Бизнесът ще търси повече киберсигурност

Мишена продължават да са данните на потребителите
24 ное 2015 11:30, Бойчо Попов
1
 Бизнесът ще търси повече киберсигурност
Лекс ван Дам. Снимка: Личен архив

Светът е изправен пред увеличена терористична заплаха, а т.нар. престъпност на белите якички превръща в своя мишена данните на потребителите. Пример са кибератаките над веригата супермаркети Target в САЩ и тези над телекома TalkTalk в Обединеното Кралство.

"Ще има по-голямо търсене на решения за киберсигурността, които да защитават бизнеса и потребителите“, смята хедж фонд мениджърът Лекс ван Дам в интервю за Investor.bg. Tой става световно известен през 2009 г., когато участва в сериала на BBC 2 Million Dollar Traders и инвестира 1 милиона долара от собствените си средства, като обучава участниците, които никога преди това не са търгували на международните фондови .

„Като хедж фонд мениджър и професионален трейдър от повече от 20 години съм виждал всичко. Пазарите се променят непрекъснато и трейдърите имат нужда от обучение“, каза още ван Дам. „Светът днес е много по-различно място в сравнение с преди 10 години и е много важно всеки да има основни познания за това как да управлява спестяванията си и колко е важно да инвестира за пенсията си. Все пак има много предимства за хората, решили сами да управляват своите собствени инвестиции, вместо да плащат на посредник за резултат, който те сами биха могли да постигнат с подходящото обучение“ INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на Делтасток - генерален спонсор, Пощенска банка - основен партньор на форума, както и с подкрепата на ЕЛАНА Финансов Холдинг, финансова група Karoll, Schroders, ActivTrades, Benchmark Finance, Alaric Capital, Българска фондова борса – София, Варчев Финанс и Финаналитика.

Партньори на форума са Асоциацията на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Асоциацията на управляващите дружества (БАУД), Асоциацията на трейдърите в България, Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България. Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване /БАДДПО/.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари