"Мега Мол София" отваря врати в "Люлин"

Австрийци са вложили в проекта над 50 млн. евро
Обновена: 11 сеп 2014 16:43 | 11 сеп 2014 16:37, Десислава Попова
44
"Мега Мол София" отваря врати в "Люлин"
Клаус Ридерер. Снимка: М3 Communications

С 80% запълнени площи отваря врати „Мега Мол София” в столичния жилищен квартал „Люлин”. Това съобщиха на пресконференция днес от ЕЦЕ България, която отговаря за управлението и отдаването на площите под наем.

За още 15% от площите са изпратени договори за наем, като очакванията са до края на годината запълнените площи да достигнат 100%, заявиха от компанията.

Официалното откриване на новия търговски център е утре, като е планирана тридневна програма за събитието.

„Мега Мол София” предлага над 100 магазина и заведения с обща разгъната застроена площ от 24 хил. кв. м. Сред основните наематели са H&M, Deichmann, Reserved, Cropp, House и Mohito, Sport Vision, Hippoland. За първи път в търговски център у нас ще бъдат включени концепциите на хипермаркет Billa и специализирания магазин за електроника Techmart. В мола има и детски кът Capella Play.

Търговският център е разположен на кръстовището на два основни булеварда – „Царица Йоанна” и „Д-р Петър Дертлиев”, веднага след тунела за ж.к. „Люлин”.

Едно от предимствата на мола е топлата връзка с метрото, обясни Барбара Харер, мениджър на проекта от австрийския инвеститор Real4You – връзката е с метростанция „Западен парк” с директен вход на ниво -1 от общо 4 търговски нива.

Центърът има и паркинг с над 600 места.

Общата инвестиция в „Мега Мол София” е над 50 млн. евро, каза Клаус Ридерер, управляващ директор и акционер в Real4You. По думите му компанията има още планове за България, но този проект е най-големият.

Търговският център е с фокус върху магазините „Идеята е да се пазарува. Развлекателните площи са свързани по-скоро с удобството на посетителите – детски център, заведения за хранене и различни услуги”, обясниха от ЕЦЕ.

Първоначалната идея в мола да има и кино е била изоставена поради близостта на друг кино център (вероятно става въпрос за кино Арена-Запад).

Строителството на търговския център започна в края на 2008 г., като първоначалните планове предвиждаха да бъде открит през 2010 г.

Real4You е с централа в град Ансфелден до Линц и е основана през 1995 г. Компанията е специализирана в областта на проектирането и изграждането на недвижими имоти, предимно в Централна и Източна Европа.

Още новини за имоти от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Надя преди 9 години
Какво е това откриване на мол с 10 магазина..........
26
1
 
9
 
! Отговори
йордан преди 9 години
И с какво този МОЛ ще подобри доходите на 200 000 хиляди живеещи в люлин?да беше детска градина да има къде хората да си оставят децата докато работят за по 300-400 лева на месец добре.а то магазини за дрехи,парфюмерия и обувки.ито всичко внос защото никой и 1 евро не дава за развитие на Българско производство
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България МОЛ-овете са повече от хората,които останаха! Никак не е чудно,че западните фирми правят само търговски обекти, а не промишлени,в които печалбата е по-малка!Но само от търговия няма принаден продукт!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво най-много молове на глава от населението в света в най-бедната държава.Така трябва, робите трябва да се обират постоянно от чуждите монополисти.Робът не трябва да му останат и 2 лв в джоба, за да е постоянно зависим.
23
1
 
6
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 години
Гранд-Мол "Димитровград" вече си има люлински филиал!Честито!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
200 000 живеят в Люлин.Това е колкото голям български град.Инвестицията ще е повече от добра, помнете ми думата.
21
4
 
9
 
! Отговори
зори преди 9 години
ААА, БРАВО!!! Чудехме се на Люлин какво му липсва, пък то било СУПЕР МОЛ!!! ДА СЕ ГОТВИ ФИЛИПОВЦИ!!!! ВСИЧКИ *** С РАЗДАДЕНИТЕ ОТ ПРОДАЖНИЦИ ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ И С ПО 20 ДЕТСКИ - ПРАВО В МОЛА!!!!
20
2
 
11
 
! Отговори
meri преди 9 години
Може ли някой да ми отговори колко човека влизат в тези поне 20 мегамолове само в София??? И дали случайно тези мегаструктури не са фасада за нещо друго??? И понеже ни смятат за продажни и ***, май номера минава!!! Иначе как да ни обяснят, че моловете станаха повече от жителите????
19
2
 
24
 
! Отговори
българин преди 9 години
Ще крещя с пълно гърло "Браво!Честито!..." тогава,когато някой някъде в милата ми Родина,открие завод за българско производство!!!При гадния социализъм купувахме в Англия,Франция,Италия най-качествени платове,бельо и обувки с надпис Made in Bulgariа.Сега продаваме *** им за мизерни заплати...Бели роби...
18
2
 
20
 
! Отговори
кирилова преди 9 години
Не знам колко пари са глътнали от общината чиновниците, но мола тотално задръства целия квартал с коли, защото паркингът е измислен зловещо зле и вече всички селяни паркират отвън и е просто ад. поредната глупост в София недомислена инфраструктурно
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига глупости! Не се карайте за такива комични неща! И без това повечето хора в Бг не са в цветущо положение, няма смисъл от излишни конфронтации за нищо!
16
1
 
18
 
! Отговори
ни преди 9 години
Алоо паркинг 600 места та зимата толкова пенсионери ша са натикат да се топлят вътре.Австриците хабер нямат.
15
3
 
12
 
! Отговори
констатация до руди преди 9 години
Внимавай Руди, имам пистолет и ще те гръмна в г*за! Люлински ***!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 22Ако ще носиш нож, като оня *** на 19 години дето преди няколко дни се среща именно от нета с негов връстник и го убива, няма смисъл да се среща с теб човека.... За к'во да идваш на престрелка с нож? Няма смисъл.
13
12
 
1
 
! Отговори
Руди до констатция преди 9 години
Искаш ли да се срещнем прд 121 блок в Люлин 10 към 19 часа да ми го кажеш това на 1 метър от мен а.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в Абу Даби има 1 мол и само 2 бензиностанции, явно са много зле там, щом в София има 9 мола (за сега) и N броя бензиностанции. Ама какво да ги правиш, араби!
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
водят се че са австрийци, иначе са наши мутри перачи на крадени пари
10
2
 
33
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Ти пък, какъв завод, нали целта беше да ни се вземат пазарите и да се разрушат предприята, за да станем обикновени консуматори, затова и само молове строят.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Девети мол в София! А кой ще плаща наемите, кой ще пазарува? Или така са изпрали парите, че при реална цена от 1млн, са изписали по фактури 30млн за строежа? Примерно.
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да е далеч момента в който ще има по 2-3 магазина втора употреба в моловете !

Спонсорирани публикации