Всеки трети българин – крайно беден

В най-големи лишения са хората над 55-годишна възраст
Обновена: 20 апр 2016 13:40 | 20 апр 2016 13:00, Екип на Bloomberg
36
Всеки трети българин – крайно беден

Данните на Евростат са показателни за състоянието на пазара на труда в България. Делът на лицата, които живеят в материални лишения достига 34,2% от населението през 2016 спрямо 33,1% през 2015.

Най-уязвими са семействата с три и повече малки деца, чийто дял достига 77%. Прави впечатление огромната разлика в тези дялове между България и Румъния, където делът на тези лица достига 46%. Това каза икономистът Григор Сарийски в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Коментар по темата направи и проф. Кръстьо Петков, председател на Съюза на икономистите в България.

По думите му в най-лошо състояние в момента са хората над 55-годишна възраст. След тях се нарежда групата на трайно обезкуражените безработни, а след това идва ред на етническата и енергийна безработица.  

Повече може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Кой сега е Номер Едно? От друга страна, както би казал Смирненски, през стъклата на депутатския Мерцедес, света изглежда друг. Някак ... по красив, Европейски. Мда.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ама всеки депутат крайно богат.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали храним здрави и прави хора от етноса, които отказват да заемат предлаганите им работни места, ако заплатата не е висока? За такива има пари, за трудовите пенсионери няма!
21
3
 
1
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Най-голямото завоевание на демокрацията е че работещите се отърсиха от *** които не могат да произвеждат и само консумират. Сега пътя стана с две ленти и тези които вървят бързо могат да изпреварват вместо да чакат.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой не скача е червен!Времето е наше!да живеят САЩ и ЦРУ!
19
10
 
11
 
! Отговори
кщжс8 преди 8 години
Пуснеш телевизора, отвориш нета, разлистиш вестник - зле, много зле, беднотия, мизерия, на ръба ...... Аз сигурно не живея в България. По улиците задръствания от леки коли и то какви ( струват дисетки хиляди лева и не карат с вода), вечер не можеш да намериш място в заведение, в магазините пълно с народ, през деня кафенетата пълни, младежите от модерни по-модерни, няма някой без айфон, по Драгалевци, Симеоново ( извинете ме ако съм изписнал някой) палати за милиони, старци даваши хиляди лв .
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хем сме най зле, хем не можем вече и да избягаме...
17
0
 
12
 
! Отговори
До дебелия депутат преди 8 години
Зрелища има, пасти няма.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При комунизма: българия работеше за дядо Иван, а той ни хранеше. Сега за кого да работим не ми е ясно?
15
1
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 8 години
То в тази държава работа няма за българи, какво остава за ,,шведите.,,
14
4
 
15
 
! Отговори
Асан Шведов преди 8 години
Ей, българи! Ае стегнете се малко бре. Имам да храня 13 чавета и мойту Айше.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми нормално, като всеки 3-ти е или пенсионер (за тях ми е мъчно) или швед (нали знаете, че на тях им е под достойнството да работят).
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че положението е трагично, това си е ясно. Ама едно не разбирам като нямаш пари, защо имаш 3 или повече деца?! За да мизерствате всички дружно ли? Или да не питам за кого става дума, че май е ясно. Въпреки, че те с всичките видове помощи не би следвало да са толкова бедни.
11
2
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Като се има предвид че България е най-корумпираната държава в ЕС, бедността неможе да е изненада. Корупция и бедност винаги са в пряка зависимост.Бедността е последицата от тоталната по институциите корупция. От 2-те пък последица е демографската катастрофа. Обобщено, партии и политици извършват на практика геноцид към нацията използвайки уж демократични инструменти като закони и избори. Да припомним обаче, Хитлер идва на власт точно с избори ....
10
10
 
11
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
На входа към комунизма-русофилизма (1944 г.) в страната живееха 6,6 млн. Българи и 0,4-0,5 млн. примеси. Сега,когато вече излизаме от него,у нас живеят 5,5 млн. Българи и 1,5 млн. примеси. Познайте тогава за кого работеше комунизма-русофилизма.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ниското IQ не идва от българите- от тях идва високото!
8
3
 
8
 
! Отговори
3-ят българин преди 8 години
И какво предлагате.....???
7
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се има предвид че българите са с нй-ниско IQ в целият свят то няма никаква изненада в тази информация макар че по мои скромни наблюдения 70% от българите отговарят на този критерий а не 33% както твърдите.Винаги съм го казвал, "Глупав богат няма".
6
1
 
20
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
би било интересно да видим етническият профил на тази анкета...
5
3
 
37
 
! Отговори
ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ преди 8 години
БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-БЪРЗО РАСТЯЩ ВЪНШЕН ДЪЛГ,НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ,НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ,ПЪРВИ ПО РОБСТВО,ПЪРВИ ПО КОРУПЦИЯ ,ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ,113 ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО.ЗА КАКВО ГОВОРИМ,НАРОДА МИЗЕРСТВА,ДЪРЖАВАТА ПОТЪНА В ЗАЕМИ ОТИВА КЪМ ФАЛИТ ПРЕМИЕР НИ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ БАНДИТ. КО ПРАВИМ?????

Спонсорирани публикации