0
 
! Отговори
anonimen 55-izvan Bg преди 10 години
Ponosima za debelite vratove,a ne za iztormozenite horica,spastrili po lev4e za Velikden pone da imat za agne6ko!Ama te edva li sa v Bulgaria za praznika.Koy znae v koya darjava sa zapra6ili o6te v 4etvartak i viryat praznite si i tapi kratuni....
11
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
До 12 - много си прав -приятелю
10
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде стига сте ревали бе. 13 лева е нормална цена. Ще ми каже някой че не може да си купи половин кило и да си го направи с малко ориз и лапат така ли? Те клошарите по кофите дето събират найлон и бутилки правят по повече от 10 лв на ден вие сте тръгнали да ревете. Щот за дискотеки и кръчми има пари а за 2 пъти в годината за агнешко няма. Вие се изкарахте Сумалия. Бачкам за 500 лв на месец и живея нормално. Не се лишавам. Квото сте ревнали... Без пари ли го искате. Нали влагат тия производители.
9
1
 
12
 
! Отговори
Заблеяло Ми преди 10 години
То вече остана ли некой да го купува? Българите с пари не си стоят вече в българия по празниците, а тия дето си стоят, немат кинти за агнешко! Май пак масово ще изнасят на 7-ми май контейнери с агнешка *** от магазините!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поносима цена за НЕПОНОСИМИТЕ НИ ЗАПЛАТИ
7
3
 
19
 
! Отговори
Пожелание преди 10 години
Г-да управляващи дано се задавите с агнешкото, което може да си позволите да си купите.
6
1
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
не се притеснявайте ,за цената , агнешкото ще го хапнат тия нелегалните маймунобанани където ми напълниха РОДИНАТА а ние умниците ще плащаме данъци
5
2
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Kak не го е срам - колко семейства могат да си купят агнешко за 14 лв ?? *** ! хората гладуват а дебели министри обясняват колко е евтино в БГ -СРАМ И ПОЗОР !!
4
1
 
12
 
! Отговори
iwu преди 10 години
Ненормалници , поносимо е за някои само.... Намалете ДДС-то за хранителните стоки за да си поемат въздух хората бе!!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да е на поносима цена, но вече няма кой да купува. Хората си изхарчиха ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ за "евтиното "агнешко месо по Великден и сега само ще гледат чевермета по родните телевизии, които ще показват богопомазани български "звезди" как приготвят агнешко за Гергъовден.
2
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Намирам някаква символика в тази снимка,иначе за много българи и един лев е непоносима цена.
1
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
поносима за кого?колко е минималната пенсия и с нея възможно ли е да се купи килограм агнешко което струва 15,80 (в пикадили е толкова)