Руска банка иска да купи ТБ „Виктория“

МФ: Решенията за сливания и придобивания в банковия сектор взима БНБ
Обновена: 20 окт 2014 16:13 | 20 окт 2014 16:13,
20
Руска банка иска да купи ТБ „Виктория“
Снимки: Банк Российский Кредит

 „Банк Российский Кредит“ иска да придобие Търговска банка „Виктория“, потвърждават за Investor.bg появилата се в публичното пространство информация от Министерството на финансите (МФ).

От пресцентъра обясняват, че в действителност руската банка е изпратила уведомление до ведомството. Такова трябва да е постъпило и в Българска народна банка (БНБ), тъй като именно управление „Банков надзор“ разглежда подобни предложения, одобрява и разрешава сливания и придобивания в банковия сектор.

Според МФ именно централната банка трябва да изрази становище относно интереса на „Банк Российский Кредит“ за покупката на ТБ „Виктория“. Конкретни финансови параметри не са известни, като не е ясно и финансовото състояние на кредитора, част от групата на Корпоративна търговска банка.

Двете кредитни институции са под специалния надзор на БНБ вече четвърти месец. Днес е крайният срок, който БНБ постави на квесторите и одиторите на КТБ да представят оценката си за качеството на активите на банката. До 31 октомври пък те трябва да внесат и отчет за капиталовата адекватност на КТБ на база изготвената пълна оценка на активите.

Именно след наличието на пълна информация за финансовото положение на цялата банкова група може да се коментират вариантите пред двете банки.

ОАО „Банк Российский Кредит“ е създадена през 1990 г. и се търгува на Московската фондова борса. През 2013 г. притежава активи за 75,212 млрд. рубли (1,44 млрд. евро) при малко над 34,467 млрд. рубли през 2012 г. Годишната печалба възлиза на 298,2 млн. рубли (5,7 млн. евро.) при 94,3 млн. рубли през 2012 г.

Развитието на казуса с КТБ следете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ТБ „Виктория“
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Никога няма да ни оставят на свобода.
10
8
 
5
 
! Отговори
СССР преди 9 години
Руснаците ще изплащат влоговете в рубли!Абе сичко ще си признаете руски агенти от БСП-ДС!Той оня *** приватизатор Костов не е последния агент на КГБ-ДС.Руския окупатор редовно си ограбва губернията БГ благодарение на такива еничерски ***.А ИНТЕРПОЛ са срам за ЕС Щот не могат да фанат един Червен *** който дава само интервюта по медиите.Да си назначат поне един журналистин да им фаща бандитите поне кат са толкоз некадърни
9
12
 
7
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Руската мафия няма работа в България.От тях по големи варвари може да са само ислямистите.Що се натискат за бизнес в ЕС? Ами да си стоят в страна огромная пълна с голи колхозници.
8
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хамериканците натегнаха бурмите на най-големите руски банки и те започнаха да се ослушват как да се промушат през ембаргото!
7
3
 
12
 
! Отговори
Чукча читател преди 9 години
Как пък не се намери една американска банка да иска да купи нещо наше. Замисляли ли сте се? Отговорът е само един. Те си пазаруват на едро политици, а ония ни управляват. Факт!
6
3
 
4
 
! Отговори
Наум преди 9 години
До Анонимен : Какви рубли , Какви 5 лева?Останалите други Банки в евро ли плащат влоговете като са 100% чужди?...
5
3
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Няма да им позволят. Руските банки почти не се допускат на българскят пазар. Виж със западни е пълно, нямат изброяване. Какво да се прави, демокрация.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците ще изплащат влоговете в рубли.
3
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак братушките ще помагат, то е ясно...............и с какво толкова са ти помогнали досега "братушките" ... освен с комунизъм, и мафия ... ,*** !!!
2
17
 
16
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Абе сичко ще си признаете руски агенти от БСП-ДС!Той оня *** приватизатор не е последния агент на КГБ-ДС.Руския окупатор редобно си ограбва губернията благодарение на такива еничерски ***.
1
27
 
23
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Не е възможно. При другаря Путин (вечна слава) банки няма. Има православно-славянско самозадоволяващо се общество, в което всички са равни и никой няма повече от другия. Няма монополи и тем подобни еврогейско-американогейски, капиталистически, либерастки, ***, дяволски инструменти за подчинение на свободното пролетарско население

Спонсорирани публикации