България е №1 аутсорсинг дестинация в Европа

Секторът е един от най-бързо развиващите се
9 окт 2015 20:01, Екип на Investor.bg
22
България е №1 аутсорсинг дестинация в Европа
Снимка: Reuters, архив

България е призната за аутсорсинг дестинация на годината според 2015 European Outsourcing Awards (Европейските аутсорсинг награди), организирани от британската National Outsourcing Association, съобщиха от Българската агенция за инвестициите.

Оттам припомнят, че страната ни беше номинирана за една от трите най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и Южна Африка. На церемония в Лисабон, провела се на 8 октомври, България е била обявена за водеща дестинация за сектора, става ясно още от съобщението.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната. Софтуерната индустрия вече формира 1,74% от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600%.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, като само за последните 12 месеца, до средата на годината, техният брой е 41 000.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място с членството в ЕС, посочват от БАИ.

Още икономически новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: аутсорсингЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
смтнвмтнв преди 8 години
Пълни лъжи! Отделно си личи, че който го е писъл изобщо не е в час не нещата. Полша, Унгария, Словения, Естония са доста по-предпочитани дестинации - защото е работната ръка е по-евтина, добрите - специалисти също са сравнително по-евтини, имат преференциални данъци по сектори, нивото на корупция е значително по-малко и имат предвидима политическа обстановка. Да не забравим, че нямат проблем с образованието и демографският срив. Е сами преценете дали си струва да си изнесеш част от бизнеса тук..
15
0
 
0
 
! Отговори
Kalem преди 8 години
Lajete.
14
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Дано и тази индустрия не се провали както туризма с презастрояването.Тук може да се провалим, ако в стремежа си да се докара следващата фирма да се предлагат неразумно ниски заплати както в повечето сектори в България.Работодателите се забравиха и си мислят, че българина може да живее с 500 лева на месец.Да не забравят само. че възрастните хора оставащи у нас нямат много широка потребителска кошница, така че не се стискайте чак толкова да плащате минимална заплата от 1000 лева и средна 2000лв
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, обаче да си в челото на такава класация означава, че освен беден си и много ***.Вижте кой е начело на държавата и всичко става ясно.
12
0
 
5
 
! Отговори
Модерна работа преди 8 години
Аз обичам кюфтета с доматен сосинг и зелена салата с лимонов дресинг. И въобще съм един модернинг бай Ганьоинг и никога не ям шкембе чорба с лют пипер, оцет и чесън, а само субпродуктен супинг с хот чилинг, винегретинг енд гарликинг.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това изобщо не е за гордост! Аутсорсингът винаги се прави в страни/региони, където работната ръка е евтина и в същото време достатъчно гладна, за да върши черна работа за стотинки. Това е позор, а не повод за гордост!
10
7
 
9
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 години
ТОВА НОВИНА ЛИ Е ИЛИ СРАМ? КЪДЕ СЕ "АУТСОРСВА"? КЪДЕТО СТАНДАРТ И ВСИЧКИ Е НАЙ-НИСКО!!! ПРЕДИ БЯХА ЖЪЛТИТЕ..СЕГА СМЕ НИЕ..
9
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Браво! А хейтърите ще хейтват.
8
1
 
4
 
! Отговори
? преди 8 години
Аутсорсинг*Даже не мога и да го напиша....
7
0
 
7
 
! Отговори
? преди 8 години
Някой ще каже ли какво значи аутосорсинг? Това какво животно е? Яде ли се, пие ли се???
6
0
 
17
 
! Отговори
BG преди 8 години
"Поздравления" на журналистите - от цялото заглавие само България не е чуждица !!! Предлагам да почнете и нея да я пишете като "Бългерия" и та да бъдете супер фешън пипъл и френдове и да не се мъчите с "гадния и ***" български език !!! Или поне каквото е останало от него заради такива .... като вас !!!
5
1
 
13
 
! Отговори
дядомраз преди 8 години
Ама,че грозна чуждица! Аутсорсинг.
4
2
 
3
 
! Отговори
супер компютъра преди 8 години
Не ще отварят Правец на Бай Тошо Сорса хай тек индиеца на Балканите те и на туризма му таковаха маийчината ......... за нова година по една баничка с боза и турски сериал , новините може и на руски , заплатите в китайски юани .
3
0
 
22
 
! Отговори
до ИТ преди 8 години
ИТ сектора у нас се развива точно защото държава доста трудно може да пречи,.т.е. на политиците им е трудно да крадат от там. Е, знам за някои фирми, които също се хранят от обществени поръчки, но 97% работят с чужди клиенти.Но, да не подценяваме родните политици, скоро и за там ще измислят някоя врътка.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама няма ли да връщаме Кремиковци и завода за полупроводници?
1
2
 
9
 
! Отговори
Ганьоооооо преди 8 години
К'ва е таз' корекомската дума, бе? Пъъъъъъй, таки модерни се извъдихте тука с тези"Фносните" думи...

Спонсорирани публикации