Ангелкова доволна от зимния сезон, бил силен

През тази година обаче залага на балнео и спа туризма
6
Ангелкова доволна от зимния сезон, бил силен
Снимка: Булфото, архив

Зимният сезон протича изключително добре по данни на големите ни курорти, похвали се ресорният министър Николина Ангелкова пред БНР.

Още по темата

"Тази година се надявам зимният сезон да бъде по-успешен от миналата година и основание за това ни дават всички предварителни проучвания и данни, които имаме на водещи големи туроператори и записванията на летищата за заявени полети", заяви тя.

Ангелкова коментира още, че Европейската купа ски алпийски дисциплини жени се провежда за трети пореден път в Пампорово, което пък показва огромно доверие от страна на европейската ски федерация към България, която явно може да предложи качествени условия за провеждане на състезания от такъв ранг.

Според нея това доказва и че страната ни е предпочитана дестинация за зимен туризъм.

"Още от май-юни миналата година ние стартирахме работа за подготовка на предстоящата година и най-вече на зимния и летния ни сезон, които предлагат нашите основни туристически продукти", обясни министърът.

Тя допълни, че фокус в националната ни реклама и тази година ще бъдат културно-историческите дестинации и балнео и спа туризмът.

Ангелкова е оптимист и за предстоящия летен сезон.

"Очакванията за летния сезон са доста оптимистични, не само от пазар Русия, който е изключително важен и стратегически пазар за нас. Конкретните мерки, които предприехме още миналата година и продължаваме да предприемаме – предстои ни кръгла маса на 25-и февруари в Москва, заедно с председателя на Руската агенция по туризъм. Големите руски туроператори прогнозират повече от 30% ръст за България за лятото. Договорихме и ръст на полетите за летищата Варна и Бургас от 35% за 2016 година", мотивира се тя.

Ангелкова очаква и ръст на туристите от Германия, Великобритания и Полша.

"Доказателство за това са вече заявените полети за летищата Варна и Бургас – ръст от 53%, от Русия за момента ръстът на заявените полети е 15%, от Англия ръстът е 6%. Всичко това ни дава основания да вярваме, че ще имаме един успешен сезон", поясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Куха късогледа лейка! Единственото което я интересува е процента на руските туристи. НЯМА нейно изявление, в което да не говори за това. НЯМА и нейно изявление, в което да коментира километричните опашки, лошото обслужване, практически липсата на контрол на безопасността по и около пистите. НЯМА коментар за хилядите отвратени от родните курорти, които са се зарекли "никога повече ", и намиращи спасение в чужбина. НЯМА желание и потенциал да се прекрати агонията на Витоша. Кръгла нула!
3
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Ангелче, да не си подранила с Трифон Зарезан, а? :) Изобщо няма зима и защо се интересувате само от големите курорти? Какво се случва с Чепеларе? Разпределихте ли го вече за Цвети или Цеко ще го ***? Областният управител (гербер) и бивш кмет да се вземе в ръце и да престане да пречи на развитието на града и ски зоната. Инсталацията за изкуствен сняг е въпрос на оцеляване за Чепеларе, а вие я спряхте като незаконна. Колко е законно Банско в резервата, а там умират много повече хора!!!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зимен сезон, хахахаха. фалирайте цековци и сие капууути. няма да ви стъпим в мафиотските курорти, където ски картата е по-скъпа от тази в австрийските или френските алпи. вашето на нищо не прилича!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
къв зимен сезон бе *** заспала? 9 февруари е, вънка е 11 градуса и всичко се топи...