Еврофондовете допълват инвестициите в икономиката

Проекти за 1,5 млрд. лв. ще се завършат догодина, заяви Павлова
3 дек 2014 19:35,
16
Еврофондовете допълват инвестициите в икономиката
Лиляна Павлова на Български икономически форум. Снимка БТА

Еврофондовете трябва да допълват инвестициите в икономиката, каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по време на откриването на Български икономически форум (БИФ) на тема „България по европейския път към 2020“.

Поради тази причина правителството си поставя задача да отблокира средствата по оперативна програма „Регионално развитие“, а чрез стартирането на програма „Региони в растеж“ ще се даде глътка въздух на българската икономика, добави тя. Целта е подобряване на средата за правене на бизнес и привличане на инвестиции с помощта на държавата.

Регионалното министерство ще работи по три основни направления – създаване на национален фонд за енергийна ефективност, инвестиции в инфраструктура и за водни проекти, коментира Павлова.

По нейни думи парите от програмния период 2014-2020 г. стигат само за един проект – магистрала „Струма“. Ето защо ще се работи в посока Законът за публично-частното партньорство да бъде превърнат в практически инструмент.

Павлова каза, че чрез създаването на Фонд за публично-частно партньорства за инвестиции в инфраструктура ще се излезе от рамките на еврофондовете и ще се разчита на допълнителен ресурс.

„Независимо от бюджетните параметри догодина ще завършим проекти за 1,5 млрд. лв.“, разкри Павлова. Тя добави, че правителството ще предостави повече възможности за малките и средни предприятия да участват в проекти.

Още за икономика четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
gdfer преди 9 години
До кога ще слушаме глупости от този тлъст екземпляр ???!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лиле, Лиле.... :)Само за ценители! :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
микрофона!
8
0
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
А на бас, че магистрала марица няма да тръгне догодина.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЖИВКОВ ЗА 45 ГОДИНИ СРЕЩУ 8 МИЛИАРДА ДЪЛГ ПОСТРОИ БЪЛГАРИЯ тия лъжат за една година колкото Тошо за 45 и вземат пак 8 милиарда дълг с които нищо не строят.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тлъстата трътка да спре да лъже.Омръзна ни с клишетата си.Нищо не прави освен да говори.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тая каква уста е отворила за еврофондове и за пари въобще.Как ще се нагуши само,не е истина.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКЕ МНОГО НЕЖНО ГО ДЪРЖИШ ТОЗ МИКРОФОН. СТИСНИ ГО МАЛКО ДА МУ ИЗЛЕЗНЕ МАЯТА.
3
0
 
6
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Нищо конкретно, пак бла бла !Коя икономика ? Ще инвестирате с 1.5 Милиарда Какво ?Защото нашите деца продължават да се махат , " заради инвестициите в икономиката ви ".Ще дадете ли отчет колко работни места са това ??? Не разбирасе !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК ЩЕ СЕ ДЕЛКАТ ИНВЕСТИЦИИКИТЕ И В КОИ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИЧКИ ЩЕ ОТИДАТ? ЩОТО ЕДИН ПРИЯТЕЛ КАНДИТСТВА СЪС СТРАХОТНА ПРОГРАМА С КОЯТО ЩЕШЕ ДА ОСИГУРИ 1000 РАБОТНИ МЕСТА ОБАЧЕ МУ КАЗАХА ЧЕ ПРЕДИ НЕГО ИМАЛО ДРУГИ ДРУГАРИ И ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧАКА. А ТОЙ ДОКАТО ЧАКА ОТИДЕ В ЧУЖБИНА И ЗА ЕДНА СЕДМИЦА УРЕДИ НЕЩАТА И ОТВОРИ ТЕЗИ РАБОТНИ МЕСТА В ГЕРМАНИЯ.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои инвестиции в икономиката?