Мтел: С blizoo ставаме вторият тв доставчик!

Почти 90% от домакинствата в България имат платена телевизия
31 юли 2015 10:22, Елена Кирилова
21

В момента пазарният дял на Мтел на телевизионния пазар е около 5% от всички домакинства в България. С придобиването на blizoo обаче телекомът ще стане вторият телевизионен доставчик в страната веднага след Bulsatcom, заяви в интервю за Investor.bg главният изпълнителен директор на Мтел Танасис Кацирубас.

По данни на Telekom Austria, която е компанията майка на Мтел, blizoo има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги и има приблизително 373 000 клиенти, които получават фиксирани гласови, интернет и ТВ продукти чрез DOCSIS 3 технология. Като цяло blizoo покрива 1,3 млн. домакинства.

"От една страна, това ни дава много възможности, но е свързано и с много задължения", казва Кацирубас.

Според мениджъра тв пазарът в България е сред най-интересните в Европа. От една страна – има голямо навлизане на платените услуги - почти 90% от домакинствата имат платена телевизия, докато средно в Европа този дял е 60%.

Освен това 40% от телевизионните услуги са предлагани от малки регионални играчи, като говорим за 300-400 играчи.

"Това е типично за България, но не и за други страни. Вярваме, че трябва да подобрим качеството, да увеличим съдържанието, за да се отличим от конкуренцията", коментира той. 

Още за плановете на Мтел за blizoo и за развитието на оператора четете в цялото интервю с Танасис Кацирубас в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Танасис Кацирубас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигорно близажии оправете си аналога бре половината са на снежинки
17
0
 
0
 
! Отговори
Gipsi преди 8 години
То сигорно в малкия град балъците са бол *** не ядем доматите с коловете
16
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
Само дето някой *** *** на теленор интересно мие докога щее това
15
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Към близу съм още от времето, когато се казваха ЕстНет. Абсолютно винаги в центъра на София е имало проблеми. Единственото хубаво нещо е, че IP адреса ми е статичен, без да плащам за такава услуга.Иначе са мърди и мърлячи. Не се учудвам, че ментел ги купува.
14
0
 
1
 
! Отговори
силистра преди 8 години
аз съм към нетуорк и съм много доволен -цифрова -200 канала и 50 мв интернет общо 25 лв на месец,непрекъсва и не накъсва телевизията и интернета.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоростта ми е 3 мб/сек в най-добрите дни. И не е от безжичния, защото и на кабел съм със същата скорост. Имам съсед,който е на същия план,но скоростта му достига 8-9 мб/сек. Писна ми да се разправям, и да ми пращат все един и същи ***.Това което не мога да се оплача е, че след като скриха кабелите в стените на входа, не ми е спирал нета от 3 години.
12
0
 
1
 
! Отговори
Do gra преди 8 години
И каква ти е била скоростта? Да не би да е била тази, за която си платил? Аз що файлове свалих през интернета на Близу. 30-40-50 гигабайта файл го свалях за нула време. Твоите 50 мегабита, падат почти наполовина ако ползваш безжична връзка. Сега съм на друг доставчик и ми се палче за скоростта на предишния ми интернет, а сегашният дава 65 мегабита.
11
1
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 8 години
С чиста съвест бих ви посъветвал да се включите към Близу, но сега бих ви посъветвал обратното - никога към Ментел. Нямах никакви проблеми с Близу и предшествениците им от 1992 година досега. В последните 3-4 години, даже нямаше никакво прекъсване на интернета или на телевизията.
10
0
 
5
 
! Отговори
User преди 8 години
Монополчето е хубаво, особено като елиминираш конкуренцията!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще стане същото, каквото стана с услугите на Мегалан - просто пропаднаха. Без свястна поддръжка, прекъсвания, бедна схема, липса на HD канали. Преместих се на друг доставчик преди 8 месеца и вече забравих какво е да си клиент на Ментел. Хора, сменяйте го навреме този оператор, нищо не остава читаво в него.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М-тел скоро ще разбере какво се случва , щом се отказват да са спонсор на Левски.
7
3
 
16
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 8 години
НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙТЕ КЪМ Blizoo!!!!! Аз се бях прецакал преди време! Тия хора за кабелна телевизия не са и чували! Прекъсва, каналите се преподреждат изменят скриват и какво ли още не! Като се обадиш за проблем имаш чувството, че ти си виновен за това, че телевизията им се е скапала! НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙТЕ КЪМ Blizoo!!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Аз бях доволен от Близу - имах допреди 2 месеца телевизия, интернет и фиксиран телефон, но се преместих и съм на други доставчици - Близу нямаха покритие на новото място в центъра на София. Сега се оказва, че е било за добро - с МенТел никой не е прокопсал.
5
2
 
10
 
! Отговори
asdf преди 8 години
ха ха хора усещайте се на време , бягайте от тяхмоите впечатления от тяхблизу-платих 3 месечни такси за да се оттърва от тях, а дори не ми доставяха услуга (интернет)мтел-откакто ги напуснах се родих, вече имам само 1 телефон с необходимите ми услуги, без да плащам големи сметкимоят съвет към потребителите - ползвайте услугите на местните оператори, така подкрепяте местната икономика за да има конкуренция. за сравнение погледнете пазара на мобилни комуникации, там дали има конкуренция-предлагат идентични пакети с близки цени, разбира се на мтел са най високи цените
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Близу са супер зле, не знам как МТЕЛ са се решили да ги купят.
3
0
 
20
 
! Отговори
знайко преди 8 години
А кво стана с ефирната цифрова телевизия?!Излъгаха хората че ще има 20/30_се програми,само ги набутаха с тия цифрови декодери по 50/60_се лева и накрая НИЩО...
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ставате най-старателно избягвания доставчик на каквото и да е!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези обирджии въобще да не обаждат

Спонсорирани публикации