ЕРП-тата твърди: Цените за наем на стълбовете ни са пазарни

ЧЕЗ и ЕVN внасят становища в КЗК в срок
Обновена: 13 май 2014 16:37 | 13 май 2014 16:37, Веселина Йорданова
17
ЕРП-тата твърди: Цените за наем на стълбовете ни са пазарни
Снимка: архив, БулФото

„ЧЕЗ Разпределение България” не злоупотребява с господстващо положение, заявиха от компанията във връзка с решението на КЗК да предяви на трите ЕРП-та твърдения за нарушения. Според антимонополната комисия дружествата са обявили необосновано високи цени за достъп до мрежата ниско напрежение.

Още по темата
„Електрическите стълбове са собственост на дружеството, а цените за отдаване под наем са определени икономически обосновано и законосъобразно, на пазарен принцип при отчитане на всички допълнителни разходи, свързани с това, и от лицензиран оценител“, заявяват от ЧЕЗ.

От дружеството уточняват, че очакват мотивите за решението, след което в законовия срок ще внесат съответното становище и ще предприемат действия за защита на интересите на клиентите и акционерите си.

От EVN България Електроразпределение също заявяват, че ще внесат в срок своето становище пред КЗК, след като се запознаят в детайли с предявеното твърдение.

„Принципната политика на компанията е, че ползването на части от мрежата, собственост на "EVN България Електроразпределение", при желание от други субекти за техни бизнес цели не може да става безвъзмездно, което не се отрича от съобщението на КЗК“, допълват от EVN.

Според дружеството прилаганият модел на ценообразуване отразява разходите, които EVN извършва по поставяне и безопасно съхраняване на кабелните електронно-съобщителни мрежи върху стълбовете на разпределителната мрежа.

От компанията изразяват увереност, че в рамките на производството на КЗК ще може да представят своите аргументи за намиране на най-доброто за всички страни решение.     

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ЧЕЗенергетикаКЗКEVN
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами стълбовете не са ги построили или както казвате забучили, тия омразни ЕРП-та, но броиха общо около 2.5 млрд за фалиралото елекроразпределение, останало от социалистическа България (това, което не беше откраднато през дългия и несвършващ Криминален Преход), та вече са си техни. Един вид - купили са си ги и спокойно могат да прибират наем от мошениците кабелни оператори.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно хунтата на олигарски не мое се пребори със закона в играта се вкючват и други играчи - кабелни оператори - инак може да останат без лиценз.
14
2
 
6
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Кога ги поставиха тези стълбове тия ЕРП-та,че нещо взех да забравям.Ние сме си виновни че ги търпим още.
13
3
 
4
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 10 години
Как за толкова години Българина не разбра , че управление на БКП-БСП-ДС е пагубно за Държавата. От 70 години лъжат и грабят хората. Преди 1989г. дадоха на хората да крадат от фабриките и ТКЗС-тата и с това необратимо развалиха морала . Същевременно на хората с висше образование заплатите бяха 105 лв. НА МЕСЕЦ. Сега е същото само, че му викат демократична кражба. След 1989г. ограбиха спестяванията на хората чрез фалшиви банки и 1 долар беше 3000 лв. Сега се чудя след всичко това как им вярват.
12
1
 
6
 
! Отговори
до № 10 преди 10 години
Ами нарезаха си медните проводници изпратиха хиляди тонове мед към Австрия, а тук забучиха алуминиеви с тезата че алуминия бил "по добър " проводник на ток пълни глупости ,но наистина какво стана нали щяха да взимат решение ЗА ИЗГОНВАНЕТО ИМ около 28.04.2014 или и тези от ДКЕВР ни баламосват и те,баси и държавата
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ !!!Виновните за идиотската сделка - на съд и с безмилостни наказания!
10
1
 
7
 
! Отговори
Ще има ли отплата? преди 10 години
ЧЕЗ ли създаде тези стълбове или ги придоби на безценица, та онези, с чийто труд, пот и данъци са правени стълбовете, сега да плащат наем?!А какво става с медните проводници, заменени с алуминиеви? Колко милиарда спечелиха от тази подмяна? Колко време ще издържи този алуминий? Какво ще ни струва, ако се наложи нова подмяна?Как ще бъдат наказани хората, сключили тази идиотска сделка, която още от самото начало обрича българския потребител да е губеща, експлоатирана, изнудвана страна?
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Електрификацията на страната започва през 1947 година по времето на Вълко Червенков и е била в ползу роду, т.е. на народа (държавата) Държава, която не си отстоява позицията и е продала нещо, което реално не е лично нейно е загубена държава. В Швейцария, Белгия, Англия и Франция - стълбовете НЕ са собственост те са за ползване. Информативно там където няма подземна кбелна мрежа и където стълбовете се ползват и за Интернет какво става вдигаме цената и не интернет ли?!?! Идиотска пасмина са ЕРП-та
8
12
 
4
 
! Отговори
мун_чо преди 10 години
Да не забравяне, че стълбовете са частни защото Станишев им ги продаде за много пари на времето. Ако още не сте схванали, в момента плащате сметката за първата триглава ламя. За настоящата ще я плащате след няколко години и най-вероятно ще е доста по-солена.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не схващам, стълбовете са върху публична общинска и/или държавна собственост и съответно трябва ЕРП-атата да плащат наем на държавата за ползването им. Стълбовете са полагани още от 1941 година до светалата демокрация, опс демагогия. Как нещо строено с наши пари изведнъж става частно и добре нека да е частно, но те са в окаяно състояние на повечето населени места. Всеки уважаващ себе си юрист ще потвърди, че всяка една община може да заведе дело срещу ЕРП-атата за ползване на собствеността
6
1
 
8
 
! Отговори
пена преди 10 години
А кой въобще е позволил да ДКЕВР да коментира цените за стълбовете? Тва да не е планова икономика? Утре ще почнат ли да фиксират цените на баничките и бозата?
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ТЕ ЗАЩО НЕ МИ ПЛАЩАТ НАЕМ ЗА ТОВА ЧЕ СА ТАПОСАЛИ ТЕЗИ *** СТЪЛБОВЕ ПРЕД ИМОТА МИ И ОГРАДАТА МИ.ИЗГОНВАНЕ И ЗАБРАНА НА МАФИОТСКАТА ЧЕЗ ОТ БЪЛГАРИЯ
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направиха си така закона политиците, та по бързо да им се изплатят фотоволтаиците И после голямото лапкане на високи цени
3
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Трябва вече на всички да е ясно че заплахите за отнемане на лиценза са все едно да плашиш куче с кокал.Не е луд този който яде зелника а този който му го дава.КЗК да подкара НДСВ за това че нахраниха ЕРП-тата.Да подкарат тройната коалиция за закона за зелена енергия.Има закон - има и такива които да го ползват.И аз ако имам пари ще си сложа фотоволтаици - закона не забранява.Най силното доказателство за това е огромния брой политици с фотоволтаици.
2
5
 
16
 
! Отговори
-- преди 10 години
Лелеее тези и стълбовете ли си дават под наем ... ?!?!?!? Не само трябва да се изгонят, ами всяко дружество трябва да плати на държавата по 500 млн. евро за пропуснати ползи и неправомерно източени пари под формата на разходи!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като няма ясни правила резултата е такъв Ние сме царе на това и народа за това страда