Бизнесът ни иска: "Южен поток" да се размрази

България да привлече отново руските туристи!
26 ное 2015 11:12, Анисия Иванова
57
Бизнесът ни иска: "Южен поток" да се размрази
Архив: Булфото

"Южен поток" трябва да бъде размразен, защото проектът е от полза за България. Това каза председателят на Съвета на директорите на "Приста Ойл Груп" Пламен Бобоков в ефира на националната телевизия Bulgarian ON AIR.

С кризата между Русия и Турция България има уникален шанс - трябва веднага да се пътува в Москва и да се използва ситуацията да се подновят преговорите за руския газ у нас. Може би във варианта, които предложи премиерът Борисов - да се строи газов хъб, предположи Бобоков.

Точно преди 1 година - през ноември 2014, Путин обяви спирането на проекта "Южен поток".

"Икономическата логика на Русия налага продаването на газа, това може да пасне на нашите интереси. Има съгласуване от страна на ЕК, ние трябва да сме инициатори. При нас това липсва", заяви предприемачът.

По негови думи на българския пазар има монопол, който определя цените на горивата. Няма конкурентен внос, който би регулирал пазара, добави той.

Според Бобоков най-големият проблем в българската икономика, за който светкавично трябва да се намери решение, е "таксата задължение към обществото" при цената на тока. По негови думи това оказва директно влияние върху българските производители и прави производството неконкурентно. Бобоков добави, че българският ток е най-скъпият в Европа.

И обратното - като най-голям приоритет в икономиката на страната предприемачът определи плоския данък. "Тази свещена крава не трябва да се пипа", поясни той.

Директорът на "Приста Ойл Груп“ беше категоричен, че е нужна дългосрочна стратегия за прокарване на българския бизнес на международно ниво.

Трябва да има точна и ясна стратегия за пазарите - кой и къде ще ги развива. Правителството трябва да го направи. Никой не обръща внимание на това.

Аз бих инвестирал във външно министерство и нашите представителства зад граница. Те могат да са проводници, чрез които българският бизнес да достигне до съответните държави. Трябва да се определи къде България е конкурентна, подчерта Пламен Бобоков.

По думите му България трябва да създаде условия за идването на руските туристи. Според него страната ни трябва да се възползва от препоръката на руското правителство към гражданите си да не пътуват за Турция и Египет.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgarian ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
15
 
! Отговори
хх преди 8 години
А знаете ли кой е този Пламен Бобоков? Син на високопоставена ***, придобили с брат му държавни заводи ,без да платят и стотинка.Сега им се приискал нов корупционен проект, за да нагушат милиони , които пак всички ние ще плащаме.
18
1
 
22
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Българския бизнес искал!?....БГ бизнес, сбиршина от авантюристи,плячкаджии,мутри под "чадъри" и наследници на партиини криминални и полит престъпници....
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е тоя бизнес?! разни назначени "бизнесмени" ще усвоят парите а ние ще плащаме скъп и пре скъп газ.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е ,че руснаците не искат девирисифицират 40% от дебита на тръбата, атакова е изискването на ЕС за да няма "извиване на ръце" за цената.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6ЮП го спря Орешарски след като ББ му изпрати приятелите си от US ако не си забравил.А нали само преди месец ББ пак се хвалеше, че лично е спрял ЮП и AEЦ Белене, гербераст плиткоумен!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се карайте Южен Поток бе спрян от ЕвроКомисията на която и се Диктуват нещата директно От Белият ДомПринудиха България да се откаже от негоЧрез Орязването На Европейските ПРоГРАМИ и СубсидийИ най лицемерно тук на скоро точно тази Евр.Комисия даде Зелена Светлина на ТУРСКИЯТ ПАТОК
13
1
 
9
 
! Отговори
q23 преди 8 години
какво значи "бизнесът" , кой е тоя бизнес ? , фирми ли са хора ли са ? кои са ? защо го искат ?
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южния поток го спря пишман-експерта Опустошарски
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е па да Ама тогава Турция ще ни насочи Един Друг ПотокНа който му викатИСЛЯМСКИ БЕЖАНСКИ ПОТОКМислите ли че му Стиска на Боко и ***
10
2
 
4
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
хахах ползва от руски суровини , 25 години плащаме за гас бензин и т.н повече от германците
9
0
 
10
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Ще ми привлечете да не казвам какво , кой нормален човек с повече от 1000лв в джоба ще иде на нашето море , руснаците искат поне стандартно качество а не коптор.Плюя на черноморския туризъм и в частност на хотелиерите там!
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия нашите *** да си хващат папките и да отиват на червенето килимче,поне да свършат нещо полезно за България и икономиката на страната.!
7
4
 
11
 
! Отговори
Йода преди 8 години
За руснаците визите да паднат! Борисов ситуацията да използва! Турция в миналото е вече! Потока Български, към Европа да потече! Костантинопол гръцки пак да стане! Български, Одрин, пак да е!
6
3
 
7
 
! Отговори
Ганчовец преди 8 години
Бизнеса искал - чий бизнес? Айде малко по-сериозно със заглавията. Не слагайте всичко под един знаменател - тъпо е!
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5, ***, ЮП го спря Орешаро, ако си забравил...
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е защо ви е Южен поток, ББ го спря, но е договорил ''огромна'' инвестиция от Китай, фабричка за олио ( може и за свинска мас да си маже филиите) за 100 човека работници с минимална заплата.Ето това е истински държавник!
3
0
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Мисли той Бобоков за джоба си. Да каже как експлоатира работниците в Монбат.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е да си подгонин делата дето са в наш интерес.
1
5
 
27
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Ето един който мисли за БГ.