Превозвачи излизат на протест, ще блокират изходите на София

Причината са нови ограничения за тежкотоварни автомобили
Обновена: 30 юли 2014 13:51 | 30 юли 2014 11:41, Надежда Бочева
49
Превозвачи излизат на протест, ще блокират изходите на София
Снимка: БТА

Превозвачи се канят да блокират изходите на София в петък следобед заради въведени ограничения от пътната агенция за движението на МПС над 12 тона по автомагистралите, съобщи пред Investor.bg Красимир Лалов, зам.-председател на Национално сдружение на българските превозвачи.

Със заповед от 22 юли АПИ спира движението по автомагистралите на камиони над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за дните петък от 18 до 21 ч. и неделя между 14 и 20 ч. Ограничението важи и за 17 пътища от първокласната и второкласната републиканска мрежа.

Целта е по-висока пътна безопасност при засиления трафик в активния туристически сезон, като ограниченията важат до 15 септември, казват от Агенцията.

Красимир Лалов заяви, че на 12 март АПИ са издали подобна заповед, съгласувана с бранша, а сега новите ограничения, в които влизат магистралите, са изненадали превозвачите. Новата заповед въвежда ограничения за движението към граничните пунктове „Калотина”, „Капитан Андреево” и пътя Добрич – границата Румъния, нещо, с което секторът категорично не е съгласен, заяви Лалов.

Организацията е изпратила писмо до председателя на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Там се казва, че новата заповед не е била представена за обществено обсъждане и не е дадена никаква възможност за становища и предложения. Секторът вижда в промяната лични интереси и задкулисие, според писмото, цитирано от „Фокус“.

Браншът призовава АПИ да отмени новото разпореждане до 31 юли и пита къде ще почиват екипажите, на какви изисквания отговарят местата за почивка, имат ли къде шофьорите да си купят при необходимост медикаменти, храна и вода.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: протестипревозвачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
1
 
! Отговори
каруцар преди 9 години
Как точно пречат камионите по магистралите неразбирам,но в БГ с този мижав трафик не съм виждал задръствания заради камиони,ако дойдете в Аннглия да видите трафик сутрин и вечер аман ви системата,но тук никой не може и да си помисли за някаква забрана за транспортният бизнес.
36
2
 
8
 
! Отговори
11111 преди 9 години
В половин Европа от петък до няделя не разрешават шофирането.Само нашите *** тука ще ми карат когато си искат.Има закон и наредби които трябва де се спазват защо не отидат в Европа да протестират защото ще ги бият и е...ат.Като протестират нямат ли загуби, да карат нощем.Нека да протестират ама полоцията да им набие едни големи актове или да ги спре от движение тогава да ги видя.То в България всеки си протестира за нещо.
35
2
 
2
 
! Отговори
до тираджия преди 9 години
Може бе, що да не може. Оставяш камиона на паркинг в СФ, яхваш си колата и се прибираш. О, не те кефи! Еми сори, сменяй професията.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само жандармерия и бой по манерките иначе ще има пребити тираджийчета. Кои бяха тия че да качват милионен град на главата си? Изобщо не им минава в празните кратуни какво ще им се случи. Крайно време е да се обяви блокирането на пътни артерии и ЖП линии за тероризъм
33
9
 
3
 
! Отговори
тираджия преди 9 години
Значи не мога да се прибера от работа у дома(например от софия до в.т) щото Софийския *** трябвало да ходи на почивка или на село и камиона му пречи на пьтя щото той е гоуемия шофьор....и само той бьрза...жалки сте
32
1
 
5
 
! Отговори
шофъор преди 9 години
камери навсякъде, глоби за ВСЕКИ нарушител, без значение какъв и/или откъде е камиона, мотора, колата и не знам какво още ... това е подхода, който действа в по-развитите страни, а ако някой (държавата) се постарае повече, може и в Бг да проработи .... чудя се за какво е тая борба, между мотористи и тираджии примерно ... ами, че то нито едните нито другите спазват особено ПДвП - щата .... :) глоба му е майката, глоба
31
2
 
4
 
! Отговори
марта преди 9 години
До Наблюдателжалкото е, че всички обвиняват на общо основание цяло едно съсловие, което функционира по начин, определен от закона - че пътищата се огъват, не е вина на тираджиите. Със сигурност сте прав, но аргментацията на по-голямата часто от коментиращите е убийствено дразнеща дори за страничен наблюдател. Изобщо да не споменаваме, че като искат да сравняват със забраните в Германия, е хубаво да сравнят е условията и местата за почивка по време на забрана в България... това е, нищо повече.
30
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До мартаНикой не им е забранил да превозват, мойто момиче. Просто се иска от тях за няколко часа през уикенда да седната и да почиват, докато се изниже трафикът от София в посока Кулата, Варна и Бургас. Това е.
29
2
 
12
 
! Отговори
Бесен преди 9 години
Във всички цивилизовани държави има такива забрани, особено през отпускарския сезон.Защото там удобството и най-вече безопасността на гражданите са поставени на първо място.При нас обаче на първо място се поставят личните интереси на няколко тюмбелина, като въпросния Лалов, плюс пловдивските шопари Петко Ангелов и Илиян Филипов.В петък трябва цялата жандармерия да бъде струпана на входовете и изходите на София. Не може заради едни миризливи тираджии 2 милиона души да стават заложници.
28
12
 
3
 
! Отговори
марта преди 9 години
абе хора, тия хора превозват тва дето го ядете, тва дет се бършете с него като серете и изобщо всичко, което ви трябва - що се държите така тъпо все едно си прекарват некви части си неща? И понеже знам, че сега питбулите ще скочат - не съм тираджийка ха ха ха:)
27
2
 
5
 
! Отговори
DDT преди 9 години
"Секторът вижда в промяната лични интереси и задкулисие"- А в движението на звездите не виждат ли задкулисие потните тираджии.... Аман от тъпотии- като нищо не мое да измислиш- задкулисие. И в Германия е задкулисие, абе задкулисно да е..Ае и тъпия народ!!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писна ми от тези неграмотни каруцари. Не стига, че се налага да ги търпя сутрин и вечер в пиковите часове като се сетят да минават с ТИР-овете по улиците, а ще ми запушват и изходите. АПИ и Столична Община да забранят преминаването на камиони над 12 тона в часовете от 8 до 20 часа през и в София. Мнооооо мразим като ми запушат движението. И без това съм си нервен ще се леят кръв и сополи :-)))))
25
1
 
2
 
! Отговори
Росен до антигербери преди 9 години
А бе тъпчо бегай от тук с твойте умнотии, темата е друга.
24
1
 
5
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Що реват бе? Нали, каквото и да стане, все се дава Германия за пример. Ми ей ви Германия!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не отидат да се оплачат в Германия или Австрия където през почивните дни е забранено да се движат камиони, а не само по няколко часа в петък и неделя? И това важи за цялата година, а не само за лятото. Мизерни шофьорчета. В петък ще дойда с ЧЗ-то да видим дали ще ми препречите пътя.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предлагам децата да спират да пишат коментари вече.абсолютно *** е дори забраната от петък до неделя.ще ви дам за пример един смоотан малъъък град като Хамбург в който живея.тира влиза в малката квартална уличка и спира на аварийни да разтовари.никой не свири и нервничи.тук тировете се движат ДЕНОНОЩНО и НАВСЯКЪДЕ защото бизнеса почивка не търпи.не са ви виновни те а некъдърниците откраднали пари за пътищита и вие че сте *** шофьори!!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нека блокират входовете на София, а не изходите!"Това е прекрасна идея, много ще се радвам, да не мога да стъпя в софия поради независещи от мен причини (за пред работодателя) :) И без това ми става лошо на входа и едно леко и приятно на изхода, подкрепям напълно подобна реформа!
20
2
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 9 години
Тръгнал един *** да поправя друг - и ти ако беше внимавал в час, щеше да знаеш, че запетайката е преди "че", не след. Има и запетайка пред "за да" и пред "а" в конкретния коментар.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много глупава идея. Още по-глупаво е да се похвалят предварително - всеки шофер ще си приготви по един несгъваем вестник. Пък де да видиме кютек как се хапва.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1"Софийски ***, трябваха ми 3 дена" - кой те вика при *** и като си научил една правилна дума за 3 ДНИ - "трябваха" поне да беше внимавал и в час за да знаеш че , не се казва и пише 3 дена а 3 ДНИ

Спонсорирани публикации