Квестори и одитори започнаха проверката на КТБ

БНБ повтори ангажимента си одитът да приключи за 10 дни
Обновена: 25 юни 2014 15:09 | 25 юни 2014 15:07,
45
Квестори и одитори започнаха проверката на КТБ
Снимка: Ройтерс

Проверката на състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ) и дъщерната й банка Креди Агрикол България е започнала, съобщава БНБ.

В процеса на оценка на активите, пасивите, кредитния и инвестиционния портфейл назначените квестори ще бъдат подпомагани от одиторските компании „Делойт Одит“ ООД, „Ърнст и Янг“ ООД и „Афа“ ООД, докато в "Креди Агрикол" работи само „Афа“ ООД.

Централната банка потвърждава ангажимента си проверката да завърши в рамките на десет работни дни, както беше съобщено в неделя.

От БНБ съобщават още, че има смяна на квесторите, които трябва да управляват банковата група. Станислав Лютов и Елена Костадинчев, които първоначално бяха пратени в Креди Агрикол България, ще се заемат с КТБ.

В Креди Агрикол България пък влиза Христина Стамова, която ще работи съвместно с Божидар Аршинков. Той е назначен на мястото на Славияна Данаилова-Велева.

Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, поясняват от централната банка.

По-рано днес стана ясно, че БФБ спира търговията с КТБ на борсата за срока на специалния надзор, наложен от БНБ. Търговията ще бъде възобновена след края на тримесечния срок на надзора или до отпадането му.

Още банкови новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
до Dan преди 9 години
а,ти защо си мислиш,че играчите са тези?
23
1
 
3
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Хаа кефите ме как триете...., не няма цензура при вас, смееех! *** пийни една бира не се занимавай с глупости, аз черпя! И сега какво, оказва се ,че един човек може да скрие далаверите на цяла банка- е не вярвам!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е ясно...Обран бостан!
21
1
 
7
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Та да си дойда на думата-Играчите са едни и същите само съкращенията са други...ПЧБ-БСП и КТБ-БСП... в общи линии една и съща схема само, че сега беше по-рисковано нали сме в Европа минаваха Стрес тестове банките....евалата "Бандата на Оушън" репа да яде, "Бандата на Серго" им скри топката, големи крадци ей, на едро няма това-онова!!!!!!
20
1
 
19
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Станислав Лютов е синдикът който доокраде Балкан. Преди това фалиралите ЧЗИБ и Минералбанк. Човекът има опит и в прикриване на следи и в източване на вече фалирали дружества. Някой знае ли какви пари е върнал на държавата от Балкан тоя юнак? някакви дела да е водил против далаверите на евреина гад зееви? Висок 2 метра, брадат с очила, дебел някъде към 190 кила, племенник на бившия главен прокурор при социализма Лютов, потомствено ченге. Този човек се очаква да реши проблемите на банката? едва ли
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДжониВероятно БНБ разчитат, че хората ще излязат в отпуска през август и няма да теглят.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пипМогат, защото не достигат пари в БНБ и бюджета. Влоговете са били раздадеди за заеми, но сега връщането на заемите е бавно и ще отнеме 10-20 години.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гошо...Първо се осведоми преди да плямпаш!Банките заделят по 0.5% от депозитите за предходната година. Тези пари постъпват във фонда за гарантиране влоговете на банките. При фалит или липса на ликвидност фонда връща парите на по депозитите. Това е нещо като застраховка.Същото нещо е и при ГО. 10 лева от всяка полица отиват в гаранционния фонд.Фонда се използва за изплащане на обезщетение в случай, когато виновния за птп-то няма ГО.
16
0
 
10
 
! Отговори
пип преди 9 години
не ми се мисли ,ако не дадат спестяванията на хората какво ще стане!!!могат ли да откраднат парите на хората?
15
0
 
11
 
! Отговори
ктбанда преди 9 години
Кой ще арестува изп.директори О.Русев,Г.Христов,А.Панталеев и И.Зафиров. Те са подписвали всички грабежи.
14
1
 
15
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Нищо аз ще го пусна пак!Значи докато течеше проверката тихомълком другарите си изтеглиха парите, Бойко Борисов писна ,че нещо не е на ред в КТБ и парите на случайните изгоряха поне за момента, защо не се направи една проверка кой колко е теглил точно преди квесторите да влязат в КТБ!?!?!?Сигурен съм,че ще има партийци изтеглили спестяванията си от банички - вие как мислите!?БНБ защо трябваше да ги викат от КТБ а не отидоха по-рано-зада си изтеглят парите другарите!
13
1
 
12
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Няма по голяма далавера от това парите на държавата да се държат в частни банки /дори и далаверите на хидроинжинера с Южен поток, Цанков камък Белене и другите не са толко големи/Защо държавата не си събира парите сама, защо милиардите данъци се внасят не в НАП, а в СИБ, КТБ и т.н. Защо дават кредити тия банки с държавните пари, а самата държава получава трохи от това. По-богати ли сме от Швейцария и Германия примерно, където така се прави. За какво е държавната банка за развитие ...
12
0
 
15
 
! Отговори
Криско преди 9 години
Един въпрос... А откъде сега пари за проекта БОТЕВ ПД ?????
11
0
 
8
 
! Отговори
Язе преди 9 години
А некой да каже, кой похарчи парите!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДжониНали затова олигарски тегли поредния милярд заем.
9
5
 
22
 
! Отговори
Джони преди 9 години
Добре де като отвори врати на 21 юли и всички се наредят на опашка да дърпат депозити как се очаква да се оправи тази банка?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Търговията ще бъде възобновена след края на тримесечния срок на надзора или до отпадането му." - цитат... Всеки сам да си го тълкува... Дали ще е 3 месеца или... Гаранция - Франция...
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе хората да си получат парите бързо и в пълен размер с лихвите, пък тоя дебелия и мустакатия да се оправят, ако щат да се на*бат и да мирясат все ми е тая. След поредния случаи на банков произвол, трябва да се вкарат още няколко закона за регулация на банковия сектор и веднъж за винаги да се реши този проблем в БГ.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Резултата от проверката ще е, че парите ги е хванала липсата
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато държавните пари минаваха през Булбанк, да не би това да попречи на Луканов в периода 1988-1990г. безнаказано да източи 2,2млрд. лева във външнотърговските дружества? Има ли воля за крадене винаги ще има начин.