Brexit – много ясен знак за Брюксел

Излизането на Острова ще е мощен катализатор за промени в ЕС
27 юни 2016 12:07, Екип на Bloomberg
15
Brexit – много ясен знак за Брюксел
Снимка: Reuters

Вотът във Великобритания за излизане от ЕС доведе до ясно изкристализиране на факта, че Европа се намира в криза.

След Brexit пред Европа съществуват две възможности – разпадане на евросъюза или промяна вътре в него, каза политологът Петър Кичашки в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му излизането на Великобритания от ЕС е мощен катализатор за осъществяването на промени в съюза. Brexit е много ясен знак за Брюксел. Проблемите в ЕС са свързани с огромното бюрократизиране. Голяма част от институциите на ЕС работят делигитимирано. Бъдещето пред ЕС трябва да бъде като съюз между суверенни и равнопоставени държави, смята политологът.  

Възможно е да има вълна от популизъм, коментира още той доколко решението на британците да напуснат евросъюза се влие от подобни настроения. Структурният проблем е, че Европа и останалият свят дадоха аргументи на популисти да повлияят на общественото мнение, посочи Кичашки.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Джони.петров09 преди 7 години
Великобритания излезе след време ще я последва и Германия
9
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Току що бюрокрацията показа как може да се съсипе най-добрите идеи и намерения! Просто като за учебник!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО кои сега ще пази,ЕС или които са членове и как пропорционално,щот они забъркват кашите с много квоти,а други с малкото квоти като претоплена я предъвчват докат преглътнат,като ние например,и тук и там и навред към нас,все нас гледат,они за някакви такси на глава бягат,при нас клони към минимума,че и още искат да ни добавят за там някаква си кръгла сума та да сме осигурени двойно открай време като дипозанти.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само си спомнете (ако можете), какви човечЕта заминаха в Брюксел като български евродупетати!!! Умножете по 3,14, повдигнете на трета степен и ще получите абсурда и разхищенията, които всички граждани на държави-членки търпят.Ако продължим с "аритметиката" и вземем да изчисляваме функциите на сътворените евро-глупости, ще разберем, защо им е писнало на англичаните, както и защо т.нар "политици" са се изпонаакали ;)
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До CvetelinaА сега, след Brexit, как и с какво освен на думи се е напънала за реформи брюкселската бюрокрация? Очаквам "реформи" само в посока пълна забрана на сепаратните движения и защита на извоюваните и утвърдени бюрократични права.
5
0
 
5
 
! Отговори
Cvetelina преди 7 години
а ако не беше Brexit? щяха ли да се напънат за реформи? Съмнявам се, просто всичко щеше да си продължи по старо му от Брюкселската Мафия.
4
4
 
3
 
! Отговори
Доктора преди 7 години
Лекарите казват, че когато имаш гангрена на крайник, режеш крайника за да запазиш целия организъм от бактериална смъртоносна инфекция. Радвам се че самите британци се самоизрязаха, защото сега ще вземем правилния антибиотик и ЕС ще оцелее. В началото ще куцаме, но знае ли чонек, може пък да се окаже че така ще ходим по-добре и по-синхронизирано.поздрави на всички британци, които с тъпотията си спасиха великолепния проект ЕС.
3
1
 
8
 
! Отговори
И в какво преди 7 години
сме равни с Германия, да речем? Като почнеш с образование, минеш през икономика и стигнеш до последната дупка на кавала -футбола и политиците, кое ни е равно,а? Къв съюз с дрипльовци? Евробюрократите така са се окопали, че с топ не можеш ги мръдна, а пък и къде и топ у това мързеливо население? Намали дрогата, Кичашки!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анализ на база цитат преди 7 години
Куците анализи и приказки на политолозите следват случилото се на европейския терен. Не забелязват, обаче, случващото се днес и готовото да се случи утре.Онзиденшният Brexit води до днешният сепаратизъм и ни кара да се питаме дали ще доведе до утрешна АТО, както в ДНР и ЛНР.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече само единни общи минимална работна заплата и пенсия могат да спасят евросъюза от разпадане. Казвал съм го хиляди пъти досега и няма да се уморя да го повтарям.