Зукърбърг закръгли богатството си на $47 млрд.

Повече от 1 млрд. души вече ползват социалната му мрежа
20 ное 2015 14:04,
30
Зукърбърг закръгли богатството си на $47 млрд.
Снимка: архив Reuters

Марк Зукърбърг вече е горд притежател на рекордните $47,1 милиарда, което го прави повече от четири пъти по-богат от втория най-богат човек в САЩ под 40 години, пише британският "Telegraph".

Основателят на Facebook зае първо място в класацията на Форбс за 40-те най-влиятелни предприемачи в САЩ.

А междувременно Facebook отбеляза поредната си рекордна година. Вече над 1 милиард души използват социалната мрежа всеки ден, а клиповете в сайта се гледат над 8 милиарда пъти на ден.

Възможността да се рекламира в мобилната версия в последните години беше причина печалбите на компанията да достигнат $4,5 милиарда долара за последното тримесечеие на 2015.

Дяловете на Facebook достигнаха рекордните $109 за акция по-рано този месец, скок с 39% от началото на годината. Сега пазарната стойност на компанията възлиза на $297,3 милиарда.

Зукърбърг, който основава Facebook през 2004 година, след като отпада от Харвард, притежава около 30% от компанията. Междувременно 8 от 10-те най-богати предприемачи в листата на Форбс са свързани по един или друг начин с Facebook.

На второ място в класацията е съоснователят на Facebook Дъстин Московиц, който през 2008 напуска компанията за да основе своя собствена, но все още притежава дялове от социалната мрежа.

На трето място е Ян Кум, украински бежанец, който се мести в САЩ едва 16-годишен. През 2009 той основава WhatsApp, което по-късно беше купено от Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Чоки преди 8 години
Ще ядеме хапчета,пълни с ,,витамини,,и съдържащи вещества които ще стимулират поведението ни.основани на базата на дрогата,не взимаш ли изпадаш в абстиненция.отдавна телевизията е дрога за повечето,сега сменят храните,после въздухът и накрая ще контролират хората изцяло,чрез чипове команди,впръскващи необходимото вещество директно. И още колко ли много неща от световният ред ни чакат,даже не съм се и замислил.
15
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
много мие страано гледам един кабел на виваком и откам него два кабела на кабелната инересно мие тия техници спят ли или си вардят ***
14
0
 
6
 
! Отговори
СТАЛИН преди 8 години
КОЛКО ТАНКА ПРОИЗВЕЖДА ФЕЙСБУК ЧЕ Е ТОЛКОВА СКЪП И ВАЖЕН
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така се закръгля
12
3
 
9
 
! Отговори
Mess преди 8 години
важно е да не забравяме че ковчега няма джобове...а всички натам отиваме в един момент
11
2
 
5
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До от Сидни Ав$тралияНе мога да повярвам, че най-накрая прочетох нещо смислено от теб. Прав си... Въпроса не е колко милиарда има Цукерберг на хартия, а кой е готов да ги извади и да му ги даде...
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова скоро ще ядем виртуална храна, ще плащаме виртуално и ще имаме един перфектен виртуален свят. Има и други социални мрежи, но понеже нещо постоянно ти го налагат, трябва да го приемеш. И ако не използваме социална мрежа какво ще стане? Няма да могат да ни наблюдават и знаят какво правим? "1984" на Оруел ряпа да яде.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повярвай ми, тези пари са реални. Аз всеки ден прекарвам поне 2-3 часа във Фейса. През по-голямата част от времето си чата с приятели, които и те са във Фейса. Така че не го мисли Зукърбърг, ако има някакъв финансов проблем аз съм готов да му дам 20-30лв, за безплатното удоволствие, което ми е давал години наред. Предполагам, че милиони други хора са склонни да си плащат, за да се наслаждават на Фейсбук.
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 милиард роби копаят във виртуалните ферми на Зукербург.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Научете се поне как се пише "милиард"! Неграмотници!
6
9
 
9
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
Сиднииии трябва да си пълен *** на имаш 47 милярда и да ги сложиш в банка на лихва или под леглото.На милярдерите парите се въртят постоянно ,акции ,активи ,инвестиции и прочее ...!!!-----------абе мозък НЕ съм казал ДА ГИ ДЪРЖИ в банка а да ги сложи в личната си сметка и да покаже бордерото на което пише 47 милярда.Защото никога няма да ги има тия 47 милярда, какви акции активи инвестиици говориш това не са РЕАЛНИ капитали а виртуални балони които никога нямат капитализация от 47 милярда
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е човекът на си има милиарди. $47млрд дори са малко, при случай, че всеки ден всеки един от нас се облъчва поне за 10-20 мин във Фейса. А след 2-3 години, които Фейсбук вече ще е като наркотик, ако сложат една такса от 10-20 долара на месец, за 1 година състоянието ще му се утрои.
4
2
 
12
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Не подозирах че 47 е кръгло число. Но 47 милиарда явно е :)
3
1
 
4
 
! Отговори
вдишването преди 8 години
Няма достатъчно пари за да го купи,съжалявам...
2
3
 
10
 
! Отговори
до Сидни преди 8 години
Сиднииии трябва да си пълен *** на имаш 47 милярда и да ги сложиш в банка на лихва или под леглото.На милярдерите парите се въртят постоянно ,акции ,активи ,инвестиции и прочее ...!!!
1
3
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Марк Зукърбърг основа фейсбук след като отпадна от Харвард.Бил Гейтс също основа Майкрософт след като отпадна от Харвард ,години по късно му подариха диплома по заслуги.Явно пътя към неизмеримото богатство е да бъдеш изключен от Харвард!!!