Геополитическата обстановка - шанс за родния туризъм

Министърът на туризма смята, че руските туристи може да се върнат
Обновена: 29 ное 2015 10:46 | 29 ное 2015 10:43,
33
Геополитическата обстановка - шанс за родния туризъм
Снимка: архив Bulphoto

Това, което се случва на геополитическата сцена в момента дава положителен тласък на българския туризъм. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред "Нова тв".

"И Турция и Русия са изключително важни туристически пазари за нас. Те са и едни от основните ни пазари, така че ние доста преди ситуацията към днешна дата бяхме взели съответните мерки", отбеляза министър Ангелкова.

"Проведохме кръгла маса с Русия, с представителите на Руската национална агенция по туризъм и водещи големи туроператори. Предстоят още няколко такива следващата година, като веднага след кръглата маса получихме заявки са увеличаване на руските туристи. Ситуацията в момента допълнително ще допринесе това увеличение да бъде по-голямо от първоначално коментирането", коментира тя.

"Вчера прочетох едно изявление на Михаил Малцев, председателят на Уралската агенция по туризъм, в което той казва, че България има шанс да посрещне милион и половина руски туристи", посочи министър Ангелкова. Тя уточни 600-700 хиляди руски туристи годишно са посещавали страната ни в рамките на последните 5 години, а тази година към днешна дата те са 450 хиляди.

"А той говори за милион и половина, което и изключително много. Това е положителен сигнал, че следващият сезон ще бъде наистина доста добър в сравнение с предходния", заяви министър Ангелкова.

"Факт е че ние предприехме тези мерки доста по-рано - още преди месец и половина и в момента това, което се случва на геополитическата сцена дава още един положителен тласък по отношение на туризма ни. За нас е много важно нашите съседи да са стабилни и да имаме добра икономика и най-вече да няма проблеми, независимо от какво естество, защото ние сме посредата. И двата пазара са ни много важни", коментира още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Па ний, като едни голями *** все се надаме да се случи с други, та да се облажим. Развиваме икономика на хиените и мършоядите.
24
0
 
0
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Не учете китайски а Калашников.Неговия огнедишашт език ще ни е неоходим в скоро време.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е ползата от туризма за държавата? На всички е ясно, че голяма част от този сектор е в сивата икономика. От туризма печелят малка група хора. Не разбирам защо държавата ги подкрепа толкова много. Това е секторът с най-мизерни заплати. Туризма носи 8 милиарда общи приходи, като повече от половината да в сивия сектор. За сравнение, държавата дава толкова на пенсионерите за година. Да обърнат внимание на производството, стига с този туризъм.
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 86% от руснаците са в дългове, кредити вече или не отпускат, или при хептем заробващи условия. Освен това Путин смята да ограничи износа на валута и беше предложено да се въведат изходни визи. Които имаха малко парички, вазираха. Които имат много, семействата им са на запад, вкл. и на цялото правителство. Забравете за руския туризъм, забравете за англичаните. Мислете за немци, шведи и бившите соц. И на първо място за китайци! Учете китайски, вкл. и в училище, не руски.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако пък Меркел и Камерън решат да изпратят всичките пияни и повръщащи немци и англичани идващи на нашето черноморие на бой в Сирия тия само с дъха си ще упоят боиците на ИДИЛ.Големият проблем обаче ще е как да се разчисти повърнатото и разхвърляните от тях бутилки.А руснаците са добре дошли.
20
3
 
1
 
! Отговори
соросоид преди 8 години
Увеличаването на руската *** по нашите курорти многократно ще увеличи вероятноста от терористични атаки. Ясно е кои ще са най-радостни от подобно нашествие. БСП, АТАКА и бетонните глави. Желая ви приятно и спокойно прекарване на почивката българи!
19
0
 
3
 
! Отговори
Живко Марков преди 8 години
Мароко изпревариха министър Ангелкова Откриха паметник на Пушкин в Маракеш и православна руска църква а и подписаха вече споразумение за туристи.Ние тук само ще ги тровим с лоша храна фалшив алкохол високи цени лошо обслужване. Ние не летуваме в България заради това а очакваме руснаците да дойдат.Може да са *** чепици рашани и каков ли не простотии които се пишат тук но ме съмнява да са с толкова къса памет и самочувствие .
18
0
 
2
 
! Отговори
морето преди 8 години
Мен пък ме грее... и то много. А пък като взема парите от лятото , ще отида да почивам на планина в България през зимата.
17
1
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
България е красива страна - факт! Но това няма нищо общо с туристическата ни политика. Ние предлагаме на туриста мизерни хотелчета, пиене до припадък, евтини жени, чалга до дупка, обслужване нулево. Туризмът ни не е насочен да показва красотите на България, а да пълни джобовете на разни мутри и депутати. И да-единия проблем за руснаците са визите, защото сме голямата работа и не искаме да махнем визите за тях, после ревем за руски туристи..
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е красива страна. И руските туристи са щастливи да дойде през лятото. Но има един проблем, трябва предварително да се организира една българска виза. Тя не винаги е удобно за тези руски туристи, които живеят в отдалечени региони на Русия.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чекай,чекай малко,лифта е седалков
14
1
 
0
 
! Отговори
sryje преди 8 години
До МинкоАбе, Минко, ти бил ли си на нашето море някога?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, стара "дружба" ръжда не хваща. Нищо, че ни имат за "предатели"/според ценностите на КГБ/, но българина не такъв карезлия като кремълските апаратчици.
12
4
 
14
 
! Отговори
баба ви преди 8 години
Интересно е как българските политически *** до днес не разбират, че руснаците имат чест и достойнство! Те не ходят при врагове, чиито Президент ги обвинява в имперски интереси, хибридна война и пр.... спрямо България ! Не ходят при ***, които оскверняват паметниците на загиналите руски войни, прекрояват историята под натиска на евроатлантите ! С поведението си, като натовска държава, може да си докараме само някоя друга руска бомба с посвещение, не и туристи ! Позор българи, голям позор !
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даааа...пак се надяваме на марсиянци. Безнадеждна работа.
10
2
 
14
 
! Отговори
Минко преди 8 години
а дано рускините се върнат, много обичам да гледам руски девойчета по монокини на плажа, докато си пия бирата, ох на бати сладуранките
9
1
 
16
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Ама че министър и прогноза - "руските туристи може да се върнат" - освен кръгли маси и обещания, договори подписахте ли? Че то така мога да прогнозирам и марсианци МОЖЕ да дойдат на нашите плажове - шанса е 50 на 50 - или ще дойдат, или няма да дойдат.
8
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това е най лошото говорене което може да се случи само в българия да извличапечалби от трагедията на други господ гледа и не забравя
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига глупости...ние не разбираме от туризъм..
6
2
 
16
 
! Отговори
366 преди 8 години
след като ние сами си накакахме в канчето, руснаците едва ли отново ще ни обърнат някога внимание. В техните СМИ вече обявиха, че турпотока им се насочва към ОАЕ...

Спонсорирани публикации