Пак се заговори за руски реактори у нас

Ще е по-изгодно, отколкото един, смята проф. Атанас Тасев
11 авг 2015 21:23,
86
Пак се заговори за руски реактори у нас
Снимка: bgonair.bg

Ако България продължи да развива ядрената енергетика, трябва да бъдат изградени не е един, а два реактора по руската технология. Тази позиция изрази пред телевизия България Он Ер енергийният експерт професор Атанас Тасев.

По думите му има няколко причини те да бъдат два от една и съща технология. Според него така ще излиза по-евтино, има редица съоръжения, които могат да бъдат общи и за двата реактора.

Проф. Тасев изтъкна, че и когато единият реактор се ремонтира, другият реактор може да му помага с пара, със сгъстен въздух, с електроенергия.

"Ако говорим за нови реактори в България, това означава 7 и 8 блок на Козлодуй или 1 и 2 на площадка Белене, която е сертифицирана, но има мораториум върху строителството на проекта, уточни експертът.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
28
 
! Отговори
Иван преди 8 години
България без евтина енергия няма добро бъдеще. Ако сме умни трябва да използваме руските реактори. За сега сме глупави, защото нищо не правим по енергийните въпроси, а само вдигаме цената на енергията.
10
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИзобШо неаме нужда ни от американси ни от ушанковци! Имаме си всичко, и не ни трябва атомна замърсяваща енергия отживелица. Които има акъл и желание ще си набави ток чрез слънцето (например) а не роб на крадливците, които ни точат през сметките за ток!!
9
6
 
32
 
! Отговори
ДО 7 преди 8 години
По далеч , ама двата руски реактора за АЕЦ Белене струват по евтино от един американски за АЕЦ Козлодуй, плюс това руснаците си вземат отработеното гориво а краварите не го щат.
8
6
 
26
 
! Отговори
нн преди 8 години
Енергетиката иска мозък. 20 години напред проектираш и работиш като пчеличка. След 5 години България ще закъса. Няма да има и ток за осветление, а камо ли да продава. Лоша политика, слаби политици, непукисти. След 5 години тях няма да ги има. Това е лошото, няма кой да отговаря. Жалко, това е капитализма, ден за ден. На момента каквото свърша, бъдете благодарни. След мен потоп.
7
9
 
22
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Колкото по далече от наркомано-седерастка София, толкова по добре за мен
6
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-далеч от пияните ***, толкова по-добре за бъдещето на България.
5
5
 
34
 
! Отговори
въпрос към номер 4 преди 8 години
Защо реакторите с най евтина енергия на АЕЦ работят с намалена мощност а тези с перките с панелите и американските тецове работят на пълна мощност, въпреки че тока им е най скъп.
4
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя май е тръгнал по стъпките на гоце - лобизъм от всякъде. И в момента ако погледнете ЕСО Козлодуй работи с намалена мощност. чий че ги крепим още 2
3
14
 
42
 
! Отговори
непукист преди 8 години
А не може така професор Тасев краварите и *** веднага ще ви обявят за *** нищо , че до колкото си спомням и комшиите ни не "знайно" защо ще строят руски реактори ,а не по технология на Уестингхаус .
2
12
 
40
 
! Отговори
нн преди 8 години
След дъжд качулка. Руснаците ще искат ли, господин професоре? Вече не им пука за България, ние сме им врагове, не го ли разбрахте?
1
37
 
20
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
Мине се ,не мине 2-3 месеца и пак се пробват да ни пробутат БеляНе...и неговата цена е като на златният южен паток - два пъти по-скъп е бил Южния, от турския пАток ....правете си сметка кои са им братята на руснаците

Спонсорирани публикации