Чуждият одитор разследва 20 кредита от КТБ

Атакуват 7 прихващания за 31 млн. лв. на една фирма
29 юни 2015 18:21,
6
Чуждият одитор разследва 20 кредита от КТБ
Снимка: архив Ройтерс

Международната компания Alix Partners, която бе наета да проследи и върне активи на КТБ, проверява 20 кредита в банката. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците Росен Ангелчев и Лазар Илиев за периода 22-26 юни, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Още по темата
Проверяваните кредити остават неиздължени на КТБ. Разследването е насочено както към получателите на заемите, така и спрямо свързаните с тях лица.

Синдиците атакуват 7 прихващания, осъществени само от една фирма, с общ материален интерес за над 31 млн. лв, става ясно още от седмичния отчет.

Поради спазването на банковата тайна наименованието на фирмата не става ясно. През предходната седмица (от 15 до 19 юни, включително) синдиците на банката са оспорили 19 прихващания за близо 5,7 млн. лв. също само срещу едно предприятие.

През миналата седмица по сметките на КТБ са постъпили 151 653 лв. Сумата е по-малка от събраните от Ангелчев и Илиев 1,209 млн. лв. през предходната седмица. От последния им отчет е видно, че 27 968 лв. са били погасени на каса, 103 007 лв. по банковата сметка в левове в обслужващата банка, други 2 786 долара – по сметката в щатски долари, а 8 088 евро са постъпили по евровата сметка.

В отчета на Alix Partners се казва още, че продължават със събирането на доказателства от външни източници, свързани с разследването, като до сега са получили значителна по обем електронна информация от банката, част от която използват в технологията по проследяване на финансовите потоци в рамките на своята дейност.

Още за отчета на одитора четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: КТБсиндициприхващания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АлексАлекс всичко е предварително скроено и тропосано.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С една дума нищо. Банкова тайна се пази за крадци . Да си пазим крадците че ще ни потрябват. Пеевски чрез майка си и фирмите е дръпнал милиончета за фесовете. Разслкдващите ще си вземат паричките рушветите а народа да мизерува и плаща мафиотски комбини
2
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Мдааааа, като е външен одита и не могат да го подкупят май ще замирише до небето. Много съм учуден че са позволили подобно нещо, май ще горят доста бушонни длъжности.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BRAVO.MNOGO PARI SA VARNALI V KASATA NA BANKATA.TA TOVA SA 10%OT ZAPLATITE I KOMISIONNITE IM.

Спонсорирани публикации