Макдоналдс отчете отлив на клиенти

Засилва се конкуренцията на по-здравословната храна
21 окт 2014 18:13, Александър Попов
21
Макдоналдс отчете отлив на клиенти
Снимка: Reuters

Американската верига за бързо хранене Макдоналдс обяви, че печалбата и продажбите й са се понижили на фона на намаляването на клиентите в глобален мащаб, предаде Асошиейтед прес.

Продажбите са се свили с 3,3 на сто в света и в САЩ през третото тримесечие, съобщи компанията. В региона, включващ Азия, където голям доставчик на Макдоналдс бе показан по телевизията как препакетира говеждо месо с изтекъл срок на годност, спадът е с 9,9 на сто.

За отчетното тримесечие приходите са намалели до 6,99 млрд. долара спрямо очакванията на Уолстрийт за 7,23 млрд. долара. Чистата печалба е намаляла до 1,07 млрд. долара или 1,09 долара на акция.

С отчитане на еднократните разходи приходите са били 1,52 долара на акция, което е над очакванията на анализаторите за 1,37 долара на акция.

"Резултатите ни са под очакванията по всички показатели", заяви главният изпълнителен директор на концерна Дон Томпсън.

Компанията, която има над 35 000 заведения в света, посочи, че очаква предизвикателствата да продължат и през текущото тримесечие и глобалните продажби да отчетат спад и през октомври.

Макдоналдс се бори да задържи клиентите си в САЩ на фона на засилващата се конкуренция и изместването на предпочитанията към храна, която се оценява като по-здравословна.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Макдоналдс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полека полека им се отварят очите на хората, каква помия е всъщност "бързата храна" и хамериканския стил на живот, който води само унищожаване на здравето, затлачване на организма с ***, инсулти, инфаркти и рак.
13
1
 
26
 
! Отговори
Най-накрая:) преди 9 години
Да се готви Кока кола, всички sugarless продукти с аспартам и т.н...Цигарите и алкохолът поне открито се знаят, че са вредни, а тези се правят на полезни за човека..Така че, да минават в историята....
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11...новото поколение храни, които може да оставиш като наследство и на пра-пра внука си!..---и то буквално ,и тя няма да се развали защото е химия и пластмаса !
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ganio razbiral i ot zdravoslovno hranene. Smqh v zalata...
10
3
 
12
 
! Отговори
ПорЦелан преди 9 години
До хронист - 8ми Ами този здравословен шит го измислиха в Шатите! Руснаците ядат и особено пият каквото има. Иначе в Щатите там където няма компактна маса имигранти и особено туристи може да видиш под един покрив КФЦ, Бъргър Кинг и Макдоналдс и вътре няма жив човек, затова пък в нормалните ресторанти няма места и ти дават пейджер за да ти съобщят като се освободи място или ти пращат СМС - и това с резервация.
9
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МКдоналдс е вкусна и неразваляща се храна, дори ако нямаш хладилник! Това е храната на храните и бъдещето ще покаже, че органичните продукти нямат място в търговските вериги, а само в колхозните пазари. МКдоналдс са пионери и основатели на новото поколение храни, които може да оставиш като наследство и на пра-пра внука си! Цената е смешна, за нещо което може да те надживее и да остане в историята- след време техните сандвичи ще се продават като антиквариати, колкото по-стар, толкова по-скъп!
8
33
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Руския начин предполага по радикални методи ,предимно глад и мизерия докато в един момент сам си сложиш края без да има значение какво си ял.
7
5
 
41
 
! Отговори
хронист преди 9 години
Т.нар. "американски начин на живот" с неохота се отправя към битието с все колтове, кока коли, фордове, лъжи, насилие, арогантност, демонокрация, толерастия, двоен стандарт и пр. ***.
6
3
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Финансите ни предполагат предимно гладолечение,което не пречи при първа възможност да се нахвърляме с пръжки
5
3
 
61
 
! Отговори
потребител преди 9 години
само пуберите ядат по тези места.Купчина хляб, украсен с половин листо салата, преполовено кюфте и много хартия. А за питие нещо сладко с аромат на нафта.Какво да обяснявам повече.Да ви е сладко!
4
4
 
26
 
! Отговори
любознателен преди 9 години
А, Кокаколата как е, върви ли й бизнеса.
3
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е че една..макар и малка част от хората се е опомнил и е спрял мляскането на кожи, картон и копита в заведенията им
2
8
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При положение,че продуктите им са доказано нездравословни,доказано вредни,аз се чудя защо до сега не са забранени изобщо за продажба..?!?!?!?
1
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нали от април месец Макшит започна да използва ГМО продукти и в европейските си вериги...